Minecraft-uppdateringar och versioner

Uppdateringen av Minecraft under hösten 2017 förenade alla enhetsversioner av Minecraft och lade till ett antal förbättringar. Den viktigaste var att du nu kan använda sfärer, Marketplace och onlinespel på din Xbox One-konsol. Den här versionen är nu känd som ”Minecraft” på följande enheter:

• Minecraft: Windows 10 Edition (inklusive Oculus Rift)
  • Minecraft: Pocket Edition for iPhone, iPad eller iPod
  • Minecraft: Pocket Edition för Android
  • Minecraft: Pocket Edition för Kindle Fire
  • Minecraft: Gear VR Edition
  • Minecraft: Fire TV Edition

Om du redan spelar Minecraft på någon av ovanstående enheter kan du nu spela med Xbox One-spelare online och synka dina världar från dessa konsoler till dina andra enheter.

Obs! Det finns inga uppdateringar eller ändringar för Xbox 360-, PC/Java-, Mac- eller PlayStation-/PS Vita- eller Nintendo Wii U-/Switch-/3DS-versionerna av Minecraft.

Om nya Minecraft-spelet jämfört med äldre versioner av spelet

Minecraft: Xbox One Edition Minecraft
Minecraft: Xbox One Edition Minecraft

Nya Minecraft är fullmatat med nya funktioner och möjligheter och det är där alla framtida uppdateringar och funktioner kommer att dyka upp. Det gamla Minecraft: Xbox One Edition stöds inte längre med nya funktioner och kommer inte att få några uppdateringar eller nya DLC i framtiden, men du kan fortsätta att spela Minecraft: Xbox One Edition om du vill.

Obs! Om du vill spela Minecraft: Xbox One Edition från en skiva måste du installera det i offlineläge på din Xbox One. När installationen är klar startar du spelet innan du ansluter till Xbox Live igen. Du kommer sedan att kunna spela Minecraft: Xbox One Edition från den skivan oavsett om du är online eller offline.

Gå till minecraft.net/article/better-together-update-here för mer information.

Spela originalet jämfört med den nya versionen

Du kan fortsätta att spela originalversionerna av Minecraft: Xbox One Edition tillsammans med nya Minecraft på din konsol. Här följer en jämförelse sida vid sida mellan respektive versions funktioner:

Minecraft: Xbox One Edition   Minecraft
Spara i molnet
Skaffa dig achievements
Spela med kompisar
Korsvis spelande med andra plattformar
Realms
Marknadsplatsen
Mini-Games (Battle/Glide)
Migreringssparande från Xbox One Edition till Minecraft
Migreringssparande från Minecraft till Xbox One Edition
Server från 3:e part stöder marknadsplatsen

* Achievements skiljer sig mellan versionerna

Spela dina Xbox One Edition-världar på andra enheter

När du spelar nya Minecraft på din Xbox One-konsol kommer du att kunna synka dina befintliga världar från Xbox One Edition. Om du har en Realms-prenumeration kommer dina realms också att visas på alla Windows 10-, iOS-, Android-, Kindle- eller Gear VR-enheter du äger.

Så här synkar du dina världar från Xbox One Edition till Minecraft:

1. Logga in på din konsol med det konto du tidigare sparat din Xbox One Edition-värld med.
  2. Starta Minecraft och välj sedan Spela på huvudmenyn.
  3. På fliken Världar väljer du Synka gamla världar om dina befintliga spel inte redan migrerats.
  4. Välj den värld du vill migrera och vänta tills konverteringen är klar.
  5. Din värld synkas nu med nya Minecraft när du loggar in.

Förutom synkning av världar kommer vissa skalpaket, strukturpaket och mash-up-paket som du köpt på konsolen också att bli tillgängliga när du spelar nya Minecraft, och på dina andra enheter.

Marknadsplatsen och Minecraft-mynt

Med den nya Minecraft-versionen kan du komma in på marknadsplatsen och köpa Minecraft-mynt som kan användas för att betala för skalpaket, strukturpaket, världar och mash-up-paket.

Om du redan spelar Minecraft på en portabel enhet och du har marknadsplatsinnehåll eller Minecraft-mynt kommer dessa också att vara tillgängliga för dig i den nya Minecraft-versionen. Dessutom kommer de marknadsplatsköp du har gjort på din konsol att visas automatiskt på dina portabla enheter.

Vanliga frågor

Hur vet jag vilken version av Minecraft som är vilken?

Originalversion av Minecraft på Xbox One kallas ”Minecraft: Xbox One Edition”. Den nya versionen heter helt enkelt ”Minecraft”. Spelets namn visas på startbilden när du startar det.

Jag har gjort köp i de ursprungliga konsolutgåvorna av spelet. Hur visar jag dem i den nya versionen och på mina bärbara enheter?

Det mesta av innehållet förs över. Gå till minecraft.net/article/better-together-update-here för mer information om vad som överförs och inte överförs.

Hur köper jag en Realms-prenumeration för att nå marknadsplatsen på min konsol?

Om du vill köpa en Realms-prenumeration eller innehåll från marknadsplatsen måste du starta den nya Minecraft-versionen av spelet på din konsol.

Behöver jag en Xbox Live Gold-prenumeration för att spela Minecraft online?

Du behöver en Xbox Live Guld-prenumeration (säljs separat) för att använda följande onlinefunktioner i Minecraft:

• Realms
  • Anslutning till servrar
  • Spela på flera plattformar

För lokala flerspelarspel behövs ingen Xbox Live Gold-prenumeration.

Hur spelar jag minispel?

Mini-spel är för närvarande endast tillgängliga i Minecraft: Xbox One Edition. Om du vill fortsätta spela dem kan du helt enkelt starta Minecraft: Xbox One Edition och fortsätta att spela dem. En del onlineservrar i nya Minecraft har upplevelser som liknar minispel.

Jag äger redan Minecraft: Windows 10 Edition. Innebär det att jag kan spela Minecraft på Xbox One?

Nej. Minecraft är inte en Xbox Play Anywhere-titel – om du vill spela på Xbox One måste du köpa Minecraft separat. Gå till Minecraft-sidan för mer information om hur du gör köp på Xbox One.

Jag äger Minecraft: Xbox One Edition på skiva och har spelat för eller gjort ett DLC-köp inom de kvalificerande tidsperioderna. Var är mitt spel?

Om du är ägare till Minecraft: Xbox One Edition och är kvalificerad baserat på ditt köp eller spelande är processen för att ta emot det nya Minecraft-spelet annorlunda än för en ägare till det digitala spelet. Inom 14 till 21 dagar efter att kraven är uppfyllda får du ett meddelande från Xbox Live med en inlösningsbar kod som beviljar dig licens för att spela nya Minecraft.

Om du inte får meddelandet och tycker att du borde få det kontrollerar du att du är inloggad med samma konto som du använde för att spela eller köpa innehåll. Så här söker du efter meddelanden från Xbox Live:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Tryck på höger kantknapp
  3. Välj ”Meddelanden från Xbox Live” genom att trycka på A-knappen .

Jag tjänade in achievements när jag spelade de ursprungliga konsolversionerna av Minecraft. Får jag behålla dem?

Ja, alla achievements du redan tjänat in kommer även fortsatt att finnas på ditt Xbox-konto. Du kan även fortsätta spela den ursprungliga konsolversionen för att fortsätta tjäna in det du missat. När du spelar den nya Minecraft-versionen kommer du att tjäna in ytterligare achievements.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Minecraft-uppdateringar och versioner" som du läste om eller ett annat problem?