Vanliga frågor om Minecraft för Nintendo Switch

Obs! Den 21 juni 2018 släpptes Minecraft för Nintendo Switch. Tidigare ägare av Minecraft: Nintendo Switch Edition kan nu ladda ned den här nya versionen av Minecraft gratis från Nintendo eShop på Nintendo Switch-konsolen.

Välj att skicka information om fel i spelet, så att Minecraft-teamet kan förbättra spelet. Instruktioner för hur du väljer att skicka information om programvarufel finns här.

Den här sidan ger dig svar på vanliga frågor om den nya versionen av Minecraft för Nintendo Switch. (Vanliga frågor och svar om den äldre versionen av Minecraft: Nintendo Switch Edition finns längst ned på den här sidan.)

Vanliga frågor om Minecraft på Nintendo Switch

Ämnen

Vad är Bedrock-versionen av Minecraft?

Bedrock-versionen av Minecraft har utgjort kodbasen för mobiler och Windows 10 sedan 2012 (kallas även Bedrock Engine). Vi tog fram den här versionen till Xbox One för Better Together-uppdateringen hösten 2017 och den lanserades för Nintendo Switch sommaren 2018.

Hur skiljer sig den här versionen från en jag redan äger?

Minecraft förenar spelare på alla plattformar som använder kodbasen Bedrock. Du kan skapa tillsammans med kompisar via korsvis spelande oavsett vilken enhet de använder, spela minispel för flera spelare via servrar* och anpassa hur du spelar med community-innehåll som är tillgängligt via marknadsplatsen i spelet.

*Obs! Servrar kommer snart till Switch via en uppdatering.

När lanserades detta?

Minecraft för Nintendo Switch lanserades 21 juni 2018.

Jag äger redan Minecraft: Nintendo Switch Edition. Hur får jag tag på den här nya versionen?

Spelare som redan äger Minecraft: Nintendo Switch Edition får den nya versionen av Minecraft utan kostnad. Antingen följer du instruktionerna i spelet för att ladda ned den nya versionen eller så hittar du den direkt i Nintendo eShop.

Kommer nedladdningsbart innehåll som jag för närvarande äger att överföras till den nya versionen av Minecraft?

Allt befintligt nedladdningsbart innehåll kommer att överföras från Minecraft: Nintendo Switch Edition till den nya versionen av Minecraft.

Vad är ett Microsoft-konto och varför behöver jag det för Nintendo Switch?

Ett Microsoft-konto är valfritt och krävs inte för att spela Minecraft på Nintendo Switch. Det är ett kostnadsfritt konto som du kan använda för att logga in på en enhet. Med det kan Minecraft-spelare på Switch spela med andra spelare på andra enheter än Nintendo, till exempel iOS, Android, Xbox One, och Windows 10 (via korsvis spelande, Realms eller servrar). Om du har ett Microsoft-konto kan också dina Minecoins och marknadsplatsinköp överföras till andra enheter och plattformar. Du kan skapa ett nytt Microsoft-konto här.

Hur loggar jag in på min Switch nu när jag har ett Microsoft-konto?

1. Klicka på Logga in med ett Microsoft-konto på Minecraft-spelets startsida.
  2. Då visas en skärm med en unik 8-siffrig kod och en uppmaning att gå till http://aka.ms/remoteconnect.
  3. Slutför din inloggning genom att följa anvisningarna på den här webbplatsen för att ange den 8-siffriga koden.

Hur hittar jag mina kompisar på deras Microsoft-konto?

1. Klicka på Spela upp på startsidan när du har loggat in på ditt Microsoft-konto.
  2. Gå åt höger för att komma till fliken Kompisar.
  3. Klicka på Lägg till en kompis.
  4. Hitta kompisar genom att ange deras Microsoft-gamertag.

Jag lägger in min kompis ID, men kan inte hitta honom. Varför?

Kontrollera att du anger din kompis gamertag på rätt sätt. Observera att du bara kan ange en Microsoft-gamertag som spelar-ID. Spelar-ID:n från andra plattformar stöds inte för tillfället.

Behöver jag betala en prenumerationsavgift (t.ex. för Xbox Live Gold) för att spela online?

Onlineprenumerationsavgifter bestäms av den plattform du spelar på, så någon Xbox Live Gold-prenumeration behövs inte för Nintendo Switch-spelare. En Nintendo Switch Online-prenumeration kommer dock att krävas för spel med flera spelare när den tjänsten lanseras. Ett kostnadsfritt Microsoft-konto rekommenderas för att en spelare ska få ut mesta möjliga av den här versionen av Minecraft. (Dessutom kommer Minecraft Realms att bli tillgängligt mot en extra kostnad.)

Vad är Minecraft Marketplace?

Minecraft Marketplace är den butik du hittar i spelet. För första gången finns nu nya figurskal, strukturer och världar som gjorts av skaparna i Minecraft-communityn i butiken i spelet för Minecraft Bedrock-plattformarna. Med Minecraft Marketplace har vi gjort det säkrare och enklare att köpa community-skapat innehåll för Minecraft. Innehåll som du har köpt när du varit inloggad med ett Microsoft-konto kan användas på alla enheter utan utgångsdatum.

Vad är Minecoins?

Minecoins (Minecraft coins) kan köpas med vanliga pengar i butiken i spelet och i eShop. Med dem kan du tryggt och säkert köpa innehåll från skaparna på vår marknadsplats. Mynten förvaras i din virtuella plånbok och kan även användas på Minecraft för mobiler, Xbox One och Windows 10 om du har ett Microsoft-konto.

Överförs mina befintliga världar?

Ja, dina befintliga världar från Minecraft: Nintendo Switch Edition kommer att konverteras till den nya versionen av Minecraft. Det finns för närvarande inget sätt att överföra världar direkt från Wii U, men detta kan bli tillgängligt senare.

Hur överför jag befintliga världar?

Så här överför du befintliga världar från Minecraft: Nintendo Switch Edition till Minecraft:

1. I Minecraft (Bedrock Version) klickar du på knappen Synkronisera gamla världar längst ned i listan med världar på menyn Spela upp. Då hittas alla världar som finns på enheten från Minecraft: Nintendo Switch Edition och de visas under knappen.
  2. Markera någon av de världar som visas för att konvertera den till Bedrock-versionen.
  3. Efter konverteringen visas världen ovanför knappen Synkronisera gamla världar tillsammans med resten av dina Bedrock-världar.

Så här överför du befintliga världar från Minecraft: Wii U Edition till Minecraft: Nintendo Switch Edition:

1. Kontrollera att både Wii U och Nintendo Switch finns i samma trådlösa nätverk och att de är anslutna till Nintendo-nätverket.
  2. På Wii-U väljer du Spela spel.
  3. I din lista med världar hovrar du över den värld du vill överföra och trycker på X för Spara alternativ.
  4. Välj Överför sparad till Nintendo Switch och tryck på OK på den popup-meny som visas.
  5. En förloppsindikator för Överför sparad bör visas och förblir där medan du utför den andra halvan av överföringen på Switch.
  6. På Nintendo Switch väljer du Spela spel.
  7. Tryck på Y för Överför sparad från Wii U.
  8. Välj Ja på den popup-meny som visas.
  9. Förloppsindikatorn för Överför sparad bör visas och börja fyllas medan sparade data överförs mellan konsolerna.

Hur stora är världarna i den här versionen av Minecraft för Nintendo Switch?

Storleken på världarna är oändlig i Minecraft för Nintendo Switch.

Jag spelar i en värld som har överförts från den tidigare versionen. Finns det begränsningar för storleken?

Överföringen till Minecraft bör ändra världstypen till oändlig. Delar av världen från 4J-version behålls, men nya segment genereras utanför det området.

När får Switch Update Aquatic?

Nu! Bara att hoppa i. (Avsiktlig ordvits.)

Hur kommer jag åt det innehåll som ingår?

Super Mario Mash-Up Pack är förinstallerat med spelet. Annat innehåll som ingår (Natural Texture Pack, Biome Settlers Skin Pack, Battle & Beasts Skin Pack, Campfire Tales Skin Pack) kan laddas ned från butiken i spelet.

Kan mina kompisar på Xbox spela Super Mario Mash-Up?

Nej, Super Mario Mash-Up kan bara spelas av Nintendo Switch-ägare med en enda spelare, delad skärm, lokalt nätverk och över Nintendo Switch Online.

Hur länkar jag mina tidigare köp i andra versioner av Minecraft Bedrock till min Switch-utgåva?

Logga in på Minecraft och logga in på ditt Microsoft-konto. Allt innehåll synkroniseras automatiskt med andra köp du gjort med andra versioner av Bedrock, så länge dessa inköp gjordes medan du var inloggad med samma Microsoft-konto.

Jag äger Minecraft: Nintendo Switch Edition och jag har köpt tidigare nedladdningsbart innehåll. Hur synkroniserar jag det med Minecraft?

1. Logga in på Minecraft: Nintendo Switch Edition på ditt Switch-konto. Då synkroniseras de senaste köpen.
  2. Logga in på Minecraft på din Switch så beviljas du automatiskt rättigheter för det nedladdningsbara innehållet.

Obs! För varje köp du gör på den tidigare versionen måste du först logga in på Minecraft: Nintendo Switch Edition, avsluta och sedan starta den nya Bedrock-versionen för att köpen ska synkroniseras. Nedladdningsbart innehåll köpt i Minecraft: Nintendo Switch Edition finns bara på din Nintendo Switch-enhet och överförs inte till andra enheter.

Var finns servrar och Realms?

Realms finns nu på Nintendo Switch om den senaste speluppdateringen installeras. Servrar kommer snart att aktiveras i en framtida uppdateringen. Håll utkik i vår nyhetskanal och i andra sociala medier för att se de nyaste och senaste funktionerna.

Hur startar jag en sfär?

1. Se till att du inloggad med ditt Microsoft-konto.
  2. På huvudmenyn väljer du Spela och på fliken Världar väljer du Skapa din första sfär
  3. På menyn Skapa en sfär kan du:
    • Ange namnet på din sfär
    • Ange varaktighet (30 dagar eller 180 dagar) och spelarnivå (2 spelare eller 10 spelare)
    • Kostnaden varierar beroende på vilka alternativ som väljs för varaktighet och nivå och den uppdateras i fönstret när du gör valen.
  4. Läs och godkänn villkoren och sekretesspolicyn
  5. Klicka på knappen Skapa. Observera att en sfär betalas med Minecoins, som kan köpas via butiken i spelet eller i Nintendo eShop.

Kommer mitt exemplar av Minecraft: Nintendo Switch Edition att försvinna? Måste jag använda den nya versionen?

Minecraft: Nintendo Switch Edition kommer inte längre att kunna köpas i eShop, men befintliga ägare kan fortsätta att spela och ladda ned spelet om de vill.

*Besök supportwebbplatsen för Nintendo där du bor för instruktioner om hur du laddar ned innehåll som köpts från Nintendo eShop igen.

Vanliga frågor om Minecraft: Nintendo Switch Edition

Hur många spelare kan spela tillsammans på Minecraft: Nintendo Switch Edition?

Åtta spelare online, fyra spelare offline med delad skärm och åtta spelare vid spelande i lokalt nätverk med en spelare per konsol.

Kan jag överföra min Minecraft: Wii U Edition-värld/sparat material?

Ja, gå till Överföra Minecraft-världar från Wii U till Switch för mer information om hur du gör det.

Är Minecraft: Nintendo Switch Edition-världarnas storlek annorlunda än på andra konsoler?

Världar på Nintendo Switch Edition är betydligt större än världarna i Wii U Edition.

Hur spelar jag med flera spelare?

Minecraft på Nintendo Switch-konsolen är som standard ett spel för flera spelare. Lokala spelare kan gå med i ditt spel genom att koppla in handkontroller och trycka på + på handkontrollen när som helst under spelets gång.

Det finns två nätverkslägen att välja mellan på huvudmenyn när du trycker på Y: onlinenätverk och lokalt nätverk. Lokalt nätverk kan användas för att koppla in konsoler i närheten när det inte finns någon internetanslutning tillgänglig.

När du startar eller går med i ett spel i ett onlinenätverk eller lokalt nätverk syns det hos personer i din kompislista på fliken Gå med när du väljer Spela spel.

Hur spelar jag med delad skärm?

Spelare kan gå med i ditt spel genom att koppla in handkontroller och trycka på + på handkontrollen när som helst under spelets gång. Upp till fyra spelare kan spela tillsammans med delad skärm. Du behöver antingen ett par Joy-Con’s (både vänster och höger) per person eller en Nintendo Switch Pro Controller per person för att spela.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om Minecraft för Nintendo Switch" som du läste om eller ett annat problem?