Fjärrinstallera spel på din Xbox One eller Windows 10-dator

Om du är borta från din enhet kan du fjärrinstallera spel så att de är klara att spelas upp när du kommer tillbaka.

Förbereda enheten

Xbox One

Innan du börjar måste du göra följande:

1. Ge din konsol ett nytt namn. Då kan du enkelt identifiera den.
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och gå sedan till System > Inställningar > System > Konsolinfo.
    2. Välj Namn och ange sedan det nya konsolnamnet. (Använd bara bokstäver, siffror och bindestreck.)
    3. Välj Starta om nu.
  2. Så här anger du att konsolen ska vara i standbyläge. Konsolen måste vara i standbyläge för att du ska kunna utlösa spelinstallationer på distans.
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och gå sedan till System > Inställningar > Energi och uppstart > Energiläge och uppstart.
    2. Välj Energiläge och ändra inställningen till standbyläge.
  3. Aktivera fjärrinstallation. Som standard är detta inaktiverat på konsolen.
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och gå sedan till System > Inställningar > System > Uppdateringar och nedladdningar.
    2. Välj Tillåt fjärrinstallationer.

Windows 10-dator

Innan du börjar måste du göra följande:

1. Kontrollera att datorn är i gång och att den är ansluten till ett nätverk. Datorn måste vara påslagen och ansluten till Internet för att fjärrinstallationen ska fungera.

Obs! Om datorn är i strömsparläge, offline eller avstängd kommer spelet inte att laddas ned. Om den är i strömsparläge eller offline läggs spelet till i nedladdningskön och nedladdningen startar när datorn har väckts eller återanslutits till Internet. Om datorn stängts av läggs spelet inte till i nedladdningskön förrän nästa gång du installerar ett annat spel. Om datorn stängs av under installationen fortsätter spelet efter omstart.

2. Se till att du är inloggad på din dator med samma Microsoft-konto som ditt Xbox Live-konto.

Obs! Om flera användare är inloggade på datorn när en fjärrinstallation startas kan felmeddelandet "401 tillåts inte" visas. Du kan försöka igen senare eller vänta tills du är fysiskt på enheten.

3. Se till att du är inloggad på Xbox-appen (Beta) and Microsoft Store-appen med samma Microsoft-konto som ditt Xbox Live-konto. Observera att apparna inte behöver vara igång.

Fjärrinstallera ett spel

När du köper ett spel kan du använda din Game Pass-prenumerationen. Om du redan äger ett spel kan du fjärrinstallera det på Xbox One-konsolen eller Windows 10-datorn.

Fjärrinstallera från Microsoft Store

Du kan installera till en fjärrenhet från Microsoft Store-appen på Windows 10 eller från Microsoft Store i en webbläsare.

På spelets produktsida väljer du […] bredvid knappen Installera och sedan Installera på mina enheter. En lista över alla enheter du kan fjärrinstallera på visas. Markera de enheter du vill installera spelet på och välj sedan Installera nu.

Fjärrinstallation från Game Pass-mobilappen

Markera det spel som du vill installera och välj Installera på Xbox eller Installera på dator. Spelet installeras till den Xbox One eller dator du har angett som standard i Xbox Game Pass-appen.

Obs! Standardkonsolen är din hemma-Xbox om du inte ändrar detta.

Så här ändrar du vilken Xbox One eller dator som är standard:

1. Tryck på din spelarbild i appens nedre högra hörn.
  2. Välj kugghjulsikonen för Inställningar i skärmens övre högra hörn.
  3. Välj antingen Välj standard-Xbox One eller Välj standarddator.
  4. Välj den enhet du vill ange som standard i listan över dina kända enheter.

Obs! Den här standardenheten är den plats där dina spel kommer att installeras på när du väljer Installera på Xbox eller Installera på dator tills du byter standardenhet igen.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Fjärrinstallera spel på din Xbox One eller Windows 10-dator" som du läste om eller ett annat problem?