Vanliga frågor och svar om Xbox Game Pass Ultimate

På den här sidan

Ämnen

Vad är Xbox Game Pass Ultimate?

Xbox Game Pass Ultimate-planen innehåller alla fördelar som Xbox Live Gold har, plus över 100 högkvalitativa konsol- och datorspel. Nya spel läggs till hela tiden, så det finns alltid något nytt att spela. Få exklusiva medlemserbjudanden och rabatter. Spela med kompisar i det mest avancerade flerspelarnätverket och upptäck ditt nästa favoritspel.

Hur skaffar jag Xbox Game Pass Ultimate?

Köp det på Xbox One i Store > Medlemskap. Online går du till Xbox Game Pass.

Var hittar jag mina medlemsfördelar när jag har gått med i Xbox Game Pass Ultimate-planen?

När du har gått med i Xbox Game Pass Ultimate-planen har du fortsatt tillgång till alla dina Xbox Live Gold-förmåner i Xbox Live Gold-loungen på din Xbox One-startsida och dina Xbox Game Pass-förmåner på den dedikerade Xbox Game Pass-fliken på din Xbox One.

Vad händer med mina förbetalda månader för Xbox Live Gold och/eller Xbox Game Pass när jag registrerar mig för Xbox Game Pass Ultimate?

När du prenumererar på Xbox Game Pass Ultimate för vi över all förskottsbetald tid du har på Xbox Live Gold och/eller Xbox Game Pass till Xbox Game Pass Ultimate-planen, dock högst 36 månader. Omvandlingsformlerna för förbetald tid kan komma att ändras.

Innehåller Xbox Game Pass Ultimate-planen alla spel från Xbox Game Pass på Xbox One och Windows 10?

Ja. Xbox Game Pass Ultimate innehåller alla spel från Xbox Game Pass för konsol och Xbox Game Pass för dator.

Hur vet jag om ett spel finns för Xbox One eller Windows 10?

Om du vill visa en lista över alla spel efter var du kan spela dem går du till Xbox Game Pass.

Hur hanterar jag eller avslutar Xbox Game Pass Ultimate-planen?

Du kan avsluta ditt Xbox Game Pass Ultimate-medlemskap när du vill genom att logga in på account.microsoft.com/services. Under Xbox Game Pass Ultimate väljer du Betalning och fakturering, sedan Avbryt. Du kan välja att avsluta prenumerationen på dess förfallodatum. Beroende på din prenumerationsstatus kan du också ha alternativet att omedelbart avsluta den och få en återbetalning av det pris du betalade för Ultimate. Observera att en uppgradering av eventuell förbetald tid inte kan återställas till Xbox Live Gold eller andra Xbox Game Pass-planer och den berättigar inte till återbetalning.

Jag har redan Xbox Game Pass och Xbox Live Gold. Hur byter jag till Xbox Game Pass Ultimate?

På Xbox One skaffar du Xbox Game Pass Ultimate i Store > Medlemskap. Online går du till Xbox Game Pass. Ditt köp av Game Pass Ultimate konverterar eventuell återstående tid i dina prenumerationer på Xbox Game Pass och Xbox Live Gold till tid i Xbox Game Pass Ultimate enligt ett konverteringsförhållande.

Vad händer med mina Xbox Live Gold- eller Xbox Game Pass-medlemskap när jag uppgraderar till Xbox Game Pass Ultimate-planen?

När du köper Xbox Game Pass Ultimate uppgraderas befintliga Xbox Live Gold- eller Xbox Game Pass-medlemskap automatiskt till Xbox Game Pass Ultimate.

Vad händer med mina Gold-förmåner om jag uppgraderar till Xbox Game Pass Ultimate?

Du har fortfarande tillgång till alla Xbox Live Gold-förmånerna, till exempel konsolspel för flera spelare online, Games with Gold och exklusiva medlemserbjudanden.

Kan jag fortfarande lösa in koder för Xbox Live Gold och Xbox Game Pass?

Ja. Dessa koder konverteras automatiskt till Xbox Game Pass Ultimate enligt en formel som utgår från ERP (beräknat återförsäljarpris) för dessa koder. Omvandlingsformlerna kan komma att ändras.

Kan jag dela Xbox Game Pass Ultimate på min hemma-Xbox?

Ja, standardprinciperna för Xbox-delning i hemmet gäller för både Xbox Game Pass och Xbox Live Gold. Om du har en Ultimate-prenumeration och har utsett en hemma-Xbox delar du automatiskt din prenumeration med alla profiler som är inloggade på den konsolen.

Mer information finns i Så här anger du hemma-Xbox.

Hur mycket förbetald tid kan jag maximalt ha?

Maximal tid som kan flyttas till Xbox Game Pass Ultimate är 36 månader.

Obs! Om du har mer än 36 månader efter att du uppgraderar till Xbox Game Pass Ultimate kan du inte tillgodoräkna dig de extra månaderna.

Jag uppgraderade till Xbox Game Pass Ultimate av misstag. Kan jag återgå till Xbox Game Pass för konsoler?

Du kan säga upp ditt Game Pass Ultimate-medlemskap när som helst och du kommer att ha fortsatt tillgång till dina Ultimate-förmåner tills den förskottsbetalda tiden upphör. Därefter debiteras du inte igen.

Obs! Uppgraderingen av betald tid till Xbox Game Pass Ultimate kan inte återställas till Xbox Live Gold eller Xbox Game Pass och du kan inte få återbetalning för Xbox Live Gold eller Xbox Game Pass. Du kan dock återansluta till Xbox Live Gold eller Xbox Game Pass när din Xbox Game Pass Ultimate-prenumeration upphör.

Kan jag fortfarande gå med i Xbox Live Gold eller Xbox Game Pass separat?

Ja, du kan fortfarande skaffa Xbox Game Pass och Xbox Live Gold var för sig. Men om du uppgraderar till Xbox Game Pass Ultimate-planen adderas eventuell förbetald tid tills medlemskapet går ut, upp till 36 månader.

Kan jag återgå till Xbox Game Pass för konsol eller Xbox Live Gold om jag inte längre vill ha Xbox Game Pass Ultimate?

Du kan avsluta Xbox Game Pass Ultimate genom att logga in på www.xbox.com/accounts och sedan skaffa Xbox Live Gold eller Xbox Game Pass för konsoler igen.

Kan jag använda min Xbox Game Pass Ultimate-prenumerationen på flera Xbox One-konsoler?

Ja, precis som med Xbox Live Gold eller Xbox Game Pass för konsol kan du utnyttja din prenumeration var du än loggar in. Din prenumeration är knuten till din Xbox-profil och inte till en särskild Xbox-konsol.

Kan jag använda min Xbox Game Pass Ultimate-prenumeration på flera Windows 10-datorer?

Ja, precis som med Xbox Live Gold eller Xbox Game Pass kan du använda den här prenumerationen överallt där du loggar in. Din prenumeration är knuten till dig, inte till en särskild enhet.

Kan jag spela spel för flera spelare online i Xbox Game Pass-katalogen?

Ja. Xbox Game Pass Ultimate innehåller alla förmåner från Xbox Live Gold, vilket ger dig åtkomst till flerspelarspel på din konsol. Windows 10-spelen i katalogen kräver inte en separat prenumeration för spel med flera spelare online.

Det spel jag vill spela är listat för Xbox Game Pass Ultimate på Xbox One, men jag kan inte få det för Windows. Varför?

Av olika skäl är inte alla spel tillgängliga på båda enheterna. En lista över de Game Pass-spel som är tillgängliga på Windows 10 hittar du i Xbox-appen (beta) och i Microsoft Store.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor och svar om Xbox Game Pass Ultimate" som du läste om eller ett annat problem?