Lagra sparade spel i molnet

Spela ett sparat spel på flera konsoler

Om du har mer än en Xbox 360-konsol, eller vill spela hemma hos en kompis, kan du lagra dina sparade spel i molnet (på våra Xbox Live-servrar). Eftersom dina sparade spel är lagrade i molnet kan du fortsätta spela ett spel på en annan Xbox 360-konsol direkt där du slutade.

Anmärkningar

• Om du vill spela ett spel som sparats i molnet måste konsolen vara ansluten till Xbox Live-servrarna. Du kan inte spela spel som sparats i molnet utan Internet-anslutning.
  • Din Xbox-profil måste laddas ned till den konsol som du vill spela ett spel som sparats i molnet på. Information om hur du laddar ned din Xbox Live-profil till en annan konsol finns i Ladda ned, flytta eller ta bort din Xbox Live-profil.

Molnlagrade spel

Konfigurera molnlagring för sparade spel

Om du vill använda molnlagring för dina sparade spel behöver du:

• En Xbox Live Gold- eller Xbox Game Pass Ultimate-prenumeration
  • En konsol som är ansluten till Xbox Live-tjänsten
  • 514 MB ledigt utrymme på konsolen (lokal cache)

Steg 1: Aktivera molnlagrade spel (för en konsol)

1. Gå till Inställningar från Xbox Dashboard och välj sedan System.
  2. Välj Lagringsutrymme och sedan Molnlagrade spel.
  3. Välj Aktivera molnlagrade spel.

En lokal cache reserveras på din konsol och du kan nu spara eller flytta sparade spel till molnet. Mer information om det här cacheminnet finns i avsnittet under När laddas mitt sparade spel upp till molnet nedan.

Om du får ett felmeddelande när du aktiverar molnlagrade spel kan du läsa i Felsöka sparade spel i molnet.

Steg 2: Spara eller flytta ett sparat spel till molnet

• Nytt spel: När du startar ett nytt spel får du vanligtvis frågan var du vill spara det pågående spelet (ditt sparade spel). Om du aktiverade molnlagrade spel (steg 1) väljer du Cloud Saved Games som lagringsenhet. Varje gång du loggar in på din Xbox-profil och spelar spelet sparas nu ditt spel automatiskt i molnet.
  • Redan sparade spel: Om du har ett sparat spel som du vill lagra i molnet kan du flytta spelet till molnet. Så här gör du:
  1. Logga in på din Xbox-profil.
  2. Gå till Inställningar och välj sedan System.
  3. Välj Lagringsutrymme.
  4. Välj den lagringsenhet som innehåller det sparade spel som du vill flytta till molnet.
  5. Välj Spel.
  6. Välj spelet med ditt sparade spel.
  7. Välj ditt sparade spel.
  8. Välj Flytta.
  9. Välj Molnlagrade spel.

Du kan kopiera, flytta och ta bort sparade spel som är lagrade i molnet på samma sätt som du kan kopiera, flytta och ta bort objekt på hårddisken. Mer information finns i Kopiera, flytta eller ta bort innehåll.

Använda ett molnlagrat spel på en annan konsol

1. Logga in på din Xbox-profil.
  2. Aktivera molnlagrade spel (se Steg 1: Aktivera molnlagrade spel) ovan).
  3. Starta spelet med det molnlagrade spelet.
  4. VäljMolnlagrade spelsom lagringsenhet när du ombeds göra det.

Nu kan du spela på den andra konsolen (även en Xbox One-konsol för bakåtkompatibla spel) direkt där du slutade. När du har spelat klart lagras ditt sparade spel i molnet.

När laddas mitt sparade spel upp till molnet?

Medan du spelar ett spel cachelagras ditt sparade spel lokalt på din konsol. När du avslutar spelet laddas ditt sparade spel automatiskt upp till molnet. Du behöver inte göra någonting (annat än de två konfigurationsstegen ovan). På listan över aktiva nedladdningar kan du se statusen för dina sparade spel som laddas upp till molnet (om du vill se de aktiva nedladdningarna trycker du på Guide-knappen på din handkontroll, går till Spel och appar och väljer Aktiva nedladdningar.

Har du bråttom att stänga av konsolen?

Ingen fara! Du kan stänga av konsolen innan ett sparat spel har laddats upp till molnet. När du stänger av konsolen försätts den i energisparläge tills det sparade spelet har laddats upp till molnet (så länge konsolen har ström och är ansluten till Internet).

Viktigt! Om du kopplar bort strömmen från konsolen eller kopplar från Internet så görs en paus i uppladdningen av det sparade spelet tills nästa gång konsolen ansluts till Xbox Live-tjänsten. Om det här händer kan du inte använda det sparade spelet på någon annan konsol. Om det uppstår problem i samband med molnlagrade spel kan du titta i Felsöka sparade spel i molnet.

Inaktivera molnlagring för sparade spel

Du kan inaktivera molnlagring för sparade spel på två olika sätt:

1. Flytta sparade spel från molnet och inaktivera molnlagringen

Först måste du flytta dina sparade spel från molnet. I Kopiera, flytta eller ta bort innehåll finns anvisningar om hur du flyttar innehåll från en lagringsenhet till en annan (till exempel från molnlagrade spel till en hårddisk).

När du har gjort det kan du inaktivera molnlagringen. Så här gör du:

1. Gå till Inställningar från Xbox 360 Dashboard och välj sedan System.
    2. Välj Lagringsutrymme.
    3. Markera Spel sparade i molnet och tryck sedan på Y-knappen på handkontrollen.
    4. Välj Inaktivera molnlagrade spel.
  2. Behåll sparade spel i molnet och inaktivera molnlagringen

Du kan inaktivera molnlagring för en enskild konsol och bevara dina sparade spel i molnet så att du kan använda dem på andra konsoler. Så här gör du:

1. Gå till Inställningar från Xbox Dashboard och välj sedan System.
    2. Välj Lagringsutrymme och välj den primära lagringsenheten.
    3. Välj Systemobjekt och välj sedan Konsolkopia för molnlagring.
    4. Välj Ta bort.

Obs! Du uppmanas att bekräfta att du vill ha kvar dina sparade spel i molnet, och kommande uppdateringar av dina sparade spel kommer inte att synkroniseras med den här konsolen.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Lagra sparade spel i molnet" som du läste om eller ett annat problem?