Spela bakåtkompatibla spel på din Xbox One

Utvalda digitala och skivbaserade Xbox 360-spel och Xbox-spel för originalversionen kan spelas på Xbox One. Dessa bakåtkompatibla spel använder en emulator för äldre Xbox-operativsystem som tillhandahåller de flesta funktionerna för dessa system, såsom skärmbilder, sändning och Spel-DVR.

• En lista med bakåtkompatibla spel för Xbox One finns i Bibliotek med Xbox One-bakåtkompatibla spel.
  • Om du vill se om spel du äger är bakåtkompatibla loggar du in på Mina spel och väljer Xbox 360. Om ett spel visas som Bakåtkompatibelt kan du spela det på Xbox One.

På den här sidan

Så här spelar du bakåtkompatibla spel på Xbox One

Sätt in spelskivan i din Xbox One-konsol. Om ett digitalt spel du köpt är kompatibel med Xbox One kan du leta efter det i din spellista under Klar att installeras.

Tillbehör och Kinect

Tillbehör som är konstruerade för Xbox 360 eller Xbox i originalutförande och spel som kräver dessa tillbehör fungerar inte på Xbox One. Det innebär att racingrattar, kampstavar och andra tillbehör inte fungerar med Xbox 360-spel eller Xbox-spel för originalversionen som du spelar på Xbox One. Dessutom fungerar inte spel som använder Kinect för Xbox 360 med Kinect på Xbox One.

Spela bakåtkompatibla spel med kompisar på Xbox One

Starta en gruppchatt antingen med Xbox One-gruppchatten eller Xbox 360-gruppchatten i spelet.

Gruppchatt från Xbox 360 eller Xbox i originalutförande till Xbox One

Om du vill gruppchatta med kompisar som också spelar på Xbox One trycker du på Xbox-knappen  och väljer Flera spelare > Starta en grupp. Det här fungerar för alla på Xbox One, oavsett om de spelar spel gjorda för Xbox One, Xbox 360 eller Xbox i originalutförande.

Gruppchatt mellan Xbox 360 och Xbox 360

Om du vill starta en grupp med kompisar som använder Xbox 360 går du till Xbox 360-guiden medan du är i Xbox 360-spelet genom att trycka på Visa-knappen  och menyknappen  samtidigt. Välj sedan Grupp > Bjud in spelare till grupp > Välj de kompisar du vill spela med.

När kompisen accepterar din inbjudan går ni båda med i gruppen.

Spela ett bakåtkompatibelt spel för flera spelare på Xbox One

Om ett spel stöder flera spelare på samma konsol kan du lägga till en andra spelare i spelet precis som du normalt gör på din äldre Xbox. Se till att båda personerna först loggar in på Xbox One.

Om du får problem med bakåtkompatibla grupper eller spel för flera spelare kan du testa lösningen för spel för flera spelare för Xbox One.

Xbox 360-achievements

Om du har fått achievements på Xbox 360 har du dem kvar om du spelar på Xbox One.

Visa dina Xbox 360-achievements genom att:

• Använda Achievements-funktionen i Xbox 360-spelet
  • Välja Achievements i Xbox 360-guiden
  • Välja Achievements i Xbox One-guiden

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Spela bakåtkompatibla spel på din Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?