Vanliga frågor om Minecraft: Windows 10 Edition

På den här sidan besvaras vanliga frågor om köp och nedladdning av Minecraft: Windows 10 Edition, förväntningar för de som har spelat den tidigare version och hur du spelar den nya Windows 10-versionen av spelet.

Skaffa Minecraft: Windows 10 Edition från Microsoft Store.

På den här sidan

Vad du kan förvänta dig om du redan spelar Minecraft på andra enheter

Kan jag fortsätta att spela min nuvarande version av Minecraft på PC/Mac?

Ja, det kan du. Windows 10- och PC/Mac-versionerna kommer att fortsätta finnas som separata spel.

Vad händer med mina befintliga Minecraft-världar? Går de att spela på Windows 10-versionen?

Din befintliga Minecraft-upplevelse kommer inte att förändras alls och Windows 10-versionen är inte avsedd att vara en uppgradering till ditt nuvarande spel. Du kan spela Windows 10-versionen parallellt med Java PC/Mac-versionen, så du kan se de nya funktionerna och ge feedback samtidigt som du har kvar dina befintliga världar.

Jag spelar redan på Xbox eller Windows Phone. Kan jag överföra mina befintliga Minecraft-världar till Windows 10?

Windows 10-versionen har för närvarande inte stöd för överföring av världar från andra enheter.

Spela Windows 10-versionen

Kan jag spela online med andra personer på Windows 10? Eller på andra enheter?

Du kan spela med upp till fyra andra personer som kör Minecraft: Windows 10 Edition eller Pocket Edition i ditt lokala nätverk. Du kan också spela online med upp till fyra av dina Xbox Live-kompisar i onlinespel för flera spelare.

Om du eller dina kompisar prenumererar på Minecraft Realms kan du spela online med upp till 10 spelare på olika enheter, beroende på Realm-ägarens typ av prenumeration. Gå till Minecraft Realms support hos Microsoft eller Mojang-supporten för mer information.

Jag har inte spelat Minecraft. Vad gör jag och hur spelar jag?

Att komma igång med Minecraft är en av de roliga och unika egenskaperna med spelet. Det finns inga självstudiekurser eller hjälpguider. Tanken är att du ska lära dig medan du spelar och komma på saker själv! Om du kör fast och vill lära dig att komma vidare i spelet, till exempel bygga saker eller utöka ditt förråd, går du till sidan Minecraft Wiki där miljontals andra spelare kan hjälpa dig.

Hur ändrar jag utseende på min figur?

Om du inte vill spela som Steve eller Alex kan du välja något annat i ett av våra skalpaket genom att klicka på "Skal" på startsidan eller så kan du skapa och ladda upp ett eget personligt skal. Mer information finns i Skapa anpassade skal för Minecraft: Windows 10 Edition.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela Minecraft: Windows 10 Edition?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela Minecraft: Windows 10 Edition offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Följande spellägen stöds när du spelar offline:

• Single Player
  • Multiplayer via LAN

Följande spellägen kräver onlineanslutning:

• Realms
  • Multiplayer via Xbox Live

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Microsoft Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Hur spelar jag in och laddar upp spelklipp?

Information om hur du skapar spelklipp finns i Spela in spelklipp med Spel-DVR på Windows 10.

Hur ger jag feedback på spelet?

Utvecklingsteamet för Minecraft arbetar aktivt med den feedback de får för att ge dig den bästa versionen av Minecraft någonsin. Om du har kommentarer eller förslag till utvecklingsteamet går du till sidan Minecraft Feedback.

Var kan jag läsa mer om Minecraft?

När du har skapat din Minecraft-värld och behärskar grunderna i spelet finns det en hel community som kan hjälpa dig att utforska alla funktionerna i spelet och vad du kan göra i din värld. Gå till Minecraft Wiki-sidan för mer information.

Om du spelar Minecraft på någon annan plattform än Windows 10 och du behöver support läser du Få hjälp med Minecraft på olika enheter.

Spela Minecraft på Oculus Rift

För att kunna spela Minecraft på Oculus Rift måste du ha ett exemplar av Minecraft: Windows 10 Edition som köpts antingen från Microsoft Store eller från Oculus Store. När du har köpt det och loggar in både på ditt Microsoft-konto och ditt Oculus-konto synkroniseras spelet mellan de två. Det innebär också att tillägg eller skalpaket som du har köpt blir tillgängliga för spel på din Oculus Rift.

Jag har inte Windows 10. Jag kör Windows 7/Windows 8/Linux/OSX. Kan jag använda Minecraft: Windows 10 Edition med Oculus Rift-stöd?

Du måste köra operativsystemet Windows 10 för att kunna använda Minecraft: Windows 10 Edition. Du måste också köra version 1511 eller senare. Om du behöver hjälp med att uppgradera till den senaste versionen av Windows går du till Windows Update: Vanliga frågor (du får också anvisningar för hur du uppgraderar i spelet).

Oculus Minecraft-appen kraschar och felet 0x80070422 visas. Vad ska jag göra?

Kontrollera att Windows Update är aktiverat:

1. Tryck på Windows-tangenten och skriv Tjänster.
  2. Rulla nedåt till Windows Update.
  3. Högerklicka och välj Start på menyn.

Min Oculus Minecraft-app säger att Windows 10, Update 1511 krävs. Vad ska jag göra?

Starta om Oculus Store och se om Oculus Minecraft-appens uppdatering åtgärdar detta. Om så inte är fallet kan det bero på att en Windows-uppdatering antingen misslyckats eller inte applicerats. Felsökning:

1. Ladda ned och kör den officiella Windows Update-felsökaren här: http://download.microsoft.com/download/F/E/7/FE74974A-9029-41A0-9EB2-9CCE3FC20B99/WindowsUpdateDiagnostic.diagcab.
  2. Tryck på Windows-tangenten och skriv Sök efter uppdateringar.
  3. Se om det finns några saknade Windows-uppdateringar tillgängliga. Installera dem i så fall.
  4. Starta om datorn med alternativet Starta om på Av/på-menyn.

Min Oculus Minecraft-app kraschar och visar ett meddelande om undantag i ucrtbase.dll. Hur kan jag åtgärda det?

Följ anvisningarna ovan för att se om det finns saknade Windows-uppdateringar tillgängliga.

Oculus Minecraft-appen säger att starten av Minecraft "misslyckades". Vad beror det på?

Kontrollera att du inte redan kör Minecraft: Windows 10 Edition. Om du gör det ser du till att stänga appen först innan du försöker köra den från Oculus Minecraft-appen. Om du fortfarande har problem provar du att köra Minecraft: Windows 10 Edition från Xbox-appen. Det kan hjälpa dig att förstå varför spelet inte startar. Om felet kvarstår kan du alltid kontakta Xbox-supporten eller klicka på "Kontakta oss" på sidan Feedback för Minecraft.

Jag ser konstiga grafikproblem när jag försöker spela spelet. Vad händer?

Kontrollera att dina grafikdrivrutiner är uppdaterade. Om du har ett Nvidia-grafikkort kan du behöva gå till webbplatsen för Nvidia-support för att få de senaste drivrutinerna för ditt grafikkort. Ladda ned och installera de nya drivrutinerna och starta sedan om din dator.

Jag har dubbla grafikkort och flera bildskärmar. Jag kan höra Minecraft-musik, men Minecraft fastnar på en vit skärm som säger “Vänta”. Vad ska jag göra?

Det kan bero på förvirring mellan dina grafikkort när det gäller HDMI-ingångar och Rift. Om du har HDMI-ingång till båda korten kopplar du bort den HDMI-ingång som inte är associerad med Oculus Rift.

Håll reda på Minecraft-uppdateringar

En lista med nya funktioner, spelförändringar och de senaste felkorrigeringarna för Minecraft: Windows 10 Edition (inklusive Oculus Rift) finns på Mojang. Där går du till avsnittet Recent Posts.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om Minecraft: Windows 10 Edition" som du läste om eller ett annat problem?