Begära en Xbox-återbetalning för digital produkt

Begäran om återbetalning

Om du vill be om en återbetalning för ett köp av digitalt innehåll väljer du Kontakta oss och loggar in på det konto du använde för att göra köpet. Du måste ange namn och ordernummer för varje artikel samt orsaken till att du vill ha en återbetalning (se nedan för mer information).

Observera att en begäran inte innebär garanterad återbetalning. De flesta köp är inte berättigade till återbetalning efter 14 dagar.

För prenumerationer: Gå till https://account.microsoft.com för att avbryta prenumerationen. Om du är berättigad till en återbetalning uppmanas du att välja mellan debitera inte prenumerationen igen eller avsluta nu och få pengar tillbaka. Om du inte är berättigad till en återbetalning visas bara alternativet debitera inte min prenumeration igen.

För fysiska Xbox-produkter (t.ex. spelskivor och handkontroller) och andra Microsoft-produkter: Se Returnera artiklar du köpt från Microsoft för byte eller återbetalning.

Information som krävs för att behandla en begäran om återbetalning

När du kontaktar Xbox Support för att be om en återbetalning måste du vara inloggad på rätt konto. Du måste också ange titeln och ordernumret för köpet samt anledningen till att du vill ha en återbetalning.

Logga in

Tänk på att logga in på det konto du använde för att göra köpet när du kontaktar Support. Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord läser du Lösning för förlorat konto eller Lösning för förlorat lösenord.

Obs! Om du inte har ett Xbox-konto måste du kontakta ditt finansinstitut för att få pengarna tillbaka.

Titel och ordernummer

Du måste ange namnet på den produkt du vill ha återbetalning för samt ordernumret för köpet. Ordernummer hittar du genom att logga in på ditt Microsoft-konto.

Skäl till att begära återbetalning

Hjälpa oss förstå orsaken till att du begär återbetalning. Den här informationen är viktig eftersom den hjälper oss att förbättra Xbox-upplevelsen. Orsaker till återbetalning kan vara:

• Oavsiktligt köp
  • Detta gäller endast köp som du själv har gjort. Om någon annan än du har gjort köpet är ”Jag gjorde inte detta köp” rätt kategori för din begäran om återbetalning. ”Oavsiktliga köp” kan innefatta något av följande:

• Du köpte fel artikel.
    • Du köpte fel version av artikeln.
    • Du har av misstag köpt innehåll som du redan har.
    • Du köpte artikeln via fel konto.
  • Det köpta innehållet fungerar inte
  • Om innehållet du köpt inte fungerar korrekt provar du att felsöka problemet innan du gör en begäran om återbetalning. Du blir ombedd att ange de felsökningssteg du har provat.

• Jag gjorde inte detta köp
  • Den här kategorin omfattar köp som görs av någon annan med din betalningsinformation (antingen på ditt konto eller deras egna).

Om du INTE har tillgång till kontot köpet gjordes från måste du kontakta ditt finansinstitut för att få pengarna tillbaka.

Om du HAR tillgång till kontot som köpet gjordes från läser du artikeln Förhindra obehöriga köp på Xbox One för tips om hur du håller ditt konto säkert och förhindrar oönskade köp i framtiden. För att vi ska kunna skydda ditt konto bättre måste du berätta om den person som gjorde köpet är ditt barn, ett annat barn, en vuxen i din familj eller en kompis eller annan vuxen bekant.

Du kan ange ytterligare information om vem som har gjort det här köpet och om köpet gjordes med ditt konto eller deras när du kontaktar supporten.

• Faktureringsfel
  • ”Faktureringsfel” kan innefatta något av följande:

• Du ser flera debiteringar för samma artikel.
    • Du har debiterats felaktigt belopp för ett köp.
    • Fel momssats lades på ett köp.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Begära en Xbox-återbetalning för digital produkt" som du läste om eller ett annat problem?