Minecraft-uppdateringen ”Better Together”

Minecraft-uppdateringen ”Better Together” är nu tillgänglig! Den här uppdateringen innehåller många förbättringar av spelet. Den främsta är att du nu kan använda Realms, marknadsplatsen och onlinespel på Xbox One-konsoler. Den här versionen är nu känd som ”Minecraft” på följande enheter:

• Minecraft: Windows 10 Edition (inklusive Oculus Rift)
  • Minecraft: Pocket Edition for iPhone, iPad eller iPod
  • Minecraft: Pocket Edition för Android
  • Minecraft: Pocket Edition för Kindle Fire
  • Minecraft: Gear VR Edition
  • Minecraft: Fire TV Edition

Om du redan spelar Minecraft på någon av ovanstående enheter kan du nu spela med Xbox One-spelare online och synka dina världar från dessa konsoler till dina andra enheter.

Obs! Det finns inga uppdateringar eller ändringar för Xbox 360-, PC/Java-, Mac- eller PlayStation-/PS Vita- eller Nintendo Wii U-/Switch-/3DS-versionerna av Minecraft.

Installation

Om du redan äger en digital kopia av Minecraft: Xbox One Edition kommer den nya Minecraft-versionen att bli tillgänglig automatiskt under Mina spel och appar på din konsol. För att installera den går du till Mina spel och appar > Spel och tittar efter Minecraft på fliken Klar att installeras.

Du kommer att ha båda versionerna av spelet tillgängliga när du har installerat Minecraft – tabellen nedan visar skillnaderna mellan versionerna på din konsol:

Minecraft: Xbox One Edition Minecraft
Minecraft: Xbox One Edition Minecraft

Nya Minecraft är fullpackat med nya funktioner och möjligheter, bland annat (men inte begränsat till) följande:

• Obegränsade världar
  • Integration med Realms, marknadsplatsen och servrar
  • Grov smuts
  • Transparenta isblock
  • Ökade spelargränser på kraftfullare enheter
  • Skaländringar från pausmenyn

* Om du vill spela Minecraft: Xbox One Edition från en skiva måste du installera det i offlineläge på din Xbox One. När installationen är klar startar du spelet innan du ansluter till Xbox Live igen. Sedan kommer du att kunna spela Minecraft: Xbox One Edition från den skivan oavsett om du är online eller offline.

Gå till minecraft.net/article/better-together-update-here för mer information.

Spela originalet jämfört med den nya versionen

Du kan fortsätta att spela originalversionerna av Minecraft: Xbox One Edition parallellt med nya Minecraft på din konsol. Här följer en jämförelse sida vid sida mellan respektive versions funktioner:

Minecraft: Xbox One Edition   Minecraft
Spara i molnet
Skaffa dig achievements ✓ * ✓ *
Spela med kompisar
Korsvis spelande med andra plattformar
Realms
Marknadsplatsen
Mini-Games (Battle/Glide)
Migreringssparande från Xbox One Edition till Minecraft
Migreringssparande från Minecraft till Xbox One Edition
Server från 3:e part stöder marknadsplatsen

* Achievements skiljer sig mellan versionerna

Spela dina Xbox One Edition-världar på andra enheter

När du spelar nya Minecraft på din Xbox One-konsol kommer du att kunna synka dina befintliga världar från Xbox One Edition. Om du har en Realms-prenumeration kommer dina realms också att visas på dina Windows 10-, iOS-, Android-, Kindle- eller Gear VR-enheter (om du äger dem).

Så här synkar du dina världar från Xbox One Edition till Minecraft:

1. Logga in på din konsol med det konto du tidigare sparat din Xbox One Edition-värld med.
  2. Starta Minecraft och välj Spela på huvudmenyn.
  3. På fliken Världar väljer du Synka gamla världar om dina befintliga spel inte redan migrerats.
  4. Välj den värld du vill migrera och vänta tills konverteringen är klar.
  5. Din värld synkas nu med nya Minecraft när du loggar in.

Förutom synkning av världar kommer vissa skalpaket, strukturpaket och mash-up-paket som du köpt på konsolen också att bli tillgängliga när du spelar nya Minecraft, och på dina andra enheter.

Marknadsplatsen och Minecraft-mynt

Med den nya Minecraft-versionen kan du komma in på marknadsplatsen och köpa Minecraft-mynt som kan användas för att betala för skalpaket, strukturpaket och mash-up-paket.

Om du redan spelar Minecraft på en portabel enhet och du har marknadsplatsinnehåll eller Minecraft-mynt kommer dessa nu också att vara tillgängliga för dig i den nya Minecraft-versionen. Dessutom kommer de marknadsplatsköp du har gjort på din konsol att visas automatiskt på dina portabla enheter.

Vanliga frågor

Hur vet jag vilken version av Minecraft som är vilken?

Originalversion av Minecraft kallas ”Minecraft: Xbox One Edition”. Den nya versionen heter bara ”Minecraft”. Spelets namn visas på startbilden när du startar det.

Jag har gjort köp i de ursprungliga konsolversionerna av spelet. Hur kan jag se dem i den nya versionen och på mina portabla enheter?

Det mesta av innehållet förs över. Gå till minecraft.net/article/better-together-update-here för mer information om vad som överförs och inte överförs.

Hur köper jag en Realms-prenumeration för att nå marknadsplatsen på min konsol?

Om du vill köpa en Realms-prenumeration eller innehåll från marknadsplatsen måste du starta den nya Minecraft-versionen av spelet på din konsol – detta fungerar inte med Minecraft: Xbox One Edition. Om du fortsätter att spela Xbox One Edition kan du gå med i Realms-världar om dina kompisar bjuder in dig att spela.

Behöver jag en Xbox Live Guld-prenumeration för att spela Minecraft online?

Du behöver en Xbox Live Guld-prenumeration (säljs separat) för att använda följande onlinefunktioner i Minecraft:

• Realms
  • Anslutning till servrar
  • Spela på flera plattformar

För lokala flerspelarspel behövs ingen Xbox Live Guld-prenumeration.

Hur spelar jag minispel?

Minispel är bara tillgängliga i Minecraft: Xbox One Edition – om du vill fortsätta spela dem kan du starta Xbox One Edition och spela mot andra personer på din konsol. En del onlineservrar har upplevelser som liknar minispel och de kan du använda i den nya Minecraft-versionen.

Jag äger redan Minecraft: Windows 10 Edition. Innebär det att jag kan spela Minecraft på Xbox One?

Minecraft är inte en Xbox Play Anywhere-titel – om du vill spela på Xbox One måste du köpa Minecraft separat. Gå till Minecraft-sidan för mer information om hur du gör köp på Xbox One.

Jag äger Minecraft: Xbox One Edition på skiva och har spelat minst 5 timmar eller gjort ett köp inom den kvalificerande tidsperioden. Var är mitt spel?

Om du kvalificerat dig baserat på dina köp eller ditt spelande visas en kopia av Minecraft i Klar att installeras under Mina spel och appar. Om du inte ser det kontrollerar du att du är inloggad med samma konto som du använde för att spela eller köpa innehåll.

Jag tjänade in achievements när jag spelade de ursprungliga konsolversionerna av Minecraft – får jag behålla dem?

Ja – alla achievements du redan tjänat in kommer fortsatt att finnas på ditt Xbox-konto. Du kan även fortsätta spela den ursprungliga konsolversionen för att fortsätta tjäna in det du missat. När du spelar den nya Minecraft-versionen kommer du att tjäna in ytterligare achievements.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Minecraft-uppdateringen ”Better Together”" som du läste om eller ett annat problem?