Vanliga frågor om Halo Wars 2

Översikt

Har du en fråga om Halo Wars 2? Här hittar du svaren på vanliga frågor.

På den här sidan

Halo Wars 2 är en Xbox Play Anywhere-titel. Vad innebär det?

När du köper en Xbox Play Anywhere-titel är den din och du kan spela den både på Xbox och Windows 10. Du behöver bara köpa spelet en gång via Microsoft Store på din Xbox eller Windows 10-enhet för att det ska visas i ditt spelbibliotek var du än loggar in.

Om du köpte spelet på Xbox och vill spela det på Windows 10 loggar du in på din Windows 10-enhet. Om spelet redan är installerat på din enhet visas det i din applista. I annat fall kan du installera det genom att öppna Store och välja Mitt bibliotek.

Om du köpte spelet på Windows 10 och vill spela det på din Xbox-konsol loggar du in på din konsol och går till Mina spel och appar. Om spelet redan är installerat visas det i din spellista. I annat fall hittar du det i avsnittet Klar att installeras.

Om du vill veta mer om Xbox Play Anywhere och se vilka spel som stöds går du till webbplatsen Xbox Play Anywhere. Du kan också läsa Felsöka problem med Xbox Play Anywhere-spel om du har problem med att hitta Halo Wars 2 eller innehåll på din Xbox One eller Windows 10-enhet.

Obs! Halo Wars 2 är inte tillgängligt på Xbox One i Kina. Det innebär att Xbox Play Anywhere för det här spelet inte heller är tillgängligt i Kina.

Jag ombads uppgradera min Windows-enhet för att ladda ned Halo Wars 2. Vilken version av Windows behöver jag?

För att kunna ladda ned och installera Halo Wars 2 på Windows 10 behöver du en enhet med version 1607 och OS-version 14393.447 eller senare.

Dessutom måste din enhet ha en 64-bitarsversion av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Halo Wars 2.

Så här kan du se om du har rätt version av Windows på din enhet:

1. Gå till Start, skriv Om din dator och välj sedan Om din dator.
  2. Titta under Dator efter Utgåva för att ta reda på vilken version och utgåva av Windows som körs på din dator. Se till att det är minst 1607.
  3. Titta under Dator efter OS-version och se till att det är minst 14393.447.
  4. Titta under Dator efter Systemtyp för att se om du har en 32-bitars eller en 64-bitars version av Windows.

Om du inte ser någon version måste du uppdatera innan du kan ladda ned spelet. Det finns två sätt att göra det på:

• Gå till Start > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows Update. Kontrollera om det finns några relevanta uppdateringar tillgängliga.
    Obs! Om det har gått mindre än 31 dagar sedan du uppgraderade till Windows 10 får du inte novemberuppdateringen direkt. Detta för att du ska kunna gå tillbaka till din tidigare version av Windows om du så vill. När 31 dagar har gått kommer din dator att ladda ned novemberuppdateringen automatiskt.
  • Se sidan Windows Update: Vanliga frågor om du vill uppgradera din enhet till Windows 10 med den senaste uppdateringen.

Om du har version K eller KN av Windows 10 kan du behöva ladda ned ytterligare programvara. Dessa är tillgängliga för kostnadsfri nedladdning. Om du vill göra det går du till Media Feature Pack för Windows 10 N- och Windows 10 KN-versionerna (november 2015).

Behöver jag ytterligare programvara för att spela Halo Wars 2?

Ja, du måste ha DirectX 12 med funktionsnivå 11 eller senare installerat för att spela Halo Wars 2.

Om du inte är säker på om du har DirectX 12 installerat kan du kontrollera det så här:

1. Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna dialogrutan Kör.
  2. Skriv "dxdiag" och tryck på Retur för att starta diagnostikverktyget för DirectX.
  3. På fliken System i fönstret Systeminformation tittar du efter DirectX-versionen. Versionen måste vara 12 eller senare för att du ska kunna köra Halo Wars 2.
  4. På fliken Bildskärm för ditt grafikkort tittar du under Drivrutiner efter vilka Funktionsnivåer som stöds och kontrollerar att 11_0 eller 11_1 visas i listan.

Vilka är maskinvarukraven?

Maskinvarukraven för Halo Wars 2 varierar beroende på om du spelar på Xbox eller Windows 10. Gå till produktinformationssidan för respektive plattform om du vill se spelets storlek, systemkraven (särskilt för Windows 10-enheter) samt ytterligare information om spelet.

Obs! Eftersom det här är en Xbox Play Anywhere-titel kan du köpa den digitalt antingen på Xbox eller Windows 10 och äga båda versionerna av spelet. Produktinformationssidorna visas separat bara som information för respektive plattform. Du behöver inte köpa spelet två gånger.

För Xbox:

Om du vill se installationskraven för Xbox går du till produktinformationssidan för Halo Wars 2.

Så här kontrollerar du om din Xbox har tillräckligt med ledigt diskutrymme för att installera Halo Wars 2:

1. Tryck på Xbox-knappen  på handkontrollen för att komma till Startsidan. Flytta sedan åt höger och välj Mina spel och appar.
  2. Kontrollera ledigt diskutrymme, som visas längst ned till vänster på skärmen. Om du inte har tillräckligt med utrymme måste du antingen ta bort några av dina befintliga spel och appar eller lägga till en extern hårddisk till konsolen.

Om du använder en extern lagringsenhet med konsolen och vill ändra standardinstallationsplats:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar > Alla inställningar.
  3. Välj System > Lagring.
  4. Under Hantera lagringsutrymme indikeras din standardlagringsplats med en triangel i övre högra hörnet.

För Windows 10:

Om du vill se systemkraven för Windows 10 går du till produktinformationssidan för Windows 10 Halo Wars: Definitive Edition. I avsnittet "Ytterligare information" visas ungefärlig nedladdningsstorlek, vilket indikerar hur stort spelet är.

Om du inte vet vad du har för GPU (grafikprocessor) eller VRAM (videominne) kan du kontrollera det så här:

1. Gå till Start > Inställningar > System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. Vid Korttyp visas GPU-namnet och vid Dedikerat minne visas VRAM.

Se Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet för mer information om hur du kontrollerar din enhet.

Så här kan du kontrollera hur mycket diskutrymme din Windows 10-enhet har och ändra den plats spelet sparar till:

1. Gå till Inställningar > System > Lagring.
  2. Använt diskutrymme för varje disk på enheten visas. Se till att det finns tillräckligt med ledigt utrymme på hårddisken.

Se Ta reda på hur mycket lagringsutrymme din dator har för mer information om hur du kontrollerar din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned Halo Wars 2 på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att enheten uppfyller minimikraven.

Om du redan har köpt spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelet.

En komplett lista med tips och tricks för att förbättra spelets prestanda finns på webbplatsen för Halo Wars.

Hur lång tid tar det att ladda ned Halo Wars 2?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb Internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 4 timmar att ladda ned 40 GB med en 20 Mbps-anslutning.

Följ anvisningarna i avsnittet Vilka är maskinvarukraven? ovan för att hitta storleken på spelet på Xbox och Windows 10. De kan variera beroende på vilken enhet du installerar till.

I tabellen nedan anges uppskattade nedladdningstider baserat på den aktuella nedladdningshastigheten.

Obs! De här uppgifterna ska bara betraktas som en fingervisning och inte som någon exakt representation av nedladdningstiden. Bandbredden begränsas och nedladdningstiden ökar om du t.ex. streamar innehåll, spelar spel eller streamar spel från din Xbox One till en Windows 10-dator.

Aktuell nedladdningshastighet

Fil på 30 GB

Fil på 40 GB

Fil på 50 GB

Fil på 60 GB

Fil på 70 GB

2 Mbit/s

33,3 timmar

44,4 timmar

55,6 timmar

66,7 timmar

77,8 timmar

5 Mbit/s

13,3 timmar

17,8 timmar

22,2 timmar

26,7 timmar

31,1 timmar

10 Mbit/s

6,7 timmar

8,9 timmar

11,1 timmar

13,3 timmar

15,6 timmar

20 Mbit/s

3,3 timmar

4,4 timmar

5,6 timmar

6,7 timmar

7,8 timmar

50 Mbit/s

1,3 timmar

1,8 timmar

2,2 timmar

2,7 timmar

3,1 timmar

100 Mbit/s

0,7 timmar

0,9 timmar

1,1 timmar

1,3 timmar

1,6 timmar

200 Mbit/s

0,3 timmar

0,4 timmar

0,6 timmar

0,7 timmar

0,8 timmar

Exempel:

Om du installerar en fil på 20 GB och den har laddats ned till 25 % (15 GB återstår) och anslutningshastigheten är 10 Mbit/s bör det ta omkring 3,4 timmar innan nedladdningen är klar. (Under förutsättning att nedladdningshastigheten förblir densamma.)

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Ikonen för Halo Wars 2 visas i avsnittet Installerade apparStart-menyn på Xbox och i Mitt bibliotek på din Windows 10-enhet.

Obs! Internet-avgifter kan tillkomma när du laddar ned spelet.

Om du tycker att nedladdningen av spelet går för långsamt går du till Felsöka långsam nedladdning av spel eller appar på Xbox One eller Åtgärda problem med nätverksanslutningen i Windows 10 för ytterligare felsökningsanvisningar.

Vilka tillbehörsenheter behöver jag för att styra Halo Wars 2?

Du kan använda mus och tangentbord eller en handkontroll (Xbox One- eller Xbox 360-handkontroll rekommenderas). Om du använder en Xbox One-handkontroll måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows.

Du kan också ansluta en Xbox One S- eller Xbox Design Lab-handkontroll till din enhet via Bluetooth. För mer information, se Använda Xbox One trådlös handkontroll på en dator.

Andra USB-spelkontroller som stöds av Windows kan också fungera.

Behöver jag ett Microsoft-konto för att spela Halo Wars 2?

Ja, du behöver ett Microsoft-konto för att spela Halo Wars 2. Om du redan spelar spel på Xbox 360 eller Xbox One kan du använda samma konto som du använder för de spelen för att även spela på Windows 10. För mer information, se sidan Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela Halo Wars 2?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela Halo Wars 2 offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Följande spellägen stöds när du spelar offline:

• Enspelarläge, Campaign
  • Enspelarläge, Skirmish

Följande spellägen kräver onlineanslutning:

• Online multiplayer

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Microsoft Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Du kommer heller inte att kunna utnyttja fördelarna med Xbox Live medan du är offline. Se Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto? nedan för mer information.

Hur många enheter kan jag installera Halo Wars 2 på?

På Xbox kan du installera Halo Wars 2 och spela offline på din hemmakonsol samt på dina kompisars konsoler så länge du loggar in på Xbox Live innan du spelar.

På Windows 10 kan du installera Halo Wars 2 och spela offline på din huvudenhet (vanligen den första enhet du installerar spelet på) och installera på flera enheter om du loggar in på Xbox Live innan du spelar.

Du kan bara vara inloggad på en plats i taget när du spelar Halo Wars 2 eller någon annan titel som stöder Xbox Play Anywhere.

Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto?

När du ansluter Halo Wars 2 till Xbox Live-tjänsten får du följande fördelar medan du spelar på din Windows 10-enhet.

Obs! Du måste ansluta till Xbox Live via Xbox-appen för att starta Halo Wars 2. Se Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela? ovan.

• Hålla kontakten med Xbox Live-communityn, se achievements, titta på spelklipp med mera.
  • Lagra dina sparade spel i molnet och fortsätta spela på en annan dator direkt där du slutade.
  • Spela med din trådlösa Xbox-handkontroll på Windows 10 med en trådlös Xbox-adapter.
  • Du kan enkelt spela in, lägga till berättarröst för och dela dina mest episka spelögonblick med inbyggd Spel-DVR:
    • För att starta Spel-DVR medan du spelar trycker du på Windows-tangenten + G.
    • Om du vill ändra dina Spel-DVR-inställningar ska du starta Xbox-appen, gå till Inställningar > Spel-DVR.
    • Spelklipp som du spelar in i Halo Wars 2 når du via Xbox-appen. Se Fördelar med att köra Xbox-appen när du spelar spel på Windows 10 för mer information.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om Halo Wars 2" som du läste om eller ett annat problem?