Vanliga frågor om Halo Wars: Definitive Edition

Har du en fråga om Halo Wars: Definitive Edition? Här hittar du svaren på vanliga frågor.

På den här sidan

Halo Wars: Definitive Edition är ett Xbox Play Anywhere-spel. Vad innebär det?

När du köper ett Xbox Play Anywhere-spel är det ditt och du kan spela det både på Xbox och Windows 10. Du behöver bara köpa spelet en gång via Microsoft Store på din Xbox eller Windows 10-enhet för att det ska visas i ditt spelbibliotek var du än loggar in.

Om du köpte spelet på Xbox och vill spela det på Windows 10 loggar du in på din Windows 10-enhet. Om spelet redan är installerat på din enhet visas det i din lista med appar. I annat fall kan du installera det genom att öppna Store och välja Mitt bibliotek.

Om du köpte spelet på Windows 10 och vill spela det på din Xbox-konsol loggar du in på din konsol och går till Mina spel och appar. Om spelet redan är installerat visas det i din spellista. I annat fall hittar du det i avsnittet Klar att installeras.

Om du vill veta mer om Xbox Play Anywhere och se vilka spel som stöds går du till webbplatsen Xbox Play Anywhere. Du kan också läsa Felsöka problem med Xbox Play Anywhere-spel om du har problem med att hitta Halo Wars: Definitive Edition eller innehåll på din Xbox One eller Windows 10-enhet.

Obs! Även om Halo Wars: Definitive Edition även finns att köpa och spela på Steam ingår det inte som en del av Xbox Play Anywhere-programmet.

Hur köper jag Halo Wars: Definitive Edition?

Halo Wars: Definitive Edition kan köpas från Microsoft Store – gå till produktinformationssidan för Halo Wars: Definitive Edition och välj alternativet att köpa spelet.

Halo Wars: Definitive Edition ingår även som en del av paketet Halo Wars 2: Ultimate Edition. När du köper Halo Wars 2: Ultimate Edition får du automatiskt Halo Wars: Definitive Edition i ditt spelbibliotek på Xbox One och Windows 10.

Du behöver inte köpa Halo Wars: Definitive Edition separat eftersom du redan äger det som en bonus för att du förbeställer Halo Wars 2.

Du kan också köpa Halo Wars: Definitive Edition på Steam – gå till Steam för ytterligare information.

Jag ombads uppgradera min Windows-enhet för att ladda ned Halo Wars: Definitive Edition. Vilken version behöver jag?

För att kunna ladda ned och installera Halo Wars: Definitive Edition på Windows 10 behöver du en enhet med version 1607, med OS-version 14393.0 eller senare.

Dessutom måste din enhet ha en 64-bitarsversion av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Halo Wars: Definitive Edition.

Så här kan du se om du har rätt version av Windows på din enhet:

1. Gå till Start, skriv Om din dator och välj sedan Om din dator.
  2. Titta under Dator efter Utgåva för att ta reda på vilken version och utgåva av Windows som körs på din dator. Se till att det är minst 1607.
  3. Titta under Dator efter OS-version och se till att det är minst 14393.0.
  4. Titta under Dator efter Systemtyp för att se om du har en 32-bitars eller en 64-bitars version av Windows.

Om du inte ser någon version måste du uppdatera innan du kan ladda ned spelet. Det finns två sätt att göra det på:

• Gå till Start och välj Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows Update. Se om det finns några relevanta uppdateringar tillgängliga.
    Obs! Om det har gått mindre än 31 dagar sedan du uppgraderade till Windows 10 får du inte 1607-uppdateringen direkt. Detta för att du ska kunna gå tillbaka till din tidigare version av Windows om du så vill. När 31 dagar har gått kommer din dator att ladda ned 1607-uppdateringen automatiskt.
  • Se sidan Windows Update: Vanliga frågor om du vill uppgradera din enhet till Windows 10 med den senaste uppdateringen.

Om du har version K eller KN av Windows 10 kan du behöva ladda ned ytterligare programvara. Dessa är tillgängliga för kostnadsfri nedladdning. Om du vill göra det går du till https://support.microsoft.com/sv-se/kb/3099229.

Behöver jag ytterligare programvara för att spela Halo Wars: Definitive Edition?

Ja, du måste ha DirectX 11 med funktionsnivå 11.1 eller senare installerat för att spela Halo Wars: Definitive Edition.

Om du inte är säker på om du har DirectX 11 installerat kan du kontrollera det så här:

1. Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna dialogrutan Kör.
  2. Skriv "dxdiag" och tryck på Retur för att starta diagnostikverktyget för DirectX.
  3. På fliken System i fönstret Systeminformation tittar du efter DirectX-versionen. Versionen måste vara 11 eller senare för att du ska kunna köra Halo Wars: Definitive Edition.
  4. På fliken Bildskärm för ditt grafikkort tittar du under Drivrutiner efter vilka Funktionsnivåer som stöds och kontrollerar att 11_1 visas i listan.

Vilka är maskinvarukraven?

Maskinvarukraven för Halo Wars: Definitive Edition varierar beroende på om du spelar på Xbox One eller Windows 10. Gå till produktinformationssidan för respektive plattform om du vill se spelets storlek, systemkraven (särskilt för Windows 10-enheter) samt ytterligare information om spelet.

Obs! Eftersom det här är ett Xbox Play Anywhere-spel kan du köpa det digitalt antingen på Xbox eller Windows 10 och äga båda versionerna av spelet. Produktinformationssidorna visas bara som information för respektive plattform. Du behöver inte köpa spelet två gånger.

Xbox

Om du vill se installationskraven för Xbox går du till produktinformationssidan för Halo Wars: Definitive Edition.

Så här avgör du om din Xbox har tillräckligt med ledigt diskutrymme för att installera Halo Wars: Definitive Edition:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Välj sedan Startsidan och rulla åt höger till Mina spel och appar.
  2. Kontrollera ledigt diskutrymme, som visas längst ned till vänster på skärmen. Om du inte har tillräckligt med utrymme måste du antingen ta bort några av dina befintliga spel och appar eller lägga till en extern hårddisk till konsolen.

Om du har använder en extern lagringsenhet med konsolen och vill ändra standardinstallationsplats:

1. Dubbeltryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Välj sedan Inställningar > Alla inställningar.
  2. Välj System > Lagring.
  3. Under Hantera lagringsutrymme indikeras din standardlagringsplats med en triangel i övre högra hörnet.

Windows 10

Om du vill se systemkraven för Windows 10 går du till produktinformationssidan för Halo Wars: Definitive Edition.

Om du inte vet vad du har för GPU (grafikprocessor) eller VRAM (videominne) kan du kontrollera det så här:

1. Gå till Start > Inställningar > System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du till slutet och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Rulla till slutet och välj Egenskaper för bildskärmskort. Vid Korttyp visas GPU-namnet och vid Dedikerat minne visas VRAM.

Se Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet för mer information om hur du kontrollerar din enhet.

Så här kan du avgöra hur mycket diskutrymme din Windows 10-enhet har och ändra den plats spelet sparar till:

1. Gå till Inställningar > System > Lagring.
  2. Använt diskutrymme för varje disk på enheten visas. Se till att det finns tillräckligt med ledigt utrymme på hårddisken.

Se Ta reda på hur mycket lagringsutrymme din dator har för mer information om hur du kontrollerar din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned Halo Wars: Definitive Edition på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att enheten uppfyller minimikraven.

Om du redan har köpt spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelet.

En komplett lista med tips och tricks för att förbättra spelets prestanda finns på webbplatsen för Halo Wars.

Hur lång tid tar det att ladda ned Halo Wars: Definitive Edition?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb Internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 3 timmar att ladda ned 30 GB med en 20 Mbps-anslutning.

Följ anvisningarna i avsnittet Vilka är maskinvarukraven? ovan för att hitta storleken på spelet på Xbox och Windows 10. De kan variera beroende på vilken enhet du installerar till.

I tabellen nedan anges uppskattade nedladdningstider baserat på den aktuella nedladdningshastigheten.

Obs! De här uppgifterna ska bara betraktas som en fingervisning och inte som exakta av nedladdningstider. Bandbredden begränsas och nedladdningstiden ökar om du t.ex. streamar innehåll, spelar spel eller streamar spel från din Xbox One till en Windows 10-dator.

Aktuell nedladdningshastighet

Fil på 30 GB

Fil på 40 GB

Fil på 50 GB

Fil på 60 GB

Fil på 70 GB

2 Mbit/s

33,3 timmar

44,4 timmar

55,6 timmar

66,7 timmar

77,8 timmar

5 Mbit/s

13,3 timmar

17,8 timmar

22,2 timmar

26,7 timmar

31,1 timmar

10 Mbit/s

6,7 timmar

8,9 timmar

11,1 timmar

13,3 timmar

15,6 timmar

20 Mbit/s

3,3 timmar

4,4 timmar

5,6 timmar

6,7 timmar

7,8 timmar

50 Mbit/s

1,3 timmar

1,8 timmar

2,2 timmar

2,7 timmar

3,1 timmar

100 Mbit/s

0,7 timmar

0,9 timmar

1,1 timmar

1,3 timmar

1,6 timmar

200 Mbit/s

0,3 timmar

0,4 timmar

0,6 timmar

0,7 timmar

0,8 timmar

Exempel

Om du installerar en fil på 40 GB och den har laddats ned till 25 % (30 GB återstår) och anslutningshastigheten är 10 Mbit/s bör det ta omkring 4,4 timmar innan nedladdningen är klar. (Under förutsättning att nedladdningshastigheten förblir densamma.)

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Ikonen för Halo Wars: Definitive Edition visas i avsnittet med Installerade apparstartmenyn på Xbox och i Mitt bibliotek på din Windows 10-enhet.

Obs! Internet-avgifter kan tillkomma när du laddar ned spelet.

Om du tycker att nedladdningen av spelet går för långsamt går du till Felsöka långsam nedladdning av spel eller appar på Xbox One eller Åtgärda problem med nätverksanslutningen i Windows 10 för ytterligare felsökningsanvisningar.

Vilka tillbehörsenheter behöver jag för att styra Halo Wars: Definitive Edition?

Du kan använda mus och tangentbord eller en handkontroll (Xbox One- eller Xbox 360-handkontroll rekommenderas). Om du använder en Xbox One-handkontroll med din Windows 10-enhet måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows.

Du kan också ansluta en Xbox One S- eller Xbox Design Lab-handkontroll till din Windows 10-enhet via Bluetooth. För mer information, se Använda Xbox One trådlös handkontroll på en dator.

Behöver jag ett Microsoft-konto för att spela Halo Wars: Definitive Edition?

Ja, du behöver ett Microsoft-konto för att spela Halo Wars: Definitive Edition. Om du redan spelar spel på Xbox One eller Xbox 360 kan du använda samma konto som du använder för de spelen för att även spela på Windows 10. För mer information, se sidan Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela Halo Wars: Definitive Edition på en Windows 10-enhet?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela Halo Wars: Definitive Edition offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Microsoft Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Du kommer heller inte att kunna utnyttja fördelarna med Xbox Live medan du är offline. Se Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto? nedan för mer information.

Hur många enheter kan jag installera Halo Wars: Definitive Edition på?

Du kan installera och spela Halo Wars: Definitive Edition på Xbox eller dator, så länge du loggar in och förblir online. Om du vill spela offline måste du göra det på din hemmakonsol eller Windows 10-huvudenhet.

Om du till exempel delar din Windows 10-enhet med andra personer och du loggar in till Store med ditt Microsoft-konto för att ladda ned Halo Wars: Definitive Edition kan du dela spelet med en användare till. Den användaren kan logga in med sitt eget Microsoft-konto och hålla reda på sina egna spelframsteg och achievements om han eller hon loggar in innan han/hon spelar.

Kan jag spela med kompisar?

Ja! Du kan spela såväl lokalt i gemensamt läge som i spel med flera spelare med 2–6 personer på Xbox One, Windows 10 eller Steam:

• Xbox One-spelare kan spela med andra Xbox One-spelare.
  • Windows 10-spelare kan spela med andra Windows 10-spelare.
  • Steam-spelare kan spela med andra Steam-spelare.

Obs! Korsvis spelande med flera spelare är inte möjligt mellan Xbox One och Windows 10.

Obs! Halo Wars: Definitive Edition stöder inte korsvis spelande med flera deltagare mellan Xbox One, Windows 10 eller Steam.

Kommer mina framsteg och achievements att följa med från Xbox 360-versionen?

Nej, Xbox 360-versionen skiljer sig från Xbox One- och Windows 10-versionerna, så dina framsteg och achievements följer inte med.

Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto?

När du ansluter Halo Wars: Definitive Edition till Xbox Live-tjänsten får du följande fördelar när du spelar på din Xbox- eller Windows 10-enhet.

Obs! Du måste ansluta till Xbox Live via Xbox-appen för att starta Halo Wars: Definitive Edition på Windows 10. Se Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela Halo Wars: Definitive Edition på en Windows 10-enhet? ovan.

• Hålla kontakten med Xbox Live-communityn, se achievements, titta på spelklipp med mera.
  • Lagra dina sparade spel i molnet och fortsätta spela på en annan dator direkt där du slutade.
  • Spela med din trådlösa Xbox-handkontroll på Windows 10 med en trådlös Xbox-adapter.
  • Du kan enkelt spela in, lägga till berättarröst för och dela dina mest episka spelögonblick med inbyggd Spel-DVR. Spelklipp som du spelar in i Halo Wars: Definitive Edition på Windows 10 når du via Xbox-appen. Se Fördelar med att köra Xbox-appen när du spelar spel på Windows 10 för mer information. För Xbox One läser du Spela in spelklipp med Spel-DVR.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om Halo Wars: Definitive Edition" som du läste om eller ett annat problem?