Vanliga frågor om Sunset Overdrive

Har du en fråga om Sunset Overdrive? Här hittar du svaren på vanliga frågor.

På den här sidan

Är Sunset Overdrive ett Xbox Play Anywhere-spel?

Sunset Overdrive är inte ett Xbox Play Anywhere-spel. Du kan göra separata köp för Sunset Overdrive på följande platser:

Ingår Sunset Overdrive i Xbox Game Pass?

Sunset Overdrive ingår i Xbox Game Pass endast för Xbox One-konsolen. Om du vill spela Sunset Overdrive på Windows 10 måste du köpa spelet i Microsoft Store.

Har Sunset Overdrive flerspelarläge online?

Sunset Overdrive för Xbox One har olika onlinefunktioner, inklusive flerspelarläge/co-op. Dessa funktioner ingår dock inte i Sunset Overdrive för Windows 10.

Jag ombads uppgradera min Windows-enhet för att ladda ned Sunset Overdrive. Vilken version behöver jag?

För att kunna ladda ned och installera Sunset Overdrive på Windows 10 behöver du en enhet där version 1703 körs med OS-version 15063.0 eller senare.

Dessutom måste din enhet ha en 64-bitarsversion av Windows 10. Om du har en 32-bitarsversion kommer du inte att kunna spela Sunset Overdrive.

Så här kan du se om du har rätt version av Windows på din enhet:

1. Gå till Start > Inställningar > System > Om.
  2. Titta efter Utgåva för att ta reda på vilken version och utgåva av Windows som körs på din dator. Se till att det är minst 1703.
  3. Titta efter OS-version och se till att det är minst 15063.0.
  4. Titta efter Systemtyp för att se om du har en 32-bitars eller en 64-bitars version av Windows.

Om du inte ser någon version måste du uppdatera innan du kan ladda ned spelet. Det finns två sätt att göra det på:

• Gå till Start > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows Update. Se om det finns några relevanta uppdateringar tillgängliga.
    Obs! Om det har gått mindre än 31 dagar sedan du uppgraderade till Windows 10 får du inte den senaste uppdateringen direkt. Detta för att du ska kunna gå tillbaka till din tidigare version av Windows om du så vill. När 31 dagar har gått kommer din dator att ladda ned den senaste uppdateringen automatiskt.
  • Se Windows Update: Vanliga frågor om du vill uppgradera din enhet till Windows 10 med den senaste uppdateringen.

Om du har version KN av Windows 10 kan du behöva ladda ned ytterligare programvara. Dessa är tillgängliga för kostnadsfri nedladdning. Du gör det genom att gå till Media Feature Pack för Windows 10 N- och Windows 10 KN-versionerna (november 2015).

Vilka är maskinvarukraven?

Maskinvarukraven för Sunset Overdrive varierar beroende på om du spelar på Xbox One eller Windows 10. Gå till produktinformationssidan för respektive plattform om du vill se spelets storlek, systemkraven (särskilt för Windows 10-enheter) samt ytterligare information om spelet.

Xbox

Om du vill se installationskraven för Xbox går du till produktinformationssidan för Sunset Overdrive.

Så här avgör du om din Xbox har tillräckligt med ledigt diskutrymme för att installera Sunset Overdrive:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen så att guiden öppnas. Gå sedan till Mina spel och appar, tryck på A-knappen och välj Visa alla.
  2. Kontrollera ledigt diskutrymme, som visas längst ned till vänster på skärmen. Om du inte har tillräckligt med utrymme måste du antingen ta bort några av dina befintliga spel och appar eller lägga till en extern hårddisk till konsolen.

Om du använder en extern lagringsenhet med konsolen och vill ändra standardinstallationsplats:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > System > Lagring.
  3. Under Hantera lagringsutrymme indikeras din standardlagringsplats med en triangel i övre högra hörnet.

Windows 10

Om du vill se systemkraven för Windows 10 går du till produktinformationssidan för Sunset Overdrive. I avsnittet "Ytterligare information" visas ungefärlig nedladdningsstorlek, vilket indikerar hur stort spelet är.

Om du inte vet vad du har för GPU (grafikprocessor) eller VRAM (videominne) kan du kontrollera det så här:

1. Gå till Start > Inställningar > System.
  2. På fliken Bildskärm rullar du nedåt och väljer Avancerade skärminställningar.
  3. Välj Egenskaper för bildskärmskort. Vid Korttyp visas namnet på GPU:n och Dedikerat minne visar VRAM.

Läs Så här tar du reda på om ett spel fungerar på din Windows 10-enhet för mer information om hur du kontrollerar din enhet.

Så här kan du avgöra hur mycket diskutrymme din Windows 10-enhet har och ändra den plats spelet sparar till:

1. Gå till Inställningar > System > Lagring.
  2. Använt diskutrymme för varje disk på enheten visas. Se till att det finns tillräckligt med ledigt utrymme på hårddisken.

Läs Ta reda på hur mycket lagringsutrymme din dator har för mer information om hur du kontrollerar din Windows 10-enhet.

Vad händer om jag laddar ned Sunset Overdrive på en enhet som inte uppfyller maskinvarukraven?

Vi rekommenderar att du kontrollerar enhetsspecifikationerna först för att säkerställa att enheten uppfyller minimikraven.

Om du redan har laddat ned spelet kan du prova att justera grafikalternativen i spelinställningarna.

Hur lång tid tar det att ladda ned Sunset Overdrive?

Nedladdningstiden kan variera beroende på hur snabb internetanslutningen är. I genomsnitt tar det cirka 4 timmar att ladda ned 40 GB med en 20 Mbps-anslutning.

Följ stegen i Vilka är maskinvarukraven? ovan för att hitta storleken på spelet på Xbox och Windows 10. De kan variera beroende på vilken enhet du installerar till.

I tabellen nedan anges uppskattade nedladdningstider baserat på den aktuella nedladdningshastigheten.

Obs! De här uppgifterna ska bara betraktas som en fingervisning och inte som någon exakt representation av nedladdningstiden. Bandbredden begränsas och nedladdningstiden ökar om du t.ex. streamar innehåll, spelar spel eller streamar spel från din Xbox One till en Windows 10-dator.

Aktuell nedladdningshastighet Fil på 30 GB Fil på 40 GB Fil på 50 GB Fil på 60 GB Fil på 70 GB
2 Mbit/s 33,3 timmar 44,4 timmar 55,6 timmar 66,7 timmar 77,8 timmar
5 Mbit/s 13,3 timmar 17,8 timmar 22,2 timmar 26,7 timmar 31,1 timmar
10 Mbit/s 6,7 timmar 8,9 timmar 11,1 timmar 13,3 timmar 15,6 timmar
20 Mbit/s 3,3 timmar 4,4 timmar 5,6 timmar 6,7 timmar 7,8 timmar
50 Mbit/s 1,3 timmar 1,8 timmar 2,2 timmar 2,7 timmar 3,1 timmar
50 Mbit/s 0,7 timmar 0,9 timmar 1,1 timmar 1,3 timmar 1,6 timmar
100 Mbit/s 0,3 timmar 0,4 timmar 0,6 timmar 0,7 timmar 0,8 timmar

Exempel

Om du installerar en fil på 20 GB och den har laddats ned till 25 % (15 GB återstår) och anslutningshastigheten är 10 Mbit/s bör det ta omkring 3,4 timmar innan nedladdningen är klar. (Under förutsättning att nedladdningshastigheten förblir densamma.)

Medan spelet laddas ned ska du inte avbryta nedladdningen eller stänga av datorn. Sunset Overdrive-ikonen visas i avsnittet Mina spel och appar på Xbox och i Mitt bibliotek på din Windows 10-enhet.

Obs! Internet-avgifter kan tillkomma när du laddar ned spelet.

Om du tycker spelnedladdningen går långsamt går du till Felsöka långsam nedladdning av spel eller appar på Xbox One eller Åtgärda problem med nätverksanslutningen i Windows för ytterligare felsökningsinformation.

Hur får jag bästa möjliga spelupplevelse på Windows 10?

Om du spelar på Windows 10 ska du kontrollera om din enhet uppfyller de högsta systemkraven genom att läsa systeminformationen. Se avsnittet Vilka är maskinvarukraven? ovan för information om hur du gör det.

Du kan också aktivera spelläget så att enhetsresurserna prioriterar spelandet. Gå till Använd spelläget när du spelar spel på datorn för mer information.

Vilken typ av tillbehörsenhet behöver jag för att styra Sunset Overdrive på Windows 10?

Du kan använda mus och tangentbord eller en handkontroll (en Xbox One- eller Xbox 360-handkontroll rekommenderas). Om du använder en Xbox One-handkontroll måste du ha antingen en USB-kabel för att ansluta den till din enhet eller en trådlös Xbox-adapter för Windows 10.

Du kan också ansluta en Xbox One S- eller Xbox Design Lab-handkontroll till din enhet via Bluetooth. Mer information finns i Använda Xbox One trådlös handkontroll på en dator.

Andra USB-spelkontroller som stöds av Windows kan också fungera.