Så här installerar du Halo Wars 2 från Windows 10-skiva

Om du har köpt Halo Wars 2 på Windows 10-skiva kan du installera det här på din Windows 10-enhet utan att hämta installationsfilen från Microsoft Store (dvs. en offlineinstallation). Som en del av processen måste du ändå ansluta till Microsoft Store och logga in med ditt Microsoft-konto för att licensiera ditt konto innan du kan börja spela. Den här sidan leder dig genom processen med att skaffa din digitala version av spelet så att du också kan spela det på Xbox One.

Om du har en Xbox One-skiva går du till Så här installerar du spel på Xbox One för mer information.

Obs! Windows 10-skivan går bara att köpa i Europa.

På den här sidan

Installera Halo Wars 2 på Windows 10 från skiva

Innan du påbörjar installationen ska du ta reda på om din Windows 10-enhet uppfyller systemkraven för att köra spelet. Se Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet för mer information om hur du kontrollerar din enhet. Vi rekommenderar också att du avslutar alla andra onödiga program innan du påbörjar installationen av Halo Wars 2 Detta innefattar antivirusprogram och skydd mot skräppost som kan störa installationen.

Så här börjar du installera Halo Wars 2:

1. Sätt i DVD-ROM-skivan märkt SKIVA 1 i DVD-ROM-enheten.
    Om Autorun-funktionen på enheten är aktiverad startar installationen automatiskt när du har satt in DVD-ROM-skivan.
    Om Autorun-funktionen på din dator är inaktiverad:
    1. Från skrivbordet i Windows 10 klickar du på Cortana-sökrutan bredvid Start-knappen och skriver "Kör". Sedan trycker du på Retur.
    2. Skriv enhetsbeteckningen för DVD-ROM-enheten följd av "Setup.exe" (exempelvis "D:\Setup.exe") och tryck sedan på Retur.

ELLER

3. Från skrivbordet i Windows 10 högerklickar du på Start-knappen för Windows 10 och väljer Utforskaren.
    4. Dubbelklicka på DVD-ROM-enheten där du har satt in SKIVA 1 och dubbelklicka sedan på filen Setup.exe (program) för att starta installationsprogrammet.
  2. På installationsskärmen trycker du på Nästa för att fortsätta.
  3. På skärmen för inlösen av licensieringstoken klickar du på knappen Lös in licensieringstoken. Det tar dig till ditt Microsoft-konto.
  4. Logga in om du ombeds göra det. När du loggar in ska du se till att använda samma konto som du använder för att spela på Xbox. Det är viktigt eftersom det blir det konto som den digitala versionen av spelet licensieras till.
    1. Om du redan är inloggad kontrollerar du att kontot du är inloggad på är samma konto som du använder för Xbox. Du kan göra detta genom att hovra över fotoikonen längst upp till höger på sidan.
  5. Hämta din 25 tecken långa kod från Halo Wars 2-skivans förpackning och ange den på skärmen Lös in kod eller presentkort. Kontrollera att den e-postadress som visas ovanför inlösenrutan är korrekt.
  6. Fortsätt med installationen genom att klicka på Nästa på skärmen för inlösen av licensieringstoken.
  7. När installationen är slutförd kan du starta spelet.

Installera Halo Wars 2 på Xbox One

När du har loggat in på ditt Microsoft-konto och löst in din digitalkod för Halo Wars 2 visas ditt exemplar av Halo Wars 2 automatiskt i Mina spel och appar på din Xbox One. Om du inte har en Xbox One blir det tillgängligt om du bestämmer dig för att köpa en i framtiden.

Så här installerar du Halo Wars 2 på Xbox One:

1. Logga in på ditt konto. Det måste vara samma konto som du använde när du installerade Halo Wars 2 på Windows 10.
  2. Gå till Mina spel och appar.
  3. I avsnittet Klar att installeras hittar du panelen för Halo Wars 2.
  4. När du väljer panelen börjar nedladdningen till konsolen.
  5. När installationen är klar kan du köra spelet från avsnittet Installerade spel.

Felsöka installationsproblem

Du kan även stöta på något av följande problem när du installerar från skiva:

• Licens ej verifierad – du kan ha skapat ett nytt Microsoft-konto för att lösa in koden du fått.
  • I så fall rekommenderar vi att du följer de här stegen:
    • Slutför installationen av Halo Wars 2.
    • Starta om din Windows 10-enhet.
    • Öppna Microsoft Store och logga in med det Microsoft-konto du använde för att lösa in din kod.
    • Gå till Mitt bibliotek.
    • Bekräfta att Halo Wars 2 har lagts till i Spel.
    • Om du ser Halo Wars 2 i ditt bibliotek kan du starta och spela spelet trots det tidigare felet.
    • Om du inte ser Halo Wars 2 i din spellista kontrollerar du att du är inloggad i Store med rätt Microsoft-konto.
    • Om du är säker på att du använder samma Microsoft-konto och fortfarande inte ser Halo Wars 2 i biblioteket kan du gå till den nordiska supportwebbplatsen för THQ.
  • Målenhetsfel – det kan inträffa när det är problem med installationsskivan eller den målenhet du försöker installera spelet på.
  • Om det inträffar rekommenderar vi att du följer de här stegen:
    • Kontrollera att det inte finns några repor eller defekter på installationsskivan som kan göra att medieenheten inte klarar av att läsa data korrekt.
    • Kontrollera den målenhet du försöker installera spelet på så att du är säker på att det inte finns några problem med själva enheten eller befintliga problem att skriva data till den enheten.
    • Om du har följt de här båda stegen och inte kan hitta några problem med installationsskivan eller målenheten startar du om Windows 10-enheten och gör ett nytt försök att installera spelet.
    • Om du ser det här felet igen och inte kan installera Halo Wars 2 går du till den nordiska supportwebbplatsen för THQ.
  • Installationen misslyckades – det här felet inträffar ibland om du försöker installera Halo Wars 2 medan andra eller onödiga program körs i bakgrunden.
  • Om det inträffar rekommenderar vi att du följer de här stegen:
    • Stäng det program som nämns i felmeddelandet och prova att installera igen.
    • Om du stöter på problemet igen startar du om Windows 10-enheten.
    • Stäng alla onödiga program, inklusive det program som nämns i felmeddelandet.
    • Starta om installationsprocessen.
    • Om du fortfarande ser det här felet igen och inte kan installera Halo Wars 2 går du till den nordiska supportwebbplatsen för THQ.
  • Du har inte tillräckligt med lagringsutrymme på din enhet – Se till att installera på en enhet som har minst 40 GB tillgängligt utrymme. Om du vill administrera din lagring går du till Ta reda på hur mycket lagringsutrymme din dator har.
  • Du kan inte logga in på ditt Microsoft-konto – det kan finnas ett nätverksproblem eller på ett problem på den lokala enheten som hindrar dig från att ansluta online. Se sidan Status för Xbox Live för mer information om tjänsten. Om du har problem med att komma in på ditt Microsoft-konto går du till supporten för Mitt konto.

Om du har andra problem med skivan, inklusive installationsproblem på grund av skadad skiva, går du till den nordiska supportwebbplatsen för THQ.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Så här installerar du Halo Wars 2 från Windows 10-skiva" som du läste om eller ett annat problem?