Vanliga frågor om att köpa digitala spel på Xbox One

Den här sidan innehåller svar på vanliga frågor som rör köp av digitala utgåvor av spel för Xbox One-konsolen.

Köpa digitala spel

Kan jag köpa digitala versioner av alla Xbox One-spel?

Alla Xbox One-spel har digitala versioner om inte någon form av fysisk kringutrustning krävs (t.ex. ”portalenheten” i Skylanders SWAP Force).

Går jag miste om förbeställningsbonusar eller begränsade utgåvor om jag köper digitala versioner av Xbox One-spel?

Detta varierar mellan olika spel. Men vissa spel, t.ex. Call of Duty: Ghosts, innehåller faktiskt bonusmaterial med digitalt innehåll som inte levereras med den skivbaserade spelutgåvan. Andra titlar, t.ex. Dead Rising 3, har förbeställningsbonusar som levereras med den digitala versionen de första två veckorna. Vi kommer att få ser fler bonusar, men vi kan inte garantera att sådana erbjudanden kommer att ges för alla spel.

Kommer jag att kunna hämta den digitala versionen på nytt om ett fel inträffar eller om jag skaffar en ny konsol?

Ja, när du erhåller en licens och laddar ned den digitala versionen kan du ladda ned spelet fler gånger. Mer information hittar du i Xbox Live Usage Rules.

Hur många digitala spel kan jag lagra på Xbox One-konsolens hårddisk?

Detta beror på spelets filstorlek. Du kan alltid radera spelinnehåll från hårddisken och på så vis frigöra utrymme för nya titlar. Du kan hämta alla titlar du köpt igen även om du raderat dem från hårddisken.

Kommer mina framsteg att sparas om jag blir tvungen att hämta den digitala versionen på nytt?

Så länge du har spelfilen kvar (antingen på hårddisken eller i molnet) sparas dina framsteg och finns sedan kvar om du laddar ned det digitala spelet igen.

Är de digitala och fysiska versionerna av ett spel identiska när det gäller grafik, kvalitet, hastighet och prestanda?

Ja, de digitala och fysiska versionerna är identiska i alla dessa hänseenden.

Kan jag ta med ett digitalt spel och spela hemma hos en kompis på samma sätt som med fysiska skivor?

Ja, du kan spela hela ditt digitala spelbibliotek oavsett varifrån du loggar in (utöver din egen hemmakonsol).

Kan jag omedelbart växla mellan digitala versioner av Xbox One-spel?

Ja. Så här fungerar det på Xbox One-konsolen:

• Fysiska medier (skivor)
    • Du måste installera och spela spelet från hårddisken.
    • Skivan måste hela tiden ligga i skivenheten.
  • Digitala medier
    • Du måste installera och spela spelet från hårddisken.
    • Eftersom ingen skiva används kan du enkelt växla mellan olika spel.

Vad gör jag om får meddelandet ”Du har nått gränsen för hur mycket du kan spendera i Microsoft Store idag”?

Om det meddelandet visas kan du behöva lägga till eller uppdatera din faktureringsinformation. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Under Konto, väljer du Betalning och fakturering.
    5. Välj den betalningstyp du vill lägga till eller välj Ändra faktureringsadress.
    6. Ange eller uppdatera din faktureringsinformation.

Jag har problem med att spela ett digitalt spel jag just köpt? Vad ska jag göra?

Om du har problem med att ladda ned ditt spel läser du Felsöka långsam nedladdning av spel eller appar på Xbox One.

Om du har problem med att spela ett spel går du till sidan Felsöka Xbox One-spel och letar rätt på ditt spel. Du hittar felsökningsinformation på spelets sida.

Kan andra familjemedlemmar spela samma spel med mig på separata Xbox One-konsoler eller måste jag köpa något mer?

Varje Xbox One-konsol måste ha antingen en digital eller en fysisk kopia av spelet. Om du har andra Xbox One-konsoler hemma och andra personer vill spela samma spel med dig med dessa ytterligare konsoler måste varje konsol ha en egen kopia av spelet.

Dessutom måste varje person ha ett Xbox-konto (antingen ett eget konto eller använda ett gästkonto) som tillåter att de spelar online i en flerspelarmiljö för att kunna spela samma spel samtidigt på olika konsoler.

Kan jag få pengarna tillbaka för ett digitalt spel?

Nej. Du kan inte returnera ett digitalt spel och få pengar tillbaka eller tillgodo.