Vanliga frågor om Forza Horizon 4

Har du en fråga om Forza Horizon 4? Här hittar du svaren på vanliga frågor.

På den här sidan

Forza Horizon 4 är en Xbox Play Anywhere-titel. Vad innebär det?

När du köper en Xbox Play Anywhere-titel är den din och du kan spela den både på Xbox och Windows 10. Du behöver bara köpa spelet en gång via Store på din Xbox eller Windows 10-enhet för att det ska visas i ditt spelbibliotek var du än loggar in.

Om du har köpt spelet eller innehållet på Xbox och vill spela det på Windows 10 loggar du in på din enhet. Om spelet redan är installerat på din enhet visas det i din lista med appar. I annat fall kan du installera det genom att öppna Store och välja Mitt bibliotek.

Om du köpte spelet eller innehållet på Windows 10 och vill spela det på din Xbox-konsol loggar du in på din konsol och går till Mina spel och appar. Om spelet redan är installerat visas det i din spellista. I annat fall hittar du det på Klar att installeras-fliken.

Om du vill veta mer om Xbox Play Anywhere och se vilka spel som stöds går du till Xbox Play Anywhere-webbplatsen. Du kan också besöka Felsöka problem med Xbox Play Anywhere-spel om du har problem med att hitta Forza Horizon 4 eller innehåll på din Xbox One eller Windows 10-enhet.

Forza Horizon 4 har också stöd för korsvis spelande med flera spelare mellan Xbox och Windows 10.

Se Korsvis spelande på Windows 10 och Xbox One för mer information.

Jag ombads uppgradera min Windows-enhet för att ladda ned Forza Horizon 4. Vilken version av Windows behöver jag?

För att kunna ladda ned och installera Forza Horizon 4 på Windows 10 behöver du en enhet med version 1703, med OS-version 15063.0 eller senare.

Dessutom måste din enhet ha en 64-bitarsversion av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Forza Horizon 4.

Så här kan du se om du har rätt version av Windows på din enhet:

1. Gå till Start, skriv Om din dator och välj sedan Om din dator.
  2. Titta under Dator efter Utgåva för att ta reda på vilken version och utgåva av Windows som körs på din dator. Se till att det är minst 1703.
  3. Titta under Dator efter OS-version och se till att det är minst 15063.0.
  4. Titta under Dator efter Systemtyp för att se om du har en 32-bitars eller en 64-bitars version av Windows.

Om du inte ser någon version måste du uppdatera innan du kan ladda ned spelet. Det finns två sätt att göra det på:

• Gå till Start > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows Update. Se om det finns några relevanta uppdateringar tillgängliga.
  • Se Windows Update: Vanliga frågor om du vill uppgradera din enhet till Windows 10 med den senaste uppdateringen.

Om du har version K eller KN av Windows 10 kan du behöva ladda ned ytterligare programvara. Dessa är tillgängliga för kostnadsfri nedladdning. För att göra det går du till https://support.microsoft.com/kb/3099229.

Jag har registrerat mig för Windows Insider och/eller Xbox Insider Program. Kan jag spela Forza Horizon 4?

Om du är med i Windows Insider Program eller om du har en enhet som kör en version som är högre än 1703 kan det uppstå vissa problem med att ladda ned och installera Forza Horizon 4 på din enhet. Vi vill gärna att du använder Feedbackhubben för att rapportera problem som uppstår när du kör en Insider-version av Windows. Så här gör du:

1. Välj Windows-ikonen och skriv "Feedback Hub".
  2. När appen öppnas väljer du Feedback-ikonen till vänster.
  3. Klicka på knappen Lägg till ny feedback.
  4. Välj problemknappen och skriv information i textrutorna därunder.
  5. I rutorna för kategorival längst ned väljer du Preview Programs för den första rutan och Windows Insider Forums and Support för den andra rutan.
  6. Välj Submit för att skicka din feedback.

Om du är med i Xbox Insider Program och har problem med att spela Forza Horizon 4:

• När problemet uppstår håller du ned Xbox-knappen på handkontrollen och väljer Rapportera ett problem.
  • Se om ditt problem redan finns i listan. Om inte väljer du Lägg till nytt problem.
  • Under kategorier väljer du Spel och sedan Forza Horizon 4.
  • Skriv en detaljerad beskrivning av problemet du upplever och välj om du vill skicka med en skärmbild eller ett videoklipp som visar problemet.
  • När det är klart väljer du Klar för att skicka din feedback.

Obs! För både Feedback-hubben och Xbox Insider-hubben kanske du inte får feedback direkt från det team som undersöker ditt problem.

Behöver jag ytterligare programvara för att spela Forza Horizon 4?

Ja, du måste ha DirectX 12 med funktionsnivå 11 eller senare installerat för att spela Forza Horizon 4.

Om du inte är säker på om du har DirectX 12 installerat kan du kontrollera det så här:

• Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna dialogrutan Kör.
  • Skriv "dxdiag" och tryck på Retur för att starta diagnostikverktyget för DirectX.
  • På fliken System i fönstret Systeminformation tittar du efter DirectX-versionen. Versionen måste vara 12 eller senare för att du ska kunna köra Forza Horizon 4.
  • På fliken Display för ditt grafikkort tittar du under Drivrutiner efter vilka Funktionsnivåer som stöds och kontrollerar att 11_0 eller 11_1 visas i listan.

Vilka är maskinvarukraven?

Maskinvarukraven för Forza Horizon 4 varierar beroende på om du spelar på Xbox eller Windows 10. Gå till produktinformationssidan för respektive plattform om du vill se spelets storlek, systemkraven (särskilt för Windows 10-enheter) samt ytterligare information om spelet.

Obs! Eftersom det här är en Xbox Play Anywhere-titel kan du köpa den digitalt antingen på Xbox eller Windows 10 och äga båda versionerna av spelet. Produktinformationssidorna visas bara som information separat för respektive plattform. Du behöver inte köpa spelet två gånger.

Xbox

Om du vill se installationskraven för Xbox går du till produktinformationssidan för Forza Horizon 4.

Så här kontrollerar du om din Xbox har tillräckligt med ledigt diskutrymme för att installera Forza Horizon 4:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen för att komma till Startsidan. Rulla sedan nedåt till Mina spel och appar.
  2. Kontrollera ledigt diskutrymme, som visas längst ned till vänster på skärmen. Om du inte har tillräckligt med utrymme måste du antingen ta bort några av dina befintliga spel och appar eller lägga till en extern hårddisk till konsolen.

Om du använder en extern lagringsenhet med konsolen och vill ändra standardinstallationsplats:

1. Tryck på Xbox-knappen  så att guiden öppnas.
  2. Välj System > Inställningar > System > Lagring.
  3. Under Hantera lagringsutrymme indikeras din standardlagringsplats med en triangel i övre högra hörnet.

Windows 10

Om du vill se systemkraven för Windows 10 går du till produktinformationssidan för Forza horisont 4. I avsnittet "Ytterligare information" visas ungefärlig nedladdningsstorlek, vilket indikerar hur stort spelet är.

Om du inte vet vad du har för GPU (grafikprocessor) eller VRAM (videominne) kan du kontrollera det så här:

1. Gå till Start > Inställningar > System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. Vid Korttyp visas GPU-namnet och vid Dedikerat minne visas VRAM.

Läs Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet för mer information om hur du kontrollerar din enhet.

Så här kan du avgöra hur mycket diskutrymme din Windows 10-enhet har och ändra den plats spelet sparar till:

1. Gå till Inställningar > System > Lagring.
  2. Använt diskutrymme för varje disk på enheten visas. Kontrollera att det finns tillräckligt med ledigt utrymme på hårddisken.

Läs Ta reda på hur mycket lagringsutrymme din dator har för mer information om hur du kontrollerar din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned Forza Horizon 4 på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att enheten uppfyller minimikraven.

Om du redan har laddat ned spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelinställningarna.

Hur lång tid tar det att ladda ned Forza Horizon 4?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 4 timmar att ladda ned 40 GB med en 20 Mbps-anslutning.

Följ anvisningarna i avsnittet Vilka är maskinvarukraven? för att hitta storleken på spelet på Xbox och Windows 10. De kan variera beroende på vilken enhet du installerar till.

I tabellen nedan anges uppskattade nedladdningstider baserat på den aktuella nedladdningshastigheten.

Obs! De här uppgifterna ska bara betraktas som en fingervisning och inte som någon exakt representation av nedladdningstiden. Bandbredden begränsas och nedladdningstiden ökar om du t.ex. streamar innehåll, spelar spel eller streamar spel från din Xbox One till en Windows 10-dator.

Aktuell nedladdningshastighet Fil på 30 GB Fil på 40 GB Fil på 50 GB Fil på 60 GB Fil på 70 GB
2 Mbit/s 33,3 timmar 44,4 timmar 55,6 timmar 66,7 timmar 77,8 timmar
5 Mbit/s 13,3 timmar 17,8 timmar 22,2 timmar 26,7 timmar 31,1 timmar
10 Mbit/s 6,7 timmar 8,9 timmar 11,1 timmar 13,3 timmar 15,6 timmar
20 Mbit/s 3,3 timmar 4,4 timmar 5,6 timmar 6,7 timmar 7,8 timmar
50 Mbit/s 1,3 timmar 1,8 timmar 2,2 timmar 2,7 timmar 3,1 timmar
100 Mbit/s 0,7 timmar 0,9 timmar 1,1 timmar 1,3 timmar 1,6 timmar
200 Mbit/s 0,3 timmar 0,4 timmar 0,6 timmar 0,7 timmar 0,8 timmar

Exempel:

Om du installerar en fil på 20 GB och den har laddats ned till 25 % (15 GB återstår) och anslutningshastigheten är 10 Mbit/s bör det ta omkring 3,4 timmar innan nedladdningen är klar. (Under förutsättning att nedladdningshastigheten förblir densamma.)

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Ikonen för Forza Horizon 4 visas i avsnittet med Installerade appar på Start-menyn på Xbox och i Mitt bibliotek på din Windows 10-enhet.

Obs! Internet-avgifter kan tillkomma när du laddar ned spelet.

Om du tycker att nedladdningen av spelet går för långsamt går du till Felsöka långsam nedladdning av spel eller appar på Xbox One eller Åtgärda problem med nätverksanslutningen i Windows 10 för ytterligare felsökningsanvisningar.

Hur får jag bästa möjliga spelupplevelse på Windows 10?

Hur får jag bästa möjliga spelupplevelse på Windows 10?

Om du spelar på Windows 10 ska du kontrollera om din enhet uppfyller de högsta systemkraven genom att läsa systeminformationen. Se Se avsnittet Vilka är maskinvarukraven? ovan för information om hur du gör det.

Du kan också aktivera spelläget så att enhetsresurserna prioriterar spelandet. Gå till Använd spelläget när du spelar spel på datorn för mer information.

Vilken typ av tillbehörsenhet behöver jag för att styra Forza Horizon 4 på Windows 10?

Du kan använda mus och tangentbord eller en handkontroll (Xbox One- eller Xbox 360-handkontroll rekommenderas). Om du använder en Xbox One-handkontroll måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows.

Du kan också ansluta en Xbox One S- eller Xbox Design Lab-handkontroll till din enhet via Bluetooth. Mer information finns på Använda Xbox One trådlös handkontroll på en dator.

Andra USB-spelkontroller som stöds av Windows kan också fungera.