Så här väljer du en Xbox One-konsol som hemma-Xbox

Den Xbox One-konsol som du loggar in på första gången blir din hemma-Xbox. Den konsol som är din hemma-Xbox är där du kan dela spel och en del innehåll med andra som loggar in (med sitt eget konto) på den konsolen med dig. Ge aldrig lösenordet eller kontots inloggningsinformation till någon.

Du kan byta hemma-Xbox max fem gånger per år.

Vad som kan delas

Dela din Xbox Live Gold-prenumeration med alla som loggar in på din konsol.

Dela spel och nedladdningsbart innehåll från Microsoft Store med alla andra som loggar in på din konsol. Du kan till och med dela spel som laddats ned som del av en prenumeration.

Vad som inte kan delas

Kontospecifika saker kanske inte kan delas. Här följer några exempel:

• Spelinnehåll som köpts inne i spelet med spelvalutor, till exempel Minecraft Skin Mashups eller Halo REQ-paket
  • Spelvaluta, till exempel Minecraft-mynt

Vissa förbeställningsbonusar och visst specialversionsinnehåll faller också i dessa kategorier, så du kanske inte kan dela sådana saker eftersom de bara kan lösas in en gång från det konto som tillhör den person som köpte spelet.

Spela offline

På din hemma-Xbox kan du spela nedladdade spel även när du är på resande fot eller om det blir ett avbrott på anslutningen eller tjänsten. Kontrollera att din konsol är angiven som din hemma-Xbox innan du går offline. Mer information finns i Använda Xbox One offline.

Om du har fler än en Xbox One-konsol eller om du loggar in på flera konsoler rekommenderar vi att du utser den mest använda konsolen till din hemma-Xbox.

Obs! Du kan bara ha en hemma-Xbox åt gången. Det är bara på din hemma-Xbox du kan dela köpta spel och Gold med andra. Du kan byta fem gånger per år. Kundsupport kan inte erbjuder ytterligare byten.

Välja en Xbox One-konsol som hemma-Xbox

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Anpassning och välj sedan Min hemma-Xbox.
  3. Gör något av följande:
    • Välj Gör den här till min hemma-Xbox om du vill att konsolen ska vara din hemma-Xbox.
    • Välj Sluta använda denna som min hemma-Xbox om du vill ta bort beteckningen.

När du byter hemmakonsol flyttas alla enhetslicenser för digitalt innehåll till din nya hemma-Xbox. Dessa enhetslicenser kommer inte längre att vara tillgängliga på din tidigare hemma-Xbox. Med andra ord, när du byter hemma-Xbox följer din åtkomst till ditt digitala innehåll med dig till din nya hemma-Xbox och alla som är inloggade kan ta del av det. Din tidigare hemma-Xbox ger fortfarande kompisar och familj åtkomst till ditt innehåll när du är inloggad på den.

Går det att ändra Xbox-hemkonsolen till en annan konsol?

Du kan välja vilken konsol som är din hemma-Xbox maximalt fem gånger under ett år. Den här tidsperioden fungerar rullande, från det ögonblick då du byter hemma-Xbox för första gången. Om du når den årliga gränsen för byte av hemmakonsol får du ett meddelande som talar om när du kan byta nästa gång.

Obs! Kundsupport kan inte erbjuder ytterligare byten. Om konsolen visar att du gjort fem byten av hemma-Xbox under ett år och du behöver hjälp väljer du Hjälp när du ser meddelandet Det går inte att göra den här till din hemma-Xbox. Du kan vara berättigad till ett undantag.

Du kan också få hjälp med din hemma-Xbox i Xbox-assistans. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden, välj System > Xbox-assistans, välj Min Xbox-assistans > Sök och ange sedan Min hemma-Xbox.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Så här väljer du en Xbox One-konsol som hemma-Xbox" som du läste om eller ett annat problem?