Vanliga frågor om Rise of Nations: Extended Edition

Har du en fråga om Rise of Nations: Extended Edition? Här hittar du svaren på vanliga frågor.

Den här supportsidan avser Windows 10-versionen av spelet. Om du spelar Rise of Nations: Extended Edition på Steam går du till www.riseofnations.com.

På den här sidan

Jag ombads uppgradera min Windows-enhet för att spela Rise of Nations: Extended Edition. Vilken version behöver jag?

För att kunna ladda ned och installera Rise of Nations: Extended Edition på Windows 10 behöver du en enhet med version 1703 och OS-version 15063 eller senare.

Dessutom måste din enhet ha en 64-bitarsversion av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Rise of Nations: Extended Edition.

Om du vill se om du kör rätt version av Windows på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Jag har registrerat mig för Windows Insider Program – kan jag spela Rise of Nations: Extended Edition?

Om du är med i Windows Insider Program eller om du har en enhet som kör en version som är högre än 1703 kan det uppstå vissa problem med nedladdning och installation av Rise of Nations: Extended Edition på din enhet. Vi uppmuntrar dig att använda Feedbackhubben för att rapportera problem som uppstår när du kör en Insider-version av Windows. Så här gör du:

1. Välj Windows-ikonen och skriv ”Feedbackhubben” eller tryck på Windows-tangenten + F.
  2. När appen öppnas väljer du Feedback-ikonen till vänster.
  3. Klicka på knappen Lägg till ny feedback.
  4. Välj problemknappen och skriv information i textrutorna därunder.
  5. I rutorna för kategorival nedtill väljer du Preview Programs för den första rutan och Windows Insider Forums and Support för den andra rutan.
  6. Välj Submit för att skicka din feedback.

Obs! Du kanske inte får feedback direkt från det team som undersöker ditt problem.

Behöver jag ytterligare programvara för att spela Rise of Nations: Extended Edition?

Ja, du måste ha DirectX 11 eller senare installerat för att spela Rise of Nations: Extended Edition.

Om du vill se vilken version av DirectX som är installerad på din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows-enhet.

Vilka är maskinvarukraven?

Gå till produktinformationssidan om du vill se spelets storlek, systemkraven och ytterligare information om spelet.

Om du vill se systemkraven för Windows 10 går du till produktinformationssidan för Rise of Nations: Extended Edition.

Om du vill se om din Windows 10-enhet har tillräckligt med tillgängligt diskutrymme, vilket grafikkort som är installerat och annan viktig information om din enhet läser du Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned Rise of Nations: Extended Edition på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att enheten uppfyller minimikraven. Mer information finns i Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet.

Om du redan har laddat ned spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelinställningarna. Så här gör du:

1. På huvudmenyn väljer du Alternativ och profiler.
  2. På menyn Alternativ och profiler väljer du Grafik.
  3. Under Rendera element på skärmen Grafik väljer du knappen Låg så att alla grafikkomponenter använder funktioner med låga prestanda.
  4. Välj OK för att spara ändringarna.
    Obs! Om du ombeds göra det startar du om spelet så att inställningarna träder i kraft.

Vad innebär det att spela mellan nätverk?

Som standard är spel för flera spelare inställda för spel mellan nätverk och då kan du tävla mot andra Windows 10- och Steam-spelare. Om du bara vill tävla mot andra Windows 10-spelare kan du avaktivera spel mellan nätverk så här:

1. På huvudmenyn väljer du Alternativ och profiler.
  2. Under Spel väljer du ”Avaktivera spel mellan nätverk”.

Hur får jag bästa möjliga spelupplevelse på Windows 10?

Om du spelar på Windows 10 ska du kontrollera om din enhet uppfyller de högsta systemkraven genom att läsa systeminformationen. Se avsnittet Vilka är maskinvarukraven? ovan för information om hur du gör det.

Du kan också aktivera spelläget så att enhetsresurserna prioriterar spelandet. Se Använd spelläget när du spelar spel på datorn för mer information.

Behöver jag ett Microsoft-konto för att spela Rise of Nations: Extended Edition?

Ja, du behöver ett Microsoft-konto för att spela Rise of Nations: Extended Edition. Om du redan spelar spel på Xbox One eller Xbox 360 kan du använda samma konto som du använder för de spelen för att även spela på Windows 10. För mer information, se sidan Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton.

Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela Rise of Nations: Extended Edition på en Windows 10-enhet?

Om du planerar att vara på en plats där det inte finns onlinetäckning, till exempel på en långflygning eller en seglingstur, kan du förbereda din Windows 10-enhet så att du kan spela Rise of Nations: Extended Edition offline.

Information om hur du konfigurerar din Windows 10-enhet för offline-spel finns i Spela spel offline på Windows 10 i offlineläget.

Om du spelar offline kommer vissa funktioner, som att köpa ytterligare saker från Windows Store, inte att vara tillgängliga. Alla rankningslistor kommer också att vara otillgängliga medan du är offline.

Om du tjänar in achievements när du spelar offline synkroniseras de med ditt konto nästa gång du loggar in på Xbox Live på din enhet. Dina sparade framsteg synkroniseras också när du loggar in på Xbox Live.

Du kommer heller inte att kunna utnyttja fördelarna med Xbox Live medan du är offline. Se Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto? nedan för mer information.

Hur många enheter kan jag installera Rise of Nations: Extended Edition på?

Du kan installera och spela Rise of Nations: Extended Edition på vilken dator som helst så länge du loggar in och förblir online. Om du vill spela offline måste du göra det på din Windows 10-huvudenhet.

Om du till exempel delar din Windows 10-enhet med andra personer och du loggar in till Store med ditt Microsoft-konto för att ladda ned Rise of Nations: Extended Edition kan du dela spelet med en användare till. Den användaren kan logga in med sitt eget Microsoft-konto och hålla reda på sina egna spelframsteg och achievements om han eller hon loggar in innan han/hon spelar.

Varför ska jag logga in på Xbox Live med ett Microsoft-konto?

När du ansluter Rise of Nations: Extended Edition till Xbox Live-tjänsten får du följande fördelar när du spelar på din Xbox- eller Windows 10-enhet.

Obs! Du måste ansluta till Xbox Live via Xbox-appen för att starta Rise of Nations: Extended Edition på Windows 10. Se Måste jag vara online eller ansluten till Internet för att spela Rise of Nations: Extended Edition på en Windows 10-enhet? ovan.

• Hålla kontakten med Xbox Live-communityn, se achievements, titta på spelklipp med mera.
  • Lagra dina sparade spel i molnet och fortsätta spela på en annan dator direkt där du slutade.
  • Spela med din trådlösa Xbox-handkontroll på Windows 10 med en trådlös Xbox-adapter.
  • Du kan enkelt spela in, lägga till berättarröst för och dela dina mest episka spelögonblick med inbyggd Spel-DVR. Spelklipp som du spelar in i Rise of Nations: Extended Edition på Windows 10 når du via Xbox-appen. Se Fördelar med att köra Xbox-appen när du spelar spel på Windows 10 för mer information. För Xbox One läser du Spela in spelklipp med Spel-DVR.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om Rise of Nations: Extended Edition" som du läste om eller ett annat problem?