Hur kan jag få datorspel att fungera bättre?

Om du vill optimera din Windows 10-dator för spel ska du se till att datorn är redo för detta. Kontrollera systemkraven för ditt spel i Microsoft Store. Antingen väljer du ett spel som fungerar på din dator eller så uppgraderar du din dator så att den uppfyller kraven för det spel du vill spela.

Följande tips kan också göra att dina spel fungera bättre på datorn.

Använd spelläge

När du spelar spel på Windows 10 gör spelläget att datorn prioriterar spelandet, så att du får bästa möjliga spelprestanda. Se Använd spelläget när du spelar spel på datorn för mer information.

Uppdatera dina Windows- och enhetsdrivrutiner

Se till att du har de senaste drivrutinerna för datorns grafikkort. En uppdatering av drivrutinerna löser ofta prestandaproblem.

Kontrollera kompatibiliteten

Hitta den exekverbara filen för ditt spel (troligen under C:\Program Files) och gör så här:

1. Högerklicka på den exekverbara filen och välj Egenskaper.
  2. Välj fliken Kompatibilitet och välj sedan Kör felsökaren för programkompatibilitet.

Kontrollera inställningarna för Klipp

Med Klipp kan du spela in och dela ditt spelande i vilket datorspel som helst. Två delar av klippfunktionen kan påverka datorspelens prestanda: bakgrundsinspelning och videokvalitet.

Bakgrundsinspelning

När bakgrundsinspelning är aktiverat kan du spara ett klipp av något som just hänt i ett spel, även om du inte planerat att spela in ett klipp. Klipp använder maskinvarukodning för inspelningen, vilket bidrar till bästa möjliga datorprestanda. Bakgrundsinspelning kan dock påverka spelprestandan på de flesta datorer. Bakgrundsinspelning är som standard avstängd.

Om spelprestandan är dålig ser du till att bakgrundsinspelningen är avstängd. Du kontrollerar det genom att trycka på Start-knappen och sedan välja Inställningar > Spel > Klipp. Ange Bakgrundsinspelning till Av.

Med den här inställningen körs Klipp bara när du aktiverar det och påverkar därmed inte spelets prestanda.

Videokvalitet

Tryck på Start-knappen och välj sedan Inställningar > Spel > Klipp. I Inspelad video kontrollerar du inställningarna för videobildfrekvens och videokvalitet och justerar dem efter behov. 30 bildrutor per sekund (fps) och standardkvalitet rekommenderas för bättre prestanda.

Inaktivera helskärmsoptimering för ett enstaka spel

Hitta den exekverbara filen för ditt spel (troligen under C:\Program Files) och gör så här:

1. Högerklicka på den exekverbara filen och välj Egenskaper.
  2. Välj fliken Kompatibilitet och markera kryssrutan Inaktivera helskärmsoptimering.
  3. Välj Använd > OK.

Berätta för oss om dina upplevelser. Bästa sättet att ge feedback, be om funktioner och rapportera problem är via appen för Feedbackhubben.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Hur kan jag få datorspel att fungera bättre?" som du läste om eller ett annat problem?