Minecraft Realms

Minecraft Realms är en prenumerationsbaserad tjänst där du kan spela Minecraft online med upp till 10 spelare. Du kan prenumerera på Minecraft Realms med den senaste Bedrock Engine-baserade versionen av Minecraft som finns på mobiler, VR-enheter, Nintendo Switch-konsoler, Xbox-konsoler och Windows 10-datorer.

Om du spelar Minecraft på en dator (och använder Java-versionen) finns en separat prenumerationstjänst för Minecraft Realms. Om du vill veta mer eller administrera din prenumeration går du till Minecraft Realms-sidan på Mojangs webbplats.

Obs! Bara Minecraft och Minecraft för dator/Java har stöd för Realms. Konsolversioner, till exempel Minecraft: Xbox One Edition, stöder inte Realms.

Beroende på vilken enhet du spelar på har du möjlighet att göra ett engångsköp eller ha en återkommande prenumeration.

Med ett engångsköp kan du välja att skapa en Realm på en månad eller sex månader. Dessa engångsköp kan inte återbetalas och de förnyas inte automatiskt när de går ut. Med en återkommande prenumeration debiteras du automatiskt var 30:e dag tills du avbryter prenumerationen.

Om det finns en återkommande prenumeration kan du välja mellan två månatliga alternativ:

• Du plus två: Då kan du spela med upp till två andra spelare.
  • Du plus tio: Då kan du spela med upp till 10 andra spelare.

Prenumerationskostnaderna varierar beroende på var du bor.

Obs! Du kommer inte att ha tillgång till Realms när du använder en betaversion av Minecraft. Om du behöver lämna betaversionen på en Xbox One-konsol eller Windows 10-dator kan du gå till guide och vanliga frågor och svar om Minecraft-betan för mer hjälp. Android-spelare kan välja att delta eller inte på Minecraft-sidan i Google Play Butik.

Mer information om Realms finns i Vanliga frågor och svar om Minecraft Realms.

Innan du börjar

Du måste ha en Xbox-gamertag för att spela Realms (du kommer också att tjäna achievements och öka din gamerscore). Första gången du försöker använda Realms blir du ombedd att logga in på Xbox Live via Xbox-appen. Om du redan har ett konto använder du det för att logga in. Om du inte har det kan du lätt skapa ett med din befintliga e-postadress. Det kostar inget att skapa ett konto.

Se Så här loggar du in på Xbox-appen på Windows 10 för mer information om hur du använder Xbox-appen för att logga in på Minecraft.

Obs! Du måste också ha en Xbox Live Gold-prenumeration för att spela Realms på en Xbox One-konsol och en Nintendo Switch Online-prenumeration när du spelar Realms på Nintendo Switch.

Så här prenumererar du på Minecraft Realms

1. På datorn/enheten startar du Minecraft och väljer Spela på huvudmenyn.
  2. Om du har loggat in på ett Xbox Live-konto kan du starta en ny Realms-prenumeration genom att klicka på knappen ”Skapa ny”. Då får du möjlighet att skapa en ”Ny värld” eller ”Ny sfär”.

Alternativt, om du inte redan har använt den möjligheten, kan du ovanför dina enspelarvärldar få chansen att prova en gratis 30-dagars utvärdering av Realms. Utvärderingar av Realms finns inte på Nintendo Switch, Windows Phone, Oculus Rift eller Amazon Fire TV.

När du skapar din Realm kan du, beroende på plattform, välja något av följande:

1. Göra ett engångsköp (med en angiven varaktighet i dagar) som inte förnyas automatiskt.
    2. Köp en återkommande månadsprenumeration.

I båda fallen hanteras debiteringen av köpet via enhetens butik.
  3. Slutför köpet på din enhet.

Nästa gång du spelar Minecraft och är inloggad på ditt Xbox Live-konto visas din Realm-prenumerationen ovanför listan med dina enspelarvärldar.

Så här bjuder du in andra spelare till Realm

1. Välj Spela-knappen på huvudmenyn.
  2. Välj pennikonen bredvid namnet på ditt Realm.
  3. Välj Medlemskap. Din Xbox Live-kompislista är automatiskt tillgänglig.
  4. Om du vill lägga till någon som redan finns på din Xbox Live-kompislista klickar du på knappen Bjud in till höger om namnet. Om du vill lägga till nya personer måste du först lägga till dem i din Xbox Live-kompislista. Om du vill göra detta klickar du på Hitta kompisar, vilket tar dig till Xbox Live-appen.
  5. I fönstret Lägg till kompis kan du lägga till en kompis via dina Facebook-kontakter (om du är ansluten till Facebook), via kontakterna i din telefon eller enhet eller direkt genom att använda personens Xbox Live-gamertag. När du har lagt till dem väljer du stängningsrutan i fönstrets övre högra hörn (det måste du göra två gånger för att komma tillbaka till huvudmenyn).
  6. Så snart de har lagt till dig som kompis visas de i din Xbox Live-kompislista i Realms och du kan skicka dem en inbjudan att spela.

Alternativt kan du bjuda in spelare med inbjudningslänkar för Realms. Det är anpassade URL-adresser, unika för din Realm. När någon klickar på en inbjudningslänk kommer de att uppmanas att logga in eller registrera sig med sitt Xbox Live-konto. Sedan läggs till de omedelbart till i listan med de som är godkända för din Realm. Det är bara den senaste versionen av din inbjudningslänk som låter nya spelare ansluta sig. När du uppdaterar en inbjudningslänk kan vem som helst som har anslutit sig tidigare fortfarande vara med i listan med godkända för din Realm och gå med i världen, men inga nya spelare kommer att kunna använda den länken för att få åtkomst.

Så här bjuder du in andra spelare till Realm

1. Starta spelet.
  2. Längst upp till höger i fönstret finns en kuvertknapp. Där kan du se alla dina inbjudningar till olika Realms och acceptera de du vill ha.
  3. När du har accepterat en inbjudan till en Realm klickar du på Spela upp. Då visas denna Realm på fliken Kompisar i listan Realms du kan gå med i.

Så här säger du upp din prenumeration på Minecraft Realms

Du kan avbryta prenumerationen i prenumerationsinställningarna i din app-butik. Visa din prenumeration via inställningsmenyn i spelet för att ta reda på vilken app-butik som behandlade ditt köp. Där kan du även hantera din prenumeration. Om det inte fungerar kan du gå till dina inställningar i den appbutik där du gjorde köpet och avbryta de återkommande betalningarna.

Om du vill veta mer eller behöver hjälp med att säga upp prenumerationen går du till:

Om din Realm skapades som ett engångsköp (dvs. en eller sex månader) upphör den automatiskt när dagarna är slut.

Felsöka problem med appen Minecraft Realms

Om du upplever problem med Minecraft Realms följer här några saker som kan avhjälpa detta.

Nätverksanslutning

Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2018-12-15T04:29:24.0750375+00:00
Sociala medier och spelande: körs
2018-12-15T04:29:24.0750375+00:00

Om Xbox Live-tjänsten är igång går du till felsökningsguiden Anslutningsproblem med Realms på Mojangs webbplats. Om du följt anvisningarna där och fortfarande har problem kan det finnas anslutningsproblem mellan ditt nätverk och internet.

Xbox Live-konton för barn

Vi skyddar yngre spelare online med ett barnkonto. Spelare under 13 år har flerspelarläge online inaktiverat som standard för Minecraft och kommer inte att kunna ansluta till Realms eller servrar såvida inte en förälder ändrar deras kontoinställningar. Inställningar som ska tillåtas är:

• Du kan skapa och gå med i klubbar (mer information om klubbar finns här)
  • Du kan delta i spel med flera spelare

Om du behöver hjälp med att ändra dessa inställningar måste du ändra sekretess- och onlineinställningarna för ditt Xbox Live-konto.

Beroende på var du bor och den tjänst du försöker nå kan tillstånd från en förälder eller målsman krävas för att ett barn ska kunna skapa ett Microsoft-konto. Detta är i enlighet med de förordningar som främjar barnsäkerhet. Det blir också lättare att se och hantera data som lagras om ditt barn online. Mer information om dessa bestämmelser finns i föräldramedgivande och barnkonton

Ytterligare teknisk support

Om du har inloggningsproblem eller problem med att nå ditt konto online loggar du in på ditt Microsoft-konto för att kontrollera problem.

Om du har problem med att spela på din Windows 10-enhet går du till Felsöka spelproblem på Windows 10. För ytterligare hjälp och felsökning på Windows 10 och Xbox-konsoler går du till Xbox Support.

För problem eller felsökning på iOS-enheter går du till Apples support.

För problem eller felsökning på Android-enheter går du till hjälpcentret för Google Play.

För problem eller felsökning på Kindle-enheter går du till Amazons support.

För problem eller felsökning på Gear VR eller Oculus Rift går du till Oculus support.

För problem eller felsökning på Nintendo Switch går du till Nintendos kundsupport.

För alla andra spelrelaterade problem går du till supportsidan för Minecraft Realms på Mojangs webbplats.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Minecraft Realms" som du läste om eller ett annat problem?