Vanliga frågor om Xbox Game Pass för konsoler

På den här sidan

Vad är Xbox Game Pass?

För ett låg kostnad per månad kan du njuta av obegränsad till gång till över hundra fantastiska Xbox-spel, bland annat spel som gjorts för Xbox 360 och den ursprungliga Xbox. Game Pass-prenumerationer finns för Xbox One och dator. Xbox Game Pass Ultimate fungerar både på konsolen och datorn och medföljer också Xbox Live Gold-medlemskap.

En aktiv Game Pass-prenumeration krävs för att spela spel. Vissa spel kanske bara är tillgängliga för kontoinnehavare som är 18 år eller äldre. Spel och det antal spel som erbjuds kan variera med tiden och efter land/region. Allt kanske inte är tillgängligt överallt.

Hur avbryter jag Game Pass?

Var hittar jag spel?

Se de senaste i Game Pass-appen, på Xbox Game Pass-webbplatsen eller på Xbox One Game Pass-hubben.

Hur installerar jag spel?

På Xbox och dator installerar du från spelets informationssida. På mobilen använder du Game Pass-mobilappen och köar spel för installation på din hemma-Xbox. Mer information finns i Så här anger du hemma-Xbox.

Hur hanterar jag spel?

Du kan hantera de spel du laddat med Xbox Game Pass via Mina spel & appar på Xbox One och i avsnittet Installerad i Xbox-appen (beta) på datorn. Du kan också gå till Xbox Game Pass på konsolen, Xbox Game Pass online eller Xbox-appen (beta) om du vill välja och ladda ned nya titlar.

Hur kan jag se vilka av mina spel som kommer från Game Pass?

I Mina spel och appar väljer du Game Pass. På flikarna högst upp i listan visas först de spel som är installerade på din Xbox. Markera den andra fliken om du vill se resten av de spel som är tillgängliga för installation med Game Pass.

Kan jag spela flerspelarspel med Game Pass?

Beroende på spel, ja. Men för flerspelarspel behöver du antingen Xbox Game Pass Ultimate eller en prenumeration på Xbox Live Gold (säljs separat).

Kan jag fortfarande spela spel efter att de lämnar Game Pass?

Spel som du installerar med hjälp av Xbox Game Pass förblir spelbara även när de har lämnat Game Pass-katalogen om du köper dem. Du får en kraftig rabatt när du köper spel som Xbox Game Pass-prenumerant.

När du köper spel med rabatt kan du behålla spelen. På samma sätt kan du behålla alla tillägg du köper, oavsett om du köper grundspelet eller inte.

Oavsett vilket sparas dina speldata online när du loggar in på Xbox Live. Det innebär att nästa gång du spelar spelet kan du återuppta det där du slutade, oavsett om du köper det, om du spelar det hos någon annan eller om det kommer tillbaka till Game Pass.

Hur fungerar Game Pass-rabatter vid spelköp?

Xbox Game Pass-medlemmar kan spara upp till 20 % på Xbox One-spel som köps från den befintliga katalogen. De får också upp till 10 % rabatt på tillhörande speltillägg och en del andra produkter.

Rabatterna utgår från Microsoft Store-priset och spelets globala lanseringsdatum. Mellan 31 och 90 dagar från ett spels lanseringsdatum får medlemmarna upp till 10 % rabatt på Microsoft Store-priset. Efter 90 dagar från ett spels lanseringsdatum får medlemmar upp till 20 % rabatt. På speltillägg och en del andra produkter får Xbox Game Pass-medlemmarna upp till 10 % rabatt från den dag tillägget släpps.

Game Pass-rabatter kan inte kombineras med andra erbjudanden och inte heller lösas in mot kontanter. Rabatterbjudanden undantar titlar inom 30 dagar från lanseringen. Rabatterna utgår från priserna i Microsoft Store. Krav, funktioner, onlinetjänster och prenumerationer kan komma att ändras och/eller dras tillbaka. Rabatter omfattas av aktuella villkor för Microsoft-tjänster.

Köper jag nedladdningsbart innehåll separat?

Xbox Game Pass-medlemmar kan köpa DLC (nedladdningsbart innehåll) och en del andra produkter för Xbox One-spel med upp till 10 % rabatt på Microsoft Store-priset när spelet finns i Xbox Game Pass-katalogen. Game Pass-rabatter kan inte kombineras med andra erbjudanden och inte heller lösas in mot kontanter. Rabatterbjudandena undantar spel inom 30 dagar från deras lansering. Rabatterna utgår från priserna i Microsoft Store.

Kommer speltillägg jag installerat att tas bort när de lämnar Game Pass?

Ditt utrymme är ditt utrymme. Spel och nedladdningsbart innehåll tas inte bort från din hårddisk förrän du vill att de försvinner, även om de har tagits bort från Xbox Game Pass-katalogen.

Om du köper nedladdningsbart innehåll för ett spel och det spelet sedan tas bort från Xbox Game Pass-katalogen påverkas inte dina rättigheter till det nedladdningsbara innehållet. Om du vill fortsätta spela det nedladdningsbara innehållet måste du köpa själva spelet från Microsoft Store eller på skiva. Om du var inloggad på Xbox Live senaste gången du spelade kommer dina achievements, sparade spel och spelförlopp att finnas där. Du kan återuppta spelandet där du slutade.

Spel i Game Pass-samlingen kan köpas till en lägre kostnad, så om det är ett spel som du vill fortsätta att spela ska du köpa det innan det lämnar samlingen. Håll koll på vad som finns i avsnittet Lämnar snart i Game Pass-mobilappen eller på Xbox One-konsolen genom att bläddra från Startsidan till Xbox Game Pass-appen och bläddra nedåt till avsnittet Lämnar snart. Om du ser en titel som du spelar i det avsnittet kanske du vill köpa den här titeln till det rabatterade priset innan den lämnar samlingen.

Varför laddas inte mitt spel ned när jag installerar det från Game Pass-mobilappen?

Om du har problem med att ladda ned och installera dina Xbox Game Pass-spel på din Xbox One-konsol från Game Pass-mobilappen kontrollerar du att du har aktiverat fjärrinstallation på din Xbox One, att du har angett den som din hemma-Xbox, att den är i standbyläge och att den är ansluten till Internet.

Så här aktiverar du fjärrinstallation:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Gå till System > Inställningar > System > Uppdateringar och nedladdningar.
  3. Välj Tillåt fjärrinstallationer.

Följ de här anvisningarna för att ange hemma-Xbox:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Anpassning > Min hemma-Xbox.
  3. Välj Gör den här till min hemma-Xbox om du vill att konsolen ska vara din hemma-Xbox. Se Så här väljer du en Xbox One-konsol som hemma-Xbox för mer information.

Så här anger du att konsolen ska vara i standbyläge:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Energi och start > Energiläge och uppstart.
  3. Välj Energiläge för att ändra inställningen. Se Om energispar- och standbyläge om du vill ha hjälp.

Gå till Jag behöver hjälp med min Xbox One-nätverksanslutning om du har problem med att ansluta konsolen till Internet.

Hur åtgärdar jag Game Pass-fel?

Om ett spel som installerats med Xbox Game Pass inte går att spela ska du kontrollera att dina Xbox Game Pass- och Xbox Live Gold-prenumerationer är aktiva och att spelet finns kvar i den aktuella katalogen.

Om du har problem med att ladda ned ett spel går du till Varför laddas inte mitt spel ned när jag installerar från Xbox Game Pass-mobilappen?

Kan jag dela Game Pass på min hemma-Xbox?

Standardprinciperna för Xbox-delning i hemmet gäller för Xbox Game Pass, precis som för Xbox Live Gold. Om du har en Xbox Game Pass-prenumeration och har utsett en hemma-Xbox delar du automatiskt din prenumeration med alla profiler som är inloggade på den konsolen.

Mer information finns i Så här anger du hemma-Xbox.

Kan jag begära spel?

Vi är alltid intresserade av att höra dina tankar om allt som rör Xbox, så att vi kan försöka ge dig de spel och upplevelser du vill ha. Skicka feedback genom att gå till tillxboxideas.uservoice.com.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om Xbox Game Pass för konsoler" som du läste om eller ett annat problem?