Använda speltranskription med Halo Wars 2

Transkription av spel konverterar tal i spelet till text som du kan läsa på skärmen. Den kan också läsa upp chattext som du skriver för andra spelare.

Aktivera speltranskription

På Xbox One

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan System > Inställningar > Hjälpmedel > Transkription av spel.
  2. Om du vill transkribera andra spelares röster till text väljer du Tal till text.
  3. Om du vill ha din chattext uppläst till andra spelare väljer du Text till tal. Om du vill välja den röst som andra spelare hör när din chattext läses upp väljer du en av de tillgängliga rösterna på menyn Röst för text-till-tal.
  4. Om du vill att spelen ska läsa upp vissa ord som visas på skärmen väljer du Låt spelen läsa för mig.

I Windows 10

1. Öppna Xbox-appen och gå till Inställningar > Allmänt > Transkription av spelchatt.
  2. Om du vill transkribera andra spelares röster till text väljer du Tal till text.
  3. Om du vill ha din chattext uppläst till andra spelare väljer du Text till tal.
  4. Om du vill välja den röst som andra spelare hör när din chattext läses upp väljer du en av de tillgängliga rösterna på menyn Röst för text-till-tal.

Använda speltranskription med Halo Wars 2

Om du spelar Halo Wars 2 kommer alla profiler som använder transkription av spel att behöva följa dessa steg i spelet:

1. Starta Halo Wars 2.
  2. huvudmenyn väljer du Alternativ och extra > Spel.
  3. Ange alternativet Aktivera kortkommandon för hjälpmedel till .
  4. Anslut till andra hjälpmedelsanvändare genom att antingen acceptera en spelinbjudan eller använda alternativet Gå med i spel.

Så här använder du kortkommandon för hjälpmedel i Halo Wars 2:

• För tal till text trycker du på RT + R3 (Xbox One) eller tangenten O (Windows 10) för att öppna textrutan för chattranskription. Textrutan öppnas automatiskt om röstchatt tas emot och förblir öppen under 5-10 sekunder innan den stängs.
  • För text till tal trycker du på RT + L3 (Xbox One) eller Shift + K (Windows 10) för att öppna det virtuella tangentbordet. Meddelanden läses upp via den mottagande personens hörlurar eller högtalare och visas som ett textmeddelande i textrutan för transkription av chatt.

Felsökning

Om du har problem med att använda transkription av spel i Halo Wars 2 kan du prova följande:
  • Kontrollera att alla som använder transkription av spel har ett headset anslutet innan de startar spelet.
  • Be alla som använder transkription av spel att kontrollera sina sekretessinställningar:
    • På Xbox One:
      1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden, välj System > Inställningar och sedan Konto > Sekretess och onlinesäkerhet > Xbox Live-sekretess > Visa information och anpassa > Kommunikation och flerspelarläge. Under Andra kan kommunicera med röst, text eller inbjudningar väljer du Alla.
      2. Tryck på B-knappen om du vill gå tillbaka till Xbox Live-sekretessoch välj sedan Onlinestatus och historik. Under Andra kan se om du är online väljer du Alla.
    • På Windows 10:
      • Logga in på Xbox-sekretess och onlinesäkerhet. På fliken Sekretess bläddrar du ned till Andra kan kommunicera med röst, text eller inbjudningar och Se om du är online. Välj Alla för båda och välj sedan Spara.
  • Om du kan höra röstchatten men inte ta emot tal-till-text bör alla som använder transkription av spel starta om spelet.

Mer information finns i Använda transkription av spelchatt på Xbox One.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Använda speltranskription med Halo Wars 2" som du läste om eller ett annat problem?