Hitta dina spel och tillägg på Xbox One

Här beskrivs hur du hittar spel och speltillägg som du har köpt i Microsoft Store.

Hitta spel

Vanligtvis hamnar spel och andra nedladdningar du köper bland dina spel och appar och börjar installeras automatiskt. Kontrollera det så här:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen för att öppna guiden och välj Mina spel och appar > Visa alla.
  2. Kontrollera att filtret angetts till Alla spel i listan över spel.
  3. Om du inte ser ditt spel eller tillägg väljer du Klar att installeras och ser om det visas där.

Om du fortfarande ser inte ditt spel eller tillägg:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen så att guiden öppnas.
  2. Markera, men utan att välja, Mina spel och appar.
  3. Tryck på Menyknappen på handkontrollen. Välj sedan Uppdatera för att se om det du söker visas då.

Om Xbox Play Anywhere-spel du har köpt i Microsoft Store på din dator inte installeras kanske dina inställningar inte tillåter automatiska nedladdningar. Kontrollera inställningarna för nedladdning:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen för att öppna guiden. Gå sedan till System > Inställningar > System.
  2. Välj Uppdateringar och nedladdningar.
  3. Kontrollera att rutorna Hålla mina spel och appar uppdaterade och Tillåt fjärrinstallationer båda är markerade.

Om dessa alternativ inte var markerade är din lista över spel nästa plats att söka efter saker på, under Klar att installeras. Om du till exempel är på en kompis Xbox visas alla spel här, inte bara det senaste.

Kolla i Microsoft Store

Ser du fortfarande inte spelet du letar efter? Gå tillbaka till Store. Tryck på Y-knappen på handkontrollen för att öppna sökfunktionen. Börja skriva och välj sedan det du letar efter när det visas i sökresultatet.

Om du letar efter ett tillägg går du till Store på det här sättet:

1. Markera (men starta inte) tilläggets grundspel.
  2. Tryck på Menyknappen på handkontrollen och välj Hantera spel och tillägg.
  3. Välj Visa i Microsoft Store och kontrollera att det objekt du letar efter är en del av spelet som du har köpt.

Om du till exempel förbeställer ett spel och köpet innefattar ett spel till eller bonusinnehåll måste du skaffa det andra spelet i Store, även om du inte behöver betala för det.

Hitta tillägg

För speltillägg eller nedladdningsbart innehåll ska du först titta bland dina spel och appar (enligt ovan).

I din spellista fokuserar du på ett spel och trycker på Menyknappen på handkontrollen. Välj sedan Hantera spel och tillägg.

Vissa tillägg nås i spelet i stället för att installeras separat. Alla installerbara tillägg och allt nedladdningsbart innehåll som ännu inte installerats visas under Klar att installeras.

Här kan du söka efter tillägg inuti de spel de hör till.

• På spelets titelskärm letar du efter något som liknar ”Mitt innehåll”.
  • Du kan behöva öppna ett meddelande i spelet för att få dina tillägg. Sök efter ”Mina meddelanden” eller något liknande.
  • Vissa tillägg hittar du bara medan du spelar själva spelet. Det kan vara fallet för objekt som V-Bucks eller kläder. I Sea of Thieves måste du till exempel starta ett uppdrag, gå ombord på ditt fartyg och antingen gå till butiken i spelet eller öppna inventariekistor.
  • För att komma åt tillägg kanske du måste komma fram till rätt punkt i ett spel. Destiny 2: Forsaken använder spelnivåer för att hindra användningen av vissa expansion packs. I Forza Horizon 3 måste du köra till den viss plats för att kunna börja använda ett expansion pack som heter Hot Wheels.

Felsöka tillägg

Kan du inte se ditt tillägg i Klar att installeras? Logga in här med det Microsoft-konto du använde för att köpa det för att se vilka tillägg som ska vara tillgängliga. Om det inte finns i listan är det inte kopplat till det kontot.

Om du har köpt valuta i ett spel, till exempel V-Bucks eller FIFA-poäng, och inte kan se dem i spelet kontrollerar du att köpet är genomfört genom att logga in på din orderhistorik.

Om du ser din spelvaluta i din inköpshistorik provar du att stänga av och starta om spelet:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen.
  2. Fokusera på spelet i guiden.
  3. Tryck på Menyknappen på handkontrollen och välj Avsluta.
  4. Starta om spelet och kontrollera plånboken i spelet.

Om det har gått 24 timmar sedan du gjorde ovanstående och fortfarande inte kan se din spelvaluta:

1. För spel som publicerats av Microsoft kontaktar du Microsoft Support.
  2. För andra spel kontaktar du spelets utgivare. Här finns en lista med stora utgivare och deras webbplatser.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Hitta dina spel och tillägg på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?