Felsöka problem med inlösen av Xbox-kod

Om du har problem med att lösa in en kod kan det bero på ett avbrott i vår tjänst. Här är den aktuella statusen för köp och användning av innehåll:

Uppdatera webbläsaren för att uppdatera den här statusen.

Användning av inköp och innehåll: körs
2018-12-16T08:51:13.7797841+00:00

Du kan också kontrollera tjänstens status i Xbox-assistans. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj sedan System > Xbox-assistans. Välj Min Xbox-assistans och sedan Status för Xbox Live.

Om statusen säger att tjänsten är igång och du fortfarande har problem med att lösa in en kod kan du prova följande lösningar.

Skrev du in koden korrekt?
Felskrivningar är de vanligaste orsakerna till ogiltiga koder.

Är din kod för Xbox?
Många koder liknar varandra och vissa Xbox-spel innehåller koder som är avsedda att användas på spelutgivarens webbplats i stället för via Xbox Live.

Har den förbetalda koden redan lösts in med ett annat Microsoft-konto?
Kontrollera att du inte redan har löst in koden, t.ex. under en annan gamertag eller ett annat Microsoft-konto. Kontrollera att den inte har lösts in av någon annan om du bor i ett hushåll där andra har tillgång till dina koder.

Har ditt konto stängts av eller har det en utestående skuld?

Koder kan inte aktiveras eller användas om ditt Microsoft-konto är avstängt eller har en utestående skuld. Du måste häva alla kontoavstängningar och betala alla skulder innan du kan använda koden.

Får du ett felmeddelande med en felkod?

Om ett felmeddelande med en felkod visas när du löser in en förbetald kod går du till Sökning av felkod och statuskod för att hitta en lösning för din specifika felkod.

Eftersom felmeddelanden kan genereras av att tjänsten ligger nere kontrollerar du först om det finns några aviseringar (visas längst upp) för Xbox Live-tjänstens status innan du söker efter felkoden. Om du uppdaterar den här sidan uppdateras statusen upptill.

Visas ett felmeddelande utan någon felkod?

Om ett felmeddelande utan felkod visas när du försöker lösa in en kod provar du följande lösningar:

FelmeddelandeLösning
Något har gått fel. Vi beklagar. Försök igen senareKontrollera Xbox Live-tjänstens status. Om det finns problem här kan du försöka lösa in koden när tjänsten är igång igen.
Det gick inte att lösa in en förbetald kod med 25 tecken på Xbox OneLös in koden online på Lös in kod.
Ett fel har inträffat under transaktionen. Försök igen senareKontrollera Xbox Live-tjänstens status. Om problem visas på statussidan provar du att lösa in den förbetalda koden senare.
Ange en giltig kodProva att ange koden på presentkortet igen. Om du har angett rätt kod provar du att lösa in koden online på Lösa in en kod.
Den här koden kan inte lösas in med den typ av medlemskap som du har

Kontrollera vilken typ av prenumeration du har med en av dessa metoder:

• På din Xbox 360 går du till Inställningar, väljer Konto och bläddrar sedan till Dina medlemskap.
  • På Xbox One-konsolen trycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden. Sedan väljer du System > Inställningar > Konto och till sist Prenumerationer.
  • På en dator går du till Tjänster och prenumerationer på ditt konto.

En del erbjudanden gäller bara för en Xbox Live Gold-prenumeration (t.ex. kostnadsbelagt material i en kampanj). Om din prenumerationstyp inte låter dig använda en förbetald kod måste du uppgradera till en Xbox Live Gold-prenumeration.

Den här koden har inte aktiverats av återförsäljaren. Kontakta butiken och be dem aktivera kortetAlla koder måste aktiveras på försäljningsstället innan de går att använda på Xbox Live. Ibland kan det bli lite fördröjningar hos återförsäljaren innan aktiveringen sker. Om du får det här felmeddelandet väntar du i 24 timmar. Försök sedan igen. Om kortet inte fungerar 24 timmar efter köpet går du tillbaka med kortet till återförsäljaren och ber att få det aktiverat. Ta med kvittot.
Koden har redan använts. Ange en kod som inte har använts

Du kan få det här meddelandet när du löser in antingen en förbetald kod för en prenumeration eller ett Microsoft-presentkort.

Obs! Xbox One-konsolens felkod för det här är SVC6004. Använd följande felsökningssteg om det här felet visas på din Xbox 360.

Välj följande typ av kod för att kontrollera om den har använts:

• Kod för en Xbox-prenumeration
    Kontrollera Tjänster och prenumerationer på datorn för att se om prenumerationen redan har lösts in på ditt konto.
  • Kod för ett Microsoft-presentkort
    Kontrollera din Orderhistorik på en dator för att se om Microsoft-presentkortet redan har lösts in till ditt konto.
  • Koden för spelinnehåll
    Kontrollera ditt spelbibliotek från en dator för att se om spelet finns där.

Har du fortfarande problem?

Mer information om hur du felsöker presentkort och koder finns i Lösa in ett presentkort eller en kod på ditt Microsoft-konto.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka problem med inlösen av Xbox-kod" som du läste om eller ett annat problem?