Vanliga frågor om Xbox Game Pass för dator (beta)

På den här sidan

Ämnen

Vad är Xbox Game Pass för dator (beta)?

Xbox Game Pass-planen för dator (beta) ger dig obegränsad till gång till en uppsättning högkvalitativa datorspel på Windows 10.

Det bästa sättet att uppleva Xbox Game Pass för dator är i den nya Xbox-appen (beta) för stationära datorer, som kan laddas ned från Microsoft Store via Xbox Game Pass för dator (beta).

Hur skaffar jag Xbox Game Pass för dator (beta)?

Hur ofta läggs nya spel till?

Nya spel läggs till hela tiden, så återkom ofta för att se de senaste tilläggen.

Finns det någon plan för Xbox Game Pass om jag vill spela på både datorn och Xbox One?

Ja! Gå till Xbox Game Pass och få Xbox Game Pass Ultimate för att få alla fördelarna med Xbox Live Gold och Xbox Game Pass på både Xbox One och Windows 10-dator.

Jag har redan Xbox Game Pass på Xbox One och Xbox Live Gold. Hur lägger jag till Xbox Game Pass för dator (beta)?

Uppgradera till Xbox Game Pass Ultimate. Om du har förskottsbetald tid på Xbox Live Gold och/eller Xbox Game Pass när du börjar prenumerera på Xbox Game Pass Ultimate för vi över den till Game Pass Ultimate, upp till 36 månader. Mer information finns i Xbox Game Pass.

Var kan jag spela spel som ingår i Xbox Game Pass för dator (beta)?

Spela på en kompatibel Windows 10-dator. Kontrollera respektive spels informationssida för att bekräfta att det fungerar med din dator. Vissa spel kan kräva den senaste versionen av Windows Update.

Behöver jag Xbox Live Gold för att spela flerspelarspel online på en dator.

Nej. Det finns ingen extra kostnad för att spela flerspelarspel online på datorn. Du behöver dock en kabelansluten eller trådlös Internetanslutning för att kunna spela online.

Hur länge har jag åtkomst till spelen i katalogen för Xbox Game Pass för dator (beta)?

Som prenumerant får du obegränsad åtkomst tills medlemskapet avslutas eller ett spel lämnar Xbox Game Pass-katalogen.

Hur fungerar medlemsrabatter på spel och tillägg?

Gillar du ett spel i katalogen och vill äga det? Du kan köpa det och spara upp till 20 % samt få upp till 10 % rabatt på tillhörande nedladdningsbart innehåll och tilläggsprogram. Rabatterna utgår från Microsoft Store-priset och är baserade på spelets globala lanseringsdatum. Mellan 31 och 90 dagar från ett spels lanseringsdatum får medlemmarna upp till 10 % rabatt på Microsoft Store-priset. Efter 90 dagar från ett spels lanseringsdatum får medlemmarna upp till 20 % rabatt. På nedladdningsbart innehåll och speltillägg får Xbox Game Pass-medlemmar upp till 10 % rabatt från den dag tillägget släpps. Xbox Game Pass-rabatter kan inte kombineras med andra erbjudanden och inte heller lösas in mot kontanter. Rabatterbjudanden gäller inte inom 30 dagar från ett spels lansering och de är inte heller tillgängliga för vissa utvalda spel. Rabatterna utgår från priserna i Microsoft Store.

Hur lång tid tar det att ladda ned ett spel?

Hur lång tid nedladdningen tar beror på varje spels installationsstorlek och din nätverkshastighet.

Kan jag öppna ett spel som jag laddat ned även efter att det har tagits bort från katalogen?

När ett spel lämnar Xbox Game Pass-katalogen måste du dock köpa en digital kopia från Xbox-appen (beta) eller Microsoft Store, sätta i en skiva eller skaffa någon annan form av rättighet för att kunna fortsätta spela spelet. Tänk på att Xbox meddelar medlemmarna innan ett spel tas bort från Xbox Game Pass-katalogen. Som medlem kan du också köpa vilket spel som helst i katalogen med upp till 20 % rabatt (eller till bästa tillgängliga rabatterade pris) och fortsätta spela spelet när det tas bort från katalogen. Xbox Game Pass-rabatter kan inte kombineras med andra erbjudanden och inte heller lösas in mot kontanter. Rabatterbjudanden gäller inte inom 30 dagar från ett spels lansering och de är inte heller tillgängliga för vissa utvalda spel. Rabatterna utgår från priserna i Microsoft Store.

Tas nedladdningsbart innehåll och tillägg bort eller får jag behålla det om ett spel tas bort från Xbox Game Pass-katalogen?

Om du köper nedladdningsbart innehåll och tillägg för ett spel som senare tas bort från katalogen tas inte nedladdningsbart innehåll och tillägg bort. För att kunna fortsätta spela nedladdningsbart innehåll och tillägg måste du köpa en digital kopia av spelet från Xbox-appen (beta) eller Microsoft Store, sätta i en skiva eller skaffa någon annan form av rättighet för att kunna fortsätta spela spelet.

Raderas ett spel som jag laddat ned om det tas bort från Xbox Game Pass eller om mitt medlemskap avbryts/upphör att gälla?

Spel tas inte bort från din hårddisk förrän du tar bort dem, även om de har tagits bort från Xbox Game Pass-katalogen. När ett spel lämnar Xbox Game Pass-katalogen måste du dock köpa en digital kopia från Xbox-appen (beta) eller Microsoft Store, sätta i en skiva eller skaffa någon annan form av rättighet för att kunna fortsätta spela spelet.

Jag har ett spel från Xbox Game Pass installerat på datorn. Varför går det inte att spela?

Om ett spel som installerats från Xbox Game Pass-katalogen inte går att spela ska du kontrollera att ditt Xbox Game Pass-medlemskap är aktivt och att spelet finns kvar i den aktuella katalogen. Kontrollera också det specifika spelets informationssida för att se om datorns specifikationer och operativsystemsversion uppfyller de minimikrav som utvecklaren har fastställt. Vissa spel kan kräva den senaste versionen av Windows Update.

Jag spelade ett spel från Xbox Game Pass-katalogen, men det finns inte längre i listan. Vart tog det vägen?

Spel kan tas bort från katalogen efter en tid. När ett spel lämnar Xbox Game Pass-katalogen måste du dock köpa en digital kopia från Xbox-appen (beta) eller Microsoft Store, sätta i en skiva eller skaffa någon annan form av rättighet för att kunna fortsätta spela spelet. Xbox Game Pass-medlemmar kan köpa Xbox One-spel med upp till 20 % rabatt (nedladdningsbart innehåll och tillägg med upp till 10 % rabatt) innan spelet tas bort från den aktiva Xbox Game Pass-katalogen. Xbox Game Pass-rabatter kan inte kombineras med andra erbjudanden och inte heller lösas in mot kontanter. Rabatterbjudanden gäller inte inom 30 dagar från ett spels lansering och de är inte heller tillgängliga för vissa utvalda spel. Rabatterna utgår från priserna i Microsoft Store.

Kan jag begära spel?

Vi är alltid intresserade av att höra dina tankar om allt som rör Xbox, så att vi kan försöka ge dig de spel och upplevelser du vill ha. Skicka feedback genom att gå till tillfeedback.xbox.com.

Hur hanterar jag eller avslutar mitt Xbox Game Pass-medlemskap?

Se Så här säger du upp ditt Xbox-medlemskap för information om hur du hanterar eller avbryter ditt Xbox Game Pass.

Hur hittar och hanterar jag mina spel?

Besök Xbox Game Pass för dator (beta) eller den nya Xbox-appen (beta) på din Windows 10-enhet för att se den senaste spelkatalogen och lära dig mer om Xbox Game Pass. Xbox uppdaterar Xbox Game Pass-katalogen varje månad och meddelar via sociala kanaler vilka nya titlar som lagts till på Xbox Game Pass. Spel läggs till och tas bort från katalogen då och då.

Hur fungerar offline-läget?

De flesta spelen i Xbox Game Pass-planen för dator (beta) på din Windows 10-enhet har stöd för offlinespel, men läs spelinformationen för att säkerställa att ditt spel har det. Spel från Xbox Game Pass-katalogen kan spelas medan datorn är offline, men inte mer än 30 dagar i sträck. Sedan måste datorn anslutas till internet igen för att verifiera att prenumerationen är aktiv. De flesta spel med campaign-läge kan spelas offline, men spel med network co-op- eller flerspelarfunktioner fungerar inte offline. När du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker, inte att vara tillgängliga.

Gäller trygghetsinställningarna för Xbox Game Pass?

Trygghetsinställningar som tidsgränser, innehållsfilter och vuxengodkännande av köp gäller för såväl Xbox One som Windows 10. Det enklaste sättet att konfigurera och hantera din familj är att använda account.microsoft.com/family.

Får jag åtkomst till konsolkatalogen på min Xbox One med Xbox Game Pass-planen för dator (beta)?

Med medlemskap i Xbox Game Pass-planen för dator (beta) får du tillgång till Xbox Game Pass-katalogen på din Windows 10-dator. Gå med i Xbox Game Pass Ultimate för att kunna använda Xbox Game Pass på såväl din Windows 10-dator som din Xbox One-konsol.

Ingår spel med alla klassificeringar?

Xbox Game Pass-katalogen innehåller allt från ESRB-klassificeringarna E till M. Klassificeringssystemen varierar mellan olika marknader. Kontrollera det specifika spelets informationssida för att bekräfta.

Kan jag se innehåll i Xbox Game Pass-katalogen för dator (beta) som jag inte kan ladda ned eller spela?

Xbox Game Pass-medlemmar erbjuds obegränsad åtkomst till alla spel som ingår i den aktuella katalogen. Kontrollera det specifika spelets informationssida för att se om datorns specifikationer och tillgängligt lagringsutrymme uppfyller de minimikrav som utvecklaren har angett.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om Xbox Game Pass för dator (beta)" som du läste om eller ett annat problem?