Felsöka identifiering av extern lagring på Xbox One

I den här artikeln beskrivs Xbox Ones systemkrav på externa lagringsenheter och vad du kan göra om konsolen inte identifierar en ansluten extern enhet.

Viktigt Se till att inte ha någon viktig information lagrad på din hårddisk innan du konfigurerar den med din Xbox One. Xbox One kommer att formatera om disken.

Systemkrav

Om en extern lagringsenhet ska spara spel och appar från Xbox One måste den uppfylla följande krav:

• Använda en USB 3.0-anslutning. Om du använder en USB-hubb måste den också vara i version USB 3.0 eller senare.
  • Ha minst 256 GB lagringskapacitet.
  • Ha en partition. Normalt levereras enheter med en förformaterad partition. Mer information om hur du partitionerar en extern hårddisk finns i anvisningarna från tillverkaren.
  • Högst tre lagringsenheter får vara anslutna till konsolen samtidigt.

Enheter som inte uppfyller dessa krav behandlas som medielagring, t.ex. för musik eller video. Mer information finns i Hur du hanterar lagring på Xbox One.

Så här identifieras extern lagring

Så här kontrollerar du om din konsol känner av lagringsenheten:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > System > Lagring.
  3. Om du ser lagringsenheten i listan har konsolen känt av den.

Om konsolen inte identifierar en extern lagringsenhet

Lösning 1: Se till att du har installerat de senaste uppdateringarna för Xbox One

Det kan ha kommit uppdateringar till Xbox One nyligen, och du måste uppdatera ditt system manuellt om det ska känna av din externa lagringsenhet. Så här uppdaterar du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan System > Inställningar > System > Uppdateringar.
  2. Om det står Uppdatering finns tillgänglig finns det en uppdatering du måste installera.
  3. När du har installerat uppdateringen går du tillbaka till Inställningar och väljer System > Lagring. Se om din enhet visas i listan.

Om lagringsenheten fortfarande inte visas, eller om det inte finns några väntande uppdateringar, provar du nästa lösning.

Lösning 2: Ändra energiinställningarna för lagring om du är i standbyläge

Kontrollera ströminställningarna. Om du använder standbyläge:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Energi och uppstart > Energiläge och uppstart.
  3. Kontrollera att Energiläge är inställt på Standbyläge.
  4. Avmarkera alternativet När Xbox är av, stäng av lagringsutrymme.
  5. Starta om din Xbox och gå sedan till Inställningar och välj System > Lagring och se om enheten nu visas i listan.

Lösning 3: Andra saker att testa

Om din Xbox One fortfarande inte upptäcker din externa lagringsenhet:

1. Ta bort och anslut lagringsenheten igen.
  2. Anslut enheten till en annan USB-port på konsolen.
  3. Starta om konsolen:
    1. Tryck på av/på-knappen på konsolens framsida i cirka tio sekunder.
    2. Slå på konsolen igen och se om den känner av den externa enheten.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka identifiering av extern lagring på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?