Vanliga frågor om Dead Rising 4

Översikt

Har du en fråga om Dead Rising 4? Här hittar du svaren på vanliga frågor.

På den här sidan

Jag ombads uppgradera min Windows-enhet för att ladda ned Dead Rising 4. Vilken version av Windows behöver jag?

För att kunna ladda ned och installera Dead Rising 4 på Windows 10 behöver du en enhet med version 1607 med OS-version 14393.321 eller senare.

Dessutom måste din enhet ha en 64-bitarsversion av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Dead Rising 4.

Så här kan du se om du har rätt version av Windows på din enhet:

1. Gå till Start, skriv Om din dator och välj sedan Om din dator.
  2. Titta under Dator efter Utgåva för att ta reda på vilken version och utgåva av Windows som körs på din dator. Se till att det är minst 1607.
  3. Titta under Dator efter OS-version och se till att det är minst 14393.321.
  4. Titta under Dator efter Systemtyp för att se om du har en 32-bitars eller en 64-bitars version av Windows.

Om du inte ser någon version måste du uppdatera innan du kan ladda ned spelet. Det finns två sätt att göra det på:

• Gå till Start > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows Update. Se om det finns några relevanta uppdateringar tillgängliga.

Obs! Om det har gått mindre än 31 dagar sedan du uppgraderade till Windows 10 får du inte novemberuppdateringen direkt. Detta för att du ska kunna gå tillbaka till din tidigare version av Windows om du så vill. När 31 dagar har gått kommer din dator att ladda ned novemberuppdateringen automatiskt.

Om du har version K eller KN av Windows 10 kan du behöva ladda ned ytterligare programvara. Dessa är tillgängliga för kostnadsfri nedladdning. Om du vill göra det går du till https://support.microsoft.com/kb/3099229.

Behöver jag ytterligare programvara för att spela Dead Rising 4?

Ja, du måste ha DirectX 11 eller senare installerat för att spela Dead Rising 4.

Om du inte är säker på om du har DirectX 11 installerat kan du kontrollera det så här:

1. Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna dialogrutan Kör.
  2. Skriv "dxdiag" och tryck på Retur för att starta diagnostikverktyget för DirectX.
  3. På fliken System i fönstret Systeminformation tittar du efter DirectX-versionen. Versionen måste vara 11 eller senare för att du ska kunna köra Dead Rising 4.

Om du har ett NVIDIA GeForce-grafikkort måste du också uppdatera dina drivrutiner innan du kan spela Dead Rising 4 Det sker automatiskt när du öppnar appen GeForce Experience. Du kan också ladda ned drivrutinerna manuellt från NVIDIAs webbplats.

Vilka är maskinvarukraven?

Maskinvarukraven för Dead Rising 4 varierar beroende på om du spelar på Xbox eller Windows 10. Gå till produktinformationssidan för respektive plattform om du vill se spelets storlek, systemkraven (särskilt för Windows 10-enheter) samt ytterligare information om spelet.

Xbox

Om du vill se installationskraven för Xbox går du till produktinformationssidan för Xbox.

Så här kontrollerar du om din Xbox har tillräckligt med ledigt diskutrymme för att installera Dead Rising 4:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Välj sedan Startsidan och flytta åt höger för att välja Mina spel och appar.
  2. Kontrollera ledigt diskutrymme, som visas längst ned till vänster på skärmen. Om du inte har tillräckligt med utrymme måste du antingen ta bort några av dina befintliga spel och appar eller lägga till en extern hårddisk till konsolen.

Om du har använder en extern lagringsenhet med konsolen och vill ändra standardinstallationsplats:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar > Alla inställningar.
  3. Välj System > Lagring.
  4. Under Hantera lagringsutrymme indikeras din standardlagringsplats med en triangel i övre högra hörnet.

Windows 10

Om du vill se systemkraven för Windows 10 går du till produktinformationssidan för Windows 10. I avsnittet "Ytterligare information" visas ungefärlig nedladdningsstorlek, vilket indikerar hur stort spelet är.

Om du inte vet vad du har för GPU (grafikprocessor) eller VRAM (videominne) kan du kontrollera det så här:

1. Gå till Start > Inställningar > System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. Vid Korttyp visas GPU-namnet och vid Dedikerat minne visas VRAM.

Se Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet för mer information om hur du kontrollerar din enhet.

Så här kan du avgöra hur mycket diskutrymme din Windows 10-enhet har och ändra den plats spelet sparar till:

1. Gå till Inställningar > System > Lagring.
  2. Använt diskutrymme för varje disk på enheten visas. Se till att det finns tillräckligt med ledigt utrymme på hårddisken.

Se Ta reda på hur mycket lagringsutrymme din dator har för mer information om hur du kontrollerar din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned Dead Rising 4 på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att enheten uppfyller minimikraven.

Om du redan har laddat ned spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelinställningarna. Så här gör du:

1. Starta spelet.
  2. När du har passerat skärmarna "Tryck på A"/"Tryck på vilken tangent som helst" och gammakorrigering och kommit till Huvudmenyn väljer du Alternativ > Utseende.
  3. Ange Grafikkvalitet till Låg.
  4. Sänk upplösningen så mycket som behövs.

En komplett lista med tips och tricks för att förbättra spelets prestanda finns i Capcom-forumet for Dead Rising 4.

Hur lång tid tar det att ladda ned Dead Rising 4?

Hur lång tid tar det att ladda ned Dead Rising 4?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb Internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 5 timmar att ladda ned 50 GB med en 20 Mbps-anslutning.

Följ anvisningarna i avsnittet Vilka är maskinvarukraven? ovan för att hitta storleken på spelet på Xbox och Windows 10. De kan variera beroende på vilken enhet du installerar till.

I tabellen nedan anges uppskattade nedladdningstider baserat på den aktuella nedladdningshastigheten.

Obs! De här uppgifterna ska bara betraktas som en fingervisning och inte som någon exakt representation av nedladdningstiden. Bandbredden begränsas och nedladdningstiden ökar om du t.ex. streamar innehåll, spelar spel eller streamar spel från din Xbox One till en Windows 10-dator.

Aktuell nedladdningshastighet Fil på 30 GB Fil på 40 GB Fil på 50 GB Fil på 60 GB Fil på 70 GB
2 Mbit/s 33,3 timmar 44,4 timmar 55,6 timmar 66,7 timmar 77,8 timmar
5 Mbit/s 13,3 timmar 17,8 timmar 22,2 timmar 26,7 timmar 31,1 timmar
10 Mbit/s 6,7 timmar 8,9 timmar 11,1 timmar 13,3 timmar 15,6 timmar
20 Mbit/s 3,3 timmar 4,4 timmar 5,6 timmar 6,7 timmar 7,8 timmar
50 Mbit/s 1,3 timmar 1,8 timmar 2,2 timmar 2,7 timmar 3,1 timmar
100 Mbit/s 0,7 timmar 0,9 timmar 1,1 timmar 1,3 timmar 1,6 timmar
200 Mbit/s 0,3 timmar 0,4 timmar 0,6 timmar 0,7 timmar 0,8 timmar

Exempel:

Om du installerar en fil på 50 GB och den har laddats ned till 20 % (30 GB återstår) och anslutningshastigheten är 10 Mbit/s bör det ta omkring 6,7 timmar innan nedladdningen är klar. (Under förutsättning att nedladdningshastigheten förblir densamma.)

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Ikonen för Dead Rising 4 visas i avsnittet med Installerade apparStart-menyn på Xbox och i Mitt bibliotek på din Windows 10-enhet.

Obs! Internet-avgifter kan tillkomma när du laddar ned spelet.

Om du tycker att nedladdningen av spelet går för långsamt går du till Felsöka långsam nedladdning av spel eller appar på Xbox One eller Åtgärda problem med nätverksanslutningen i Windows 10 för ytterligare felsökningsanvisningar.

Jag har ett Killer-nätverkskort och min enhet kraschar hela tiden när jag laddar ned spelet. Vad ska jag göra?

Om du har ett Killer-nätverkskort och kör Killer Network Manager på din enhet kan du få problem med nedladdningen. Din enhet kan till exempel låsa sig eller krascha mitt i nedladdningen.

Du kan slippa problemet genom att avaktivera NDU-tjänsten (Networking Data Usage) på Windows 10. Så här gör du:

1. Tryck på Windows-tangenten + R och skriv följande:

sc config ndu start=disabled

2. När du har gjort det startar du om din enhet.

Nästa gång du loggar in kommer NDU-tjänsten att vara avaktiverad och du ska kunna ladda ned ditt spel utan att påverka din enhet.

Vilka tillbehörsenheter behöver jag för att styra Dead Rising 4?

Du kan använda mus och tangentbord eller en handkontroll (Xbox One- eller Xbox 360-handkontroll rekommenderas). Om du använder en Xbox One-handkontroll måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows.

Du kan också ansluta en Xbox One S- eller Xbox Design Lab-handkontroll till din enhet via Bluetooth. För mer information, se Använda Xbox One trådlös handkontroll på en dator.

Andra USB-spelkontroller som stöds av Windows kan också fungera.

Behöver jag ett Microsoft-konto för att spela Dead Rising 4?

Ja, du behöver ett Microsoft-konto för att spela Dead Rising 4. Om du redan spelar spel på Xbox 360 eller Xbox One kan du använda samma konto som du använder för de spelen för att även spela på Windows 10. För mer information, se sidan Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela Dead Rising 4?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela Dead Rising 4 offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Följande spellägen stöds när du spelar offline:

• Campaign
  • Local co-op

Följande spellägen kräver onlineanslutning:

• Online multiplayer

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Microsoft Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Du kommer heller inte att kunna utnyttja fördelarna med Xbox Live medan du är offline. Se Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto? nedan för mer information.

Jag har redan Xbox One-versionen av Dead Rising 4. Är de två versionerna av spelet länkade?

Xbox One- och Windows 10-versionerna av Dead Rising 4 är olika versioner. Därför finns ingen länk eller koppling mellan spelen.

Eftersom du måste ha ett konto på Xbox Live för att spela kan du tjäna achievements och gamerscore i båda spelen. De framsteg du gör i Xbox One-versionen följer dock inte med till Windows 10-versionen och vice versa.

Hur många enheter kan jag installera Dead Rising 4 på?

På Xbox kan du installera Dead Rising 4 och spela offline på din hemmakonsol samt på dina kompisars konsoler så länge du loggar in på Xbox Live innan du spelar.

På Windows 10 kan du installera Dead Rising 4 och spela offline på din huvudenhet (vanligen den första enhet du installerar spelet på) och installera på flera enheter om du loggar in på Xbox Live innan du spelar.

Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto?

När du ansluter Dead Rising 4 till Xbox Live-tjänsten får du följande fördelar medan du spelar på din Windows 10-enhet.

Obs! Du måste ansluta till Xbox Live via Xbox-appen för att starta Dead Rising 4. Se Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela? ovan.

• Hålla kontakten med Xbox Live-communityn, se achievements, titta på spelklipp med mera.
  • Lagra dina sparade spel i molnet och fortsätta spela på en annan dator direkt där du slutade.
  • Spela med din trådlösa Xbox-handkontroll på Windows 10 med en trådlös Xbox-adapter.
  • Du kan enkelt spela in, lägga till berättarröst för och dela dina mest episka spelögonblick med inbyggd Spel-DVR:
    • För att starta Spel-DVR medan du spelar trycker du på Windows-tangenten + G.
    • Om du vill ändra dina Spel-DVR-inställningar ska du starta Xbox-appen, gå till Inställningar > Spel-DVR.
    • Spelklipp som du spelar in i Dead Rising 4 når du via Xbox-appen. Se Fördelar med att köra Xbox-appen när du spelar spel på Windows 10 för mer information.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om Dead Rising 4" som du läste om eller ett annat problem?