Vanliga frågor om Microsoft Ultimate Word Games

Vad är Microsoft Ultimate Word Games?

Microsoft Ultimate Word Games är en uppsättning spel som du kan köra från en och samma app:

• Crosswords – Det bästa korsordsspelet som finns! Crosswords har flera korsordsstorlekar, svårighetsgrader och alternativ, så du kan spela exakt som du vill!
  • Jumble – Jumble är verkligen ett beroendeframkallande spel, där du får en uppsättning bokstäver som du ska skapa ord av.
  • Wordament – En vidareutveckling av det populära spelet som för närvarande finns på Windows, iOS och Android. Hitta så många ord du kan i ett rutnät med 4x4 bokstäver. Spela ensam eller i flerspelarläge mot tusentals andra spelare samtidigt!

Här följer några av de nya funktionerna i Microsoft Ultimate Word Games:

• Varje spelläge har flera äventyrskartor där du kan tjäna in upp till tre stjärnor i varje spel. Tjäna in minst en stjärna för att låsa upp nästa spel och se om du kan nå skatten i slutet av varje karta!
  • Jumble och Wordament har ”snabbspelslägen” där du kan spela oändligt under din session.
  • Crosswords innehåller en handfull ”söndagsspel” för de av er som tycker om ett utmanande korsord.
  • Varje spelläge har en unik Daglig utmaning varje dag. Om du klarar tillräckligt många dagliga utmaningar under en månad får du specialmärken.
  • Genom att logga in med ditt Microsoft-konto kan du också tjäna in achievements, tävla mot dina kompisar på rankningslistorna och hålla koll på din personliga spelstatistik. Om du loggar in med ett Microsoft-konto sparas dina framsteg i molnet så att du kan spela spelet var som helst, oavsett vad som händer med din enhet.

På vilka plattformar kommer Microsoft Ultimate Word Games att finnas?

Microsoft Ultimate Word Games finns för närvarande bara tillgängligt för Windows 10-enheter. Om du vill se spelet på andra enheter eller plattformar går du till Facebook-webbplatsen och berättar för teamet att du vill kunna spela spelet på din enhet.

Om du har en Windows 10-telefon kommer spelet snart att vara tillgängligt – gå till Facebook-webbplatsen för den senaste informationen.

Vad händer med den befintliga versionen av Wordament på min enhet?

Om du redan spelar Wordament på en surfplatta eller dator med Windows 10 blir du automatiskt uppdaterad till Microsoft Ultimate Word Games. Alla dina achievements och framsteg sparas i molnet när du spelar originalversionen av Wordament på andra enheter (till exempel Windows 8.1 eller en Windows-telefon med OS-version 8/10). Oroa dig inte – du kommer att kunna tjäna in nya achievements och framsteg i Microsoft Ultimate Word Games!

Du kommer att upptäcka att Frenemies inte finns med vid lanseringen, men det kommer i en framtida uppdatering.

Om du spelar på iOS, Android eller en Windows-telefon med OS-version 8/10 kan du fortsätta att spela originalversionen av Wordament utan förändringar.

Behöver jag ett konto för att spela?

Om du vill tjäna in Xbox-achievements eller spara framstegen från dina dagliga utmaningar måste du logga in på Xbox Live med ditt Microsoft-konto. I annat fall kan du spela som gäst.

Om du loggar in med ditt Xbox Live-konto efter att ha spelat som gäst och det är första gången du loggar in med det kontot när du spelar Microsoft Ultimate Word Games kommer de framsteg du gjort med ditt gästkonto automatiskt att överföras till ditt Xbox Live-konto. Det innebär att du inte förlorar dina framsteg och du tjänar också in achievements för de framsteg du gjort.

Om du loggar in med ditt Xbox Live-konto efter att du har spelat Microsoft Ultimate Word Games på en annan enhet synkas de framsteg som sparats i molnet till din enhet och alla dina framsteg och achievements visas.

Genom att logga in på Xbox Live kan du göra följande:

• Hålla kontakten med Xbox Live-communityn, se achievements, titta på spelklipp med mera.
  • Lagra dina sparade spel i molnet och fortsätta spela på en annan Windows 10-enhet direkt där du slutade.
  • Du kan enkelt spela in, lägga till berättarröst för och dela dina mest episka spelögonblick med inbyggd Spel-DVR.
    • För att starta Spel-DVR medan du spelar trycker du på Windows-tangenten+G.
    • Om du vill ändra dina Spel-DVR-inställningar ska du starta Xbox-appen, gå till Inställningar och sedan välja Spel-DVR.
    • Spelklipp som du spelar in i Microsoft Ultimate Word Games når du via Xbox-appen.

Kan jag spela om jag är offline?

Du måste vara online för att logga in på ditt konto eller första gången du startar spelet, men efter det kan du fortsätta att spela offline i dessa lägen:

• Single Player Adventure
  • Quick Play
  • Sunday Crosswords

Om du vill tjäna in Xbox-achievements och lägga upp dina resultat på rankningslistan måste du vara online. Se avsnittet ”Behöver jag ett konto för att spela” ovan för mer information.

Jag hatar reklam – hur blir jag av med den?

Microsoft Ultimate Word Games erbjuder två typer av Premium-prenumerationer om du vill undvika reklam i spelet – den ena ger dig 30 dagar med Premium och den andra ger dig 365 dagar med Premium. Gå till informationssidan för Microsoft Ultimate Word Games om du vill se priserna där du är och göra ett köp.