Vanliga frågor om Minecraft Marketplace

På den här sidan

Vad är Minecraft Marketplace?

För första gången finns nu nya avatarskal, strukturer och världar som gjorts av skaparna i Minecraft-communityn i Microsoft Store för både Pocket Edition och Windows 10-enheter. Med Minecraft Marketplace har vi gjort det säkrare och enklare att köpa community-skapat innehåll för Minecraft. Det räcker att köpa innehållet en gång. Sedan kan det användas på valfri Windows 10- eller Pocket Edition-enhet utan utgångsdatum.

Minecraft-mynt går att köpa i Store och med dem kan du köpa innehåll från skaparna på Minecraft Marketplace på ett säkert sätt. Mynt förvaras i din virtuella plånbok och kan användas för Pocket Edition- och Windows 10-enheter.

Med din kostnadsfria Xbox Live-spelarprofil kopplas varje köp du gör till ditt konto. Du kan spela med kompisarna och visa upp dina kartor och skal på vilken Pocket Edition- eller Windows 10-enhet som helst om de också har ett Xbox Live-konto.

På vilka enheter finns Minecraft Marketplace?

Minecraft Marketplace är tillgängligt på alla Windows 10- eller Pocket Edition-enheter. Det är bland annat dessa:

• Xbox One
  • Windows 10
  • Windows 10 Phone
  • iOS (iPhone och iPad)
  • Android
  • Amazon Kindle Fire
  • Amazon Kindle Fire TV
  • Gear VR

Obs! Xbox 360, Windows Phone 8, PlayStation, Wii U och Nintendo Switch stöder för närvarande inte Minecraft Marketplace.

Hur köper jag Minecraft-mynt?

För att köpa Minecraft-mynt måste du ha en betalningsmetod konfigurerad på din enhet. Första gången du försöker köpa något kommer du att tillfrågas om du vill lägga till en betalningsmetod om du inte redan har en. I annat fall påminns du vilken betalningsmetod du har lagt till tidigare när du loggar in för att göra ett köp.

Betalningsmetoden varierar beroende på vilken enhet du använder för att göra ett köp. Genom att logga in med ditt Xbox Live-konto får du i samtliga fall dina Minecraft-mynt på alla Windows 10- och Pocket Edition-enheter du spelar på.

Om du till exempel spelar på både en Windows 10-enhet och en iPhone och köper Minecraft-mynt på din iPhone kommer du att betala för mynten med ditt Apple Store-konto. När du sedan spelar på din Windows 10-enhet blir dina mynt tillgängliga tillsammans med alla köp du har gjort på Minecraft Marketplace. Om du sedan bestämmer dig för att köpa fler Minecraft-mynt på din Windows 10-enhet betalar du för dem med ditt Microsoft-konto. Dina mynt och andra köp blir då tillgängliga nästa gång du spelar på din iPhone. Om du senare köper en Kindle Fire TV visas allt även där när du loggar in med ditt Xbox Live-konto.

Obs! Om du är förälder med tillhörande barnkonton ser du till att göra inköpen med ditt eget konto eftersom barnkonton inte har någon betalningsmetod för detta.

Vad kan jag betala med Minecraft-mynten?

Du kan köpa allt spelinnehåll och alla tillägg med Minecraft-mynt, inklusive skalpaket, figurpaket och Minecraft-världar som skapats av community-team.

Obs! Du kan inte använda Minecraft-mynt för att köpa Minecraft Realms, men du kan köpa en prenumeration på Realms med ditt kontos standardmetod för betalning.

Jag fick inte de Minecraft-mynt som jag köpte. Vad ska jag göra?

Om du köpte på din Windows 10-enhet:

1. Logga in på account.microsoft.com och kontrollera dina senaste köp.
  2. Om du ser ett slutfört köp startar du om enheten, eftersom den kanske måste uppdateras.
  3. Om du har en annan enhet med Windows 10 eller Pocket Edition loggar du in på den enheten för att se om ditt köp visas där.
    • Om köpet visas kan finnas vara något problem med din enhet. Kontrollera att du är inloggad med samma konto som du använde för att slutföra köpet.
    • Om köpet inte visas kontaktar du Xbox Support.

Mer support:

• Om du gjorde köpet från Apples Store (iPhone eller iPad) går du till iTunes Store.
  • Om du gjorde köpet från Google Play Store (Android) går du till Google Play Store.
  • Om du gjorde köpet från Kindle Fire eller Kindle Fire TV går du till Amazon Store.

Kan Minecraft-mynt återbetalas?

Alla köp av Minecraft-mynt är definitiva. Om någon annan har gjort ett obehörigt köp kan du dock kontakta Store-supporten för den enhet som gjorde köpet.

Kan jag ge Minecraft-mynt till någon?

Det finns för närvarande inget sätt att ge bort Minecraft-mynt direkt. Om du vill ge Minecraft-mynt till någon kan du köpa presentkort till butiker och plattformar online där Minecraft-mynt används. Mottagaren kan sedan använda dessa presentkort för att kreditera sitt konto och växla till sig Minecraft-mynt. Minecraft-mynt går bara att använda på det konto de köptes från eller löstes in till.

Om du till exempel vill ge mynt till någon som spelar Minecraft på Windows 10 kan köpa du ett presentkort från deltagande återförsäljare. Mottagaren kan sedan lösa in detta mot Minecraft-mynt.

Jag försökte använda Minecraft-mynt för att göra köp i spelet, men något gick fel. Vad ska jag göra?

Det vanligaste problemet som förhindrar köp i spelet är att det inte finns tillräckligt med mynt. Kontrollera i det övre högra hörnet i Microsoft Store att du har tillräckligt med mynt för att göra köpet. Om inte kan du välja ikonen + för att köpa fler.

Om du försökte köpa fler mynt, men inte ser dem i din plånbok, följer du stegen i föregående avsnitt med rubriken Jag fick inte de Minecraft-mynt som jag köpte. Vad ska jag göra?

Om du fortfarande har problem går du till Minecrafts feedback-sida för att få de senaste uppdateringarna och se kända problem.

Jag köpte fel Minecraft-värld av misstag. Kan jag få pengarna tillbaka?

Du måste kontakta Store-supporten för den enhet du gjorde köpet på. Du kan få en återbetalning beroende på omständigheterna. Följ anvisningarna i föregående avsnitt med rubriken Kan Minecraft-mynt återbetalas? för hjälp.

Jag har problem med den Minecraft-värld jag har köpt. Vem kontaktar jag?

Om du har problem med en Minecraft-värld kontaktar du den community som utvecklade den världen för att ge dem feedback och diskutera kända problem eller buggar.
Partner som stöds:

Hur blir jag Minecraft-Partner så att jag kan skapa innehåll till Marketplace?

Om du är intresserad av att bli en partner och lära dig mer om de kriterier som ska vara uppfyllda går du till sidan Minecraft Partner Program för mer information.

Kan jag konvertera mina Minecraft-mynt tillbaka till verklig valuta?

Nej. När du har köpt Minecraft-mynt kan de inte konverteras tillbaka till verklig valuta.

Varför är en del innehåll på marknadsplatsen nedtonat? Vad betyder det när det står att innehållet ”inte är kompatibelt med din enhet på grund av för lite minne”?

En del kartor och strukturer kräver enheter med höga prestanda för att fungera effektivt. Om din enhet har mindre än 512 MB internminne (RAM) kan en del innehåll vara nedtonat i Microsoft Store. Du kommer inte att kunna köpa något innehåll som inte är kompatibelt med din enhet och du kommer inte att kunna ladda ned innehåll som inte är kompatibelt även om du köpte det på en enhet med mer minne.

Jag tror att jag har hittat ett problem i spelet. Hur kan jag rapportera det?

Om du har hittat ett tekniskt problem (kallas även "bugg") i Minecraft kan du rapportera det till Minecraft-teamet genom att gå till bugs.mojang.com. Gör följande innan du skickar någon information:

1. Skapa ett konto. Första gången du rapporterar en bugg måste du skapa ett konto med ett lösenord som du kan logga in på.
  2. Sök efter befintliga problem. Innan du rapporterar en bugg ska du söka i databasen efter eventuella relaterade buggar på din enhet.
  3. Ta reda på vilken version du använder. Vissa versioner av spelet använder förhandsversioner. Om du använder en förhandsversion, t.ex en alfa eller beta, ska du kontrollera att du skickar in din bugg för rätt version.

Relaterade problem

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om Minecraft Marketplace" som du läste om eller ett annat problem?