Project Spark-nedläggningen

Project Spark har lagts ned och spelet går inte längre att köpa eller ladda ned från Microsoft Store efter 13 maj 2016. Den 12 augusti 2016 kommer tjänsterna att gå offline för befintliga användare.

Project Spark blev tillgängligt utan kostnad 5 oktober 2015. Om du köpt och spelat Project Spark Starter Kit mellan 28 juni 2015 och 5 oktober 2015 bör du redan ha fått en kreditering till ditt Microsoft-konto.

Om du köpt och löst in koden i ett återförsäljarexemplar av Project Spark 5 oktober 2015 eller senare kommer du att få en kreditering till ditt Microsoft-konto. Den kan användas för att köpa innehåll i Microsoft Store.

Mer information finns på Project Spark-webbplatsen.

Få krediteringen på ditt Microsoft-konto

Du kommer att få en kreditering till Microsoft-kontot om följande är uppfyllt:

• Du har köpt och löst in koden i ett återförsäljarexemplar av Project Spark 5 oktober 2015 eller senare. Det innebär att du använde ett fysiskt exemplar av spelet för att spela Project Spark första gången.
  • Du är inloggad med samma konto som du använde för att spela spelet. Om det till exempel finns tre konton på din Xbox One-konsol och du startade och spelade spelet med någon annans konto kommer krediteringen att visas på det kontot.
  • Du har inte startat och spelat Project Spark innan 5 oktober 2015. Project Spark var ett spel som bara var tillgängligt via köp innan detta datum och berättigar därför inte till kreditering.

Din kreditering kommer att finnas på ditt konto inom 30 till 60 dagar efter spelets stängning 13 maj 2016. Den kreditering du får kommer att vara i den valuta som matchar ditt Microsoft-konto.

Spendera krediten på ditt Microsoft-konto

Du kan använda den kredit du får till att göra köp i Microsoft Store. Mer information om hur du hanterar kredit på ditt Microsoft-konto hittar du i Kontrollera saldot på ditt Microsoft-konto.

Mer support

Om du äger Project Spark kommer du att kunna fortsätta spela offline, men du kommer inte längre att kunna ladda ned användargenererat innehåll eller ladda upp dina egna skapelser efter 12 augusti 2016.

Om du har problem med krediten på ditt Microsoft-konto loggar du in för att administrera ditt Microsoft-konto. Om du ändå inte lyckas lösa problemet kontaktar du Xbox-supporten.

Mer information om Project Spark och dess community finns på Project Spark-webbplatsen.