Installationsprocessen stannar på eller nära 0 % när du installerar ett Xbox One-spel från en skiva

När du försöker installera ett Xbox One-spel från en skiva stannar installationsprocessen på eller nära 0 %. Det spelar ingen roll hur länge du väntar, installationen förblir kvar vid eller nära 0 %.

Problemet kan uppstå om konsolen försöker ladda ned en uppdatering för spelet medan spelet installeras. Om du försöker ladda ned och installera ett digitalt spel kan du läsa Problem med nedladdning av ett spel eller en app på Xbox One.

Lösningar

Prova följande lösningar för att åtgärda problemet.

Lösning 1: Rensa bort dina lokalt sparade spel och prova att installera om spelet

1. Ta ut skivan ur konsolen.
  2. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  3. Välj System > Inställningar > System > och sedan Lagring.
  4. Välj Rensa lokalt sparade spel.
    Obs! Om du väljer det här alternativet tas inte spel och framsteg som du sparat i Xbox Live-molnet bort. Bara spel du har sparat lokalt tas bort.
  5. Välj Ja för att bekräfta.
  6. När konsolen startat om provar du att installera spelet igen.

Om den här lösningen inte fungerar försöker du med nästa lösning.

Lösning 2: Ta konsolen offline och installera spelet

Lös problemet genom att koppla bort konsolen från internet, avbryta nedladdningen och sedan slå av och på konsolen. När du har installerat spelet ansluter du konsolen till internet igen och låter hämta uppdateringen.

Steg 1: Använd konsolen offline

Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar och välj sedan Nätverk.
  3. Välj Nätverksinställningar och därefter Gå offline.

Steg 2: Avbryt nedladdningen

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan Mina spel och appar.
  2. Välj .
  3. Markera spelet som du vill installera och tryck på menyknappen på handkontrollen.
  4. Välj Avbryt.

Steg 3: Mata ut spelskivan och stäng av och starta om konsolen

1. Mata ut spelskivan.
  2. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  3. Välj System > Inställningar > Energi och uppstart > Stäng av eller starta om > Starta om nu och välj sedan Ja för att bekräfta.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen på konsolen i tio sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

Steg 4: Installera spelet

Sätt i skivan när konsolen har startats om. Följ anvisningarna för att installera spelet.

Obs! Se till att göra detta innan du ansluter till internet igen.

Steg 5: Gå online och låt speluppdateringen installeras

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan Mina spel och appar.
  2. Välj System > Inställningar och välj sedan Nätverk.
  3. Välj Nätverksinställningar och därefter Gå online.