Så här installerar du spel på Xbox One

Oavsett om du köper ett spel på en skiva eller laddar ned det från Microsoft Store måste du installera det på konsolens hårddisk innan du kan spela det.

På den här sidan

Installera spel från skiva

När du sätter in en spelskiva kontrollerar konsolen om spelet redan är installerat. Om det inte är det uppmanas du att installera spelet.

Obs! Du kanske ombes att ladda ned en uppdatering av spelet innan du kan spela det.

Installera spel från Microsoft Store

Ett spel som du laddar ned från Microsoft Store installeras automatiskt. Medan spelet laddas ned och installeras visas det i -delen av Mina spel och appar.

Om du väljer att installera spelet senare går du till Mina spel och appar > Spel,och markerar spelet på fliken Klar att installeras överst på skärmen.

Installera om spel

Innan du kan installera om ett spel måste du först avinstallera det från konsolens hårddisk. Så här avinstallerar du ett spel:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj därefter Mina spel och appar och sedan Visa alla.
  2. Välj Spel.
  3. Markera det spel du vill avinstallera, tryck på Menyknappen och välj sedan Hantera spel.
  4. Välj Hantera alla, välj Avinstallera alla och välj sedan Avinstallera.

Du kan sedan återinstallera spelet genom att sätta in skivan eller genom att ladda ned det igen från Microsoft Store. Om du vill ladda ned spelet igen går du till Mina spel och appar > Spel och välj sedan speltiteln från fliken Klar att installeras överst på skärmen. Du kan även hitta spelet genom att söka efter det i Microsoft Store.

Vad du gör om spelinstallation stannar en längre tid

Om du försöker installera ett spel och installationsprocessen pausar en längre tid läser du Installationsprocessen stannar på eller nära 0 % när du installerar ett Xbox One-spel från en skiva.

Vanliga frågor

Behöver jag installera hela spelet på min hårddisk innan jag kan spela det?

Nej. En del Xbox One-spel är ganska stora och det kan ta lång tid att installera hela spelet, särskilt om du laddar ned det. Du kan starta vilket spel som helst innan installationen har slutförts, men alla funktionerna kommer inte att vara tillgängliga. Om du tittar på nedladdningsförloppet i eller Spel i Mina spel och appar ändras texten "Laddar ned" till "Redo att starta" när spelet går att använda.

Kommer jag att förlora spelinformation och/eller framsteg om jag återinstallerar det?

Xbox One-konsolen sparar dina spelrelaterade data i molnet så om du spelat ditt spel online kan du omsynkronisera ditt spel med molnet när du återinstallerat det. Se Spara Xbox One-spel i molnet: Vanliga frågor.

Kan jag spela ett annat spel medan jag installerar ett spel på min Xbox One-konsol?

Ja. Du kan alltid spela digitala spel när du installerar ett spel från Microsoft Store eller från en skiva. Du kan även spela spel på skiva om du installerar ett spel från Microsoft Store.

Men du kan inte spela spel på skiva om du installerar ett spel från en skiva.

Kan jag installera ett spel om jag är offline?

Ja, du kan installera ett skivbaserat spel även om du är offline. Se Använda Xbox One offline.

Varför måste jag installera ett spel om jag har det på skiva?

Optiska skivenheter kan inte läsa data snabbt nog för att hänga med moderna spel. Den bästa spelupplevelsen får du om du installerar spelet från skiva på din Xbox One-konsol.

Varför tar det så lång tid att installera ett spel?

Tiden det tar att installera ett spel beror på hur snabbt en skivenhet kan överföra filer. Maxhastigheten för dataöverföring för Xbox Ones skivenhet är 54 Mbit/sek. Om du tycker att ditt spel installeras för långsamt läser du Felsöka långsam nedladdning av spel eller appar på Xbox One.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Så här installerar du spel på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?