Så här anmäler du en Minecraft-bugg

Om du har gått igenom att tillgänglig felsökning för din version av Minecraft och fortfarande har problem kan du ha hittat en bugg. Så här anmäler du en bugg som Minecraft-teamet kan undersöka.

På den här sidan

Kontrollera kända problem

Om du har fått problem är det mycket troligt att någon annan redan anmält det. Om du vill se en lista med anmälda buggar som aktivt undersöks skriver du ditt problem i sökfältet upptill på sidan bugs.mojang.com. Försök vara så detaljerad du kan. Ta med felkoder som sådana visas, samt ange vilken version av spelet du har problem med.

Om problemet redan anmälts kan du se information om hur bugglösningen framskrider och om/när buggen kommer att vara åtgärdad. Om ditt problem inte finns med i listan kan du antingen Skapa ett nytt konto eller Logga in på ditt konto.

Om du vill ha mer hjälp innan du anmäler en bugg finns fyra guider för rapportering av Minecraft-buggar i avsnittet Introduktion:

• Minecraft (PC/Java-version)
  • Minecraft Pocket Edition (de flesta mobilversioner)
    • Läs hjälpguiden här innan du fortsätter
  • Minecraft Console Edition (Xbox-, PlayStation- och Nintendo-versionerna)
  • Minecraft Realms

Skapa ett nytt konto

För att skicka in en bugg måste du skapa ett konto. Om du redan har ett konto läser du avsnittet Logga in på ditt konto nedan.

Obs! Det här är inte samma sak som ditt befintliga Mojang- eller Microsoft-konto. Om du aldrig skickat in en bugg förut har du inget befintligt konto.

1. Gå till bugs.mojang.com och välj länken Registrera ett konto.
  1. På sidan för kontoregistrering anger du e-postadress, fullständigt namn, användarnamn och lösenord samt bildverifieringen innan du väljer Registrera.
  1. Du får ett e-postmeddelande med en länk för verifiering till den adress du angett. Du kan klicka på länken eller kopiera och klistra in den i din webbläsare för att bekräfta ditt konto.

Logga in på ditt konto

Om du har skickat in buggar förut anger du användarnamn och lösenord för att logga in till buggportalen.

Om du har problem med att logga in läser du avsnittet Problem med att logga in på ditt konto nedan.

Skicka in en bugg

När du har loggat in väljer du Skapa upptill på skärmen för att skapa en ny bugg.

Fyll i så mycket du kan i varje avsnitt:

• Projekt: Välj den version av Minecraft som du har problem med .
  • Problemtyp: Ange ”Bugg”.
  • Sammanfattning: Ge en kort beskrivning av problemet.
  • Säkerhetsnivå: Ange ”Ingen”.
  • Påverkar version(er): Välj den version av spelet som du har problem med . Den hittar du vanligen på spelets huvudmeny.
  • Miljö: Ange information om den enhet du använder. Om du till exempel kör Windows 10 anger du versionsnumret på det operativsystem du använder samt information om din dator (fabrikat och modell)
  • Beskrivning: Här ger du en fullständigt beskrivning av problemet och varför du tror det är en bugg. Ta med så många detaljer du kan om hur problemet reproduceras.
  • Bilaga: Om du har en skärmbild eller annan bild som förtydligar problemet kan du lägga till den här.

När du har fyllt i formuläret väljer du Skapa för att skicka det till Minecraft-teamet. Du kan spåra förloppet genom att välja din profil längst upp till höger på sidan. Dina aktiva buggar visas under Aktivitetsstream, där du kan se status för din inskickade bugg.

Problem med att logga in på ditt konto

Om du har problem med att logga in på ditt konto väljer du ”Kommer du inte åt ditt konto?” på inloggningsskärmen.

Obs! Det här är inte samma sak som ditt befintliga Mojang- eller Microsoft-konto. Om du aldrig skickat in en bugg förut har du inget befintligt konto.

På skärmen ”Kommer du inte åt ditt konto?” gör du följande:

• Om du har glömt ditt lösenord anger du ditt användarnamn och väljer Skicka.
  • Om du har glömt ditt användarnamn anger du din e-postadress och väljer Skicka.

Du kommer att kontaktas på den e-postadress du registrerat och få hjälp med att komma in på ditt konto.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Så här anmäler du en Minecraft-bugg" som du läste om eller ett annat problem?