Avstängning och tillämpning av avstängning för Forza

Översikt

Onlinespel fungerar som bäst när alla spelar schysst och visar andra spelare respekt. Forza Motorsport och Forza Horizon kan, likt många andra onlinespel, upprätthålla ett schysst spelbeteende genom att tillämpa spelspecifika avstängningar.

Den här artikeln beskriver flerspelaravstängningar för Forza-titlar, inklusive vilka beteenden som kan utlösa en avstängning och konsekvenserna som följer en avstängning från Forza-funktioner och spel för flera spelare.

På den här sidan

Vad är en avstängning?

En avstängning hindrar en Xbox Live-profil från att använda Forza-titlar. Avstängningar är kopplade till spelarens profil. Därför går det inte att häva en avstängning genom att ändra en avstängd spelares gamertag. Avstängda spelare får se ett meddelande med avstängningsvillkoren när de försöker använda spelets funktioner.

Obs! En spelare kan stängas av från Forza-titlar oberoende av andra Xbox Live-åtgärder. En användare kan stängas av från spelet men fortfarande ha åtkomst till Xbox Live och andra spel online.

Vad kan leda till avstängning?

Generellt sett stängs spelare av efter att upprepade gånger uppvisat stötande beteende, fusk eller oschysst spel. Spelare kan också stängas av efter att ha öppnat innehåll (sparat innehåll, kartpaket osv.) som licensierats till en avstängd profil. Exempel på oacceptabelt beteende omfattar:

Hur vet jag om jag blivit avstängd?

Ett meddelande som förklarar avstängningsvillkoren visas när du försöker få åtkomst till berörd funktion.

För spelare som är avstängda på grund av hackning eller modifieringar visas ett anslutningsfel när de försöker få åtkomst till online-funktioner. Ett meddelande som förklarar avstängningen finns i meddelandecentret som du kommer åt via pausmenyn.

Vad händer om jag blivit avstängd?

De flesta avstängningar beror på oacceptabelt beteende eller innehåll, t.ex. oanständiga dekorationer på en bil. Vid första förseelsen får spelaren en tillfällig avstängning från den specifika funktionen, vanligtvis några veckor. Fler förseelser leder till en ny tillfällig, eller till och med en permanent, avstängning från den funktionen.

Avstängda spelare kan inte komma åt den specifika spelfunktionen som gäller för deras avstängning (till exempel vinylanpassning). Avstängning för hackning eller användning av en modifierad konsol blockerar åtkomst till spelets alla online-funktioner. Dessa avstängningar är alltid permanenta och det finns ingen möjlighet att ompröva avstängningarna.

Många av spelets funktioner finns fortfarande tillgängliga för avstängda spelare:

• Spel för enskilda spelare
  • Onlinefunktioner som inte är relaterade till deras avstängning
  • Säsongskort och nedladdningsbart innehåll

Om du har stängts av från Xbox Live-tjänsten går du till Xbox Policy & Enforcement för mer information.