Felsökning av spelinstallationer på Windows 10

Har du problem med att installera ett spel från Xbox-appen (beta) på datorn? Försök med nedanstående.

Starta om datorn

Även om det låter enkelt kan en enkel omstart åtgärda mycket.

Felmeddelande?

Om ett nedladdningsfel uppstår ska du försöka ladda ned igen.

Om installationen misslyckas visas i de flesta fall en felkod med ett meddelande. Dessa är vanligtvis koder med 10 tecken som börjar med "0x", till exempel 0xC03F7003.

För Game Pass-spel kontrollerar du statusen för din plan

Om du vill installera spel från Xbox Game Pass måste du ha en aktiv plan för Xbox Game Pass Ultimate eller Xbox Game Pass för dator (beta).

Har du administratörsbehörighet på datorn?

Vissa spel kräver att ytterligare komponenter installeras för att spelet ska fungera korrekt. Beroende på vilka komponenter som installeras kan du uppmanas att få tillstånd från en administratör under spelinstallationen eller när spelet först startas.

Se Skapa ett lokalt användarkonto eller ett administratörskonto i Windows 10 för mer information.

Startade datorn om under spelinstallationen?

Om du startar om datorn medan du installerar ett spel från Game Pass kan det hända att installationstillståndet inte är helt tydligt när du öppnar Xbox-appen (beta) eller Store igen. Men det delvis installerade spelet är sannolikt fortfarande kvar!

Så här fortsätter du installationen:

• Starta installationen på nytt från spelets informationssida. Då bör installationen återupptas där den slutade.

Installationsproblem på grund av tillgängligt lagringsutrymme

• Om du har ont om lagringsutrymme kan du frigöra utrymme för att slutföra installationen.
  • När du startar spelinstallationen från Xbox-appen (beta) kan du ändra var innehållet ska lagras genom att välja den hårddisk du vill installera på. Om meddelandet "Den valda enheten inte har konfigurerats för att installera spel på" visas är enheten inte etablerad och installationsåtkomst nekas. Så här åtgärdar du detta:

• Välj länken under meddelandet för att gå till Inställningar eller tryck på Windows-tangenten och välj Inställningar > System > Lagring. Välj Ändra var nytt innehåll ska sparas.
    • Använd menyn under Var appar ska sparas och välj den enhet du vill ha.

Har du fortfarande problem?

Försök att installera om speltjänsterna. Så här gör du:

• Starta PowerShell som administratör och skriv "get-appxpackage Microsoft.GamingServices | remove-AppxPackage -allusers"
  • I samma PowerShell-fönster skriver du "start ms-windows-store://pdp/?productid=9MWPM2CQNLHN"
  • Installera appen på den sidan och godkänn UAC-frågan när den visas.
  • Försök installera spelet igen.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsökning av spelinstallationer på Windows 10" som du läste om eller ett annat problem?