Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget

Översikt

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela offline. De flesta spelen i Microsoft Store på din Windows 10-enhet har stöd för offlinespel, men läs spelinformationen för att säkerställa att ditt spel har det genom att söka efter spelet på http://www.xbox.com.

De flesta spel med campaign-läge kan spelas offline, men spel med network co-op- eller flerspelarfunktioner fungerar inte offline.

När du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Microsoft Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Achievements

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Popup-aviseringar som talar om när du har låst upp ett achievement visas inte förrän du loggar in på Xbox Live på den enheten.

Lagring i molnet och offlinespel

Innan du går offline ansluter du till Xbox Live för att synkronisera dina senast sparade spel till molnet. Medan du spelar offline sparas dina spel lokalt och synkroniseras nästa gång du loggar in på Xbox Live. Om du vill fortsätta spela på en annan enhet (eller plattform, om spelet stöder Xbox Play Anywhere) måste du gå online och ansluta till Xbox Live så att ditt lokalt sparade spel synkroniseras med molnet igen.

Om du använder en Windows 10-enhet kommer det som ska sparas i molnet att laddas upp automatiskt så snart du loggar in och ansluter till Xbox Live. Synkroniseringen av sparade spel går normalt snabbt, men vänta några minuter innan du försöker spela på en annan enhet.

Aktivera offlinespel på din enhet

Om du planerar att spela offline måste du förbereda din Windows 10-enhet medan du är online. Det är viktigt att du gör detta medan du är online. Så snart du går offline kommer du inte att kunna göra dessa ändringar.

Obs! Du kan bara ändra den enhet du vill spela offline på tre gånger per år.

Förbered din enhet

Om du har flera Windows 10-enheter måste du se till att den enhet du avser att använda offline har angetts som offlineenhet. Du kan bara ha en enhet åt gången som offlineenhet.

Så här anger du din enhet som offlineenhet:

1. Se till att du är online.
  2. Kontrollera att enheten har de senaste Windows-uppdateringarna: Gå till Start > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows Update och se om det finns några relevanta uppdateringar tillgängliga.
  3. Öppna Store. Du kommer att ombes logga in om du inte redan har gjort det.
  4. Välj Jag-ikonen (det är din profilbild).
  5. Välj Inställningar och under Offlinebehörigheter växlar du till .

När du anger det här kommer enheter som tidigare angetts som offline att växlas till Av och du kommer inte längre att kunna spela offline på dessa enheter.

Förbered spelet eller spelen

När din enhet är konfigurerad måste du starta alla spel du vill spela offline medan du är inloggad på Xbox Live. Det behöver du bara göra en gång per spel och du måste göra det även om du redan startat spelet på din enhet.

1. Se till att du är online och att din enhet är angiven som din offlineenhet. (Se anvisningarna ovan för information om hur du gör det.)
  2. Starta det spel du vill spela offline. Logga in på Xbox Live med ditt konto när du ombeds göra det.
  3. När du har börjat spela spelet kan du avsluta när som helst.

Gör samma sak för alla spel som du vill spela offline. När du har gjort det kan du gå offline när som helst och starta de spelen när du vill spela dem utan att behöva logga in online varje gång.

Felsökning

Om du har problem med att spela offline kan de här lösningarna hjälpa dig att åtgärda eventuella problem.

Hur vet jag att mitt spel kan spelas offline?

De flesta spelen i Microsoft Store på din Windows 10-enhet har stöd för offlinespel, men läs spelinformationen för att säkerställa att ditt spel har det genom att söka efter spelet på http://www.xbox.com.

Vilka funktioner i spelet är tillgängliga vid spel offline?

Om spelet installerades från Microsoft Store på din Windows 10-enhet finns information om vilka funktioner som är tillgängliga vid spel offline bland Vanliga frågor för spelet:

1. Öppna Store och klicka på Jag-ikonen (det är din profilbild).
  2. Välj Mitt bibliotek och under Spel väljer du sedan Visa alla.
  3. Välj det spel du vill spela offline och rulla sedan ned till Ytterligare information.
  4. Under Mer information väljer du supportlänken.
  5. På supportsidan väljer du länken till Vanliga frågor och sedan tittar du efter "spela offline"-informationen för det spelet.

Om spelet inte installerades från Microsoft Store på din Windows 10-enhet går du till spelets utgivare för att se om offlinespel stöds på Windows 10.

Jag kan inte ange min enhet som offlineenhet

Det kan innebära att du redan ändrat den enhet du vill spela offline på tre gånger under det senaste året. Om det inträffar måste du vänta ett år efter din första återställning innan du kan ändra din offlineenhet igen.

Jag är redan offline och har inte följt anvisningarna ovan för att förbereda min enhet

Om du redan är offline och inte har angett enheten som offlineenhet kan du inte spela spel offline. Du måste vara online när du gör det och medan du startar spelet innan du går offline. Du kan åtgärda det genom att gå online och följa anvisningarna ovan för att förbereda enheten och ange den som din offlineenhet.

Jag vill inte längre ha min enhet angiven som offlineenhet. Hur tar jag bort det?

Det här scenariot uppstår också om du planerar att sälja eller ge bort din Windows 10-enhet till någon annan.

Om du fortfarande äger enheten kan du ta bort offlineangivelsen på följande sätt:

1. Se till att du är online.
  2. Öppna Store och klicka på Jag-ikonen.
  3. Välj Inställningar och under Offlinebehörigheter växlar du till Av.

Om du inte längre har kvar enheten kan du ta bort inställningen online genom att logga in på https://account.microsoft.com/devices och leta rätt på din enhet. Om du ser "Spela spel offline" under beskrivningen av den enheten är den fortfarande din offlineenhet. Så här tar du bort den angivelsen:

1. Under informationen om enheten väljer du Ta bort offlinespel.
  2. På bekräftelseskärmen väljer du kryssrutan Jag är klar att ta bort offlinespel på den här datorn.
  3. Välj Ta bort för att bekräfta och ta bort den som din offlineenhet.

Obs! Det här räknas som en av dina tre ändringar per år.

Jag har både en Xbox One och en Windows 10-enhet. Fungerar de på samma sätt?

Om du har en Xbox One varierar offlineupplevelsen beroende på vilken typ av spel du spelar. Om du till exempel har ett spel som stöder Xbox Play Anywhere blir upplevelsen densamma på Xbox One som på Windows 10 när du spelar offline.

Mer information om hur du använder Xbox One offline finns i Använda Xbox One offline.