Felsöka problem med att spela in spelklipp på Xbox One

I den här artikeln beskrivs problem som vissa användare kan ha när de använder inspelningsfunktionen i Xbox One för att spela in spelklipp och hur de felsöks.

Klippet spelades inte in

Vissa spel inaktiverar inspelning som standard. Det går inte att skapa klipp från dessa spel.

Klippet är kortare än förväntat

I de flesta fall går det att skapa klipp som är upp till 5 minuter långa. Ibland kan dock klippet bli kortare än väntat. Det finns några olika anledningar till att detta kan inträffa:

• Den tid då du inte spelar tas bort från klippet. Om du t.ex. går ut från spelet och till startsidan när du spelar in kommer den tid du befinner dig på startsidan inte med i klippet.
  • Vissa utgivare kan inaktivera inspelning av vissa spelsegment av flera olika anledningar, däribland:
    • Spelöverraskningar som kan förstöras
    • Bilder av en eller flera spelare som ses i spelet via Kinect
  • Klippfunktionen spelar in klipp i 720p, 30 bildrutor per sekund. För de flesta spel innebär denna upplösning att omkring 5 minuter går att spela in. Klipp med väldigt mycket grafik eller action kan vara kortare, eftersom klippets längd offras till förmån för en inspelning med högre kvalitet.

Felsökning

Testa följande lösningar om problemet kvarstår.

Lösning 1: Starta om din konsol

Omstart av konsolen kan lösa problemet. Pröva nästa lösning om det inte fungerar.

Lösning 2: Se till att inspelning är aktiverat

Kontrollera att Spel-DVR är aktiverat på din Xbox One-konsol:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Inställningar.
  3. Under Sända och spela in ser du till att Tillåt spelklipp är markerat.

Lösning 3: Använd båda de tidigare lösningarna

Följande procedur skulle kunna åtgärda problemet:

1. Följ stegen i lösning 2, men avmarkera Tillåt spelklipp.
  2. Starta om konsolen.
  3. Följ stegen i lösning 2 och markera Tillåt spelklipp.

Lösning 4: Ta bort gamla klipp

Problemet kan bero på brist på utrymme i din molnlagring. Försök ta bort några av dina gamla klipp för att skapa utrymme:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Gå till Sända och spela in och välj sedan Spela in.
  3. Välj Hantera klipp.
  4. Välj På Xbox Live i den första nedrullningsbara listrutan.
  5. Välj det klipp du vill ta bort.
  6. Välj Ta bort och sedan Ja för att bekräfta.

När du har nått den tilldelade lagringskapaciteten för spelklippsinnehåll visas meddelandet Ta bort några av dina klipp. Ta bort några klipp från Xbox Live om du vill ladda upp mer.

När du har nått 90 % eller mer av den tilldelade lagringskapaciteten för spelklippsinnehåll visas meddelandet på skärmen Hantera klipp. Följ dessa steg för att se om du är nära din tilldelade kapacitet:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Gå till Sända och spela in och välj sedan Spela in.
  3. Välj Hantera klipp.
  4. Om du ligger nära din tilldelade kapacitet för spelklippsinnehåll visas meddelandet Din Xbox Live-lagring börjar bli full. Om utrymmet blir fullt tar du bort några klipp så att du kan ladda upp mer.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka problem med att spela in spelklipp på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?