Felsökning av Xbox-appens spelstreaming på Windows 10

Obs! Innan du börjar felsöka något av de följande problemen ska du först kontrollera att du har den senaste versionen av Xbox-appen på Windows 10.

Användare inom EU och i Korea som använder Windows 10 N eller Windows 10 KN måste också installera Media Feature Pack för N- och KN-versionerna av Windows 10 för att kunna använda den här funktionen.

Lösningar

Min Xbox One syns inte i Xbox-appen på Windows 10

Se till att din Xbox One är påslagen och ansluten till samma nät som din Windows 10-dator. Om den är påslagen och ansluten till samma nätverk kan du behöva ange IP-adressen till Xbox One. Du hittar IP-adressen till Xbox One genom att gå till Inställningar, välja Nätverk > Nätverksinställningar och sedan Avancerade inställningar.

Starta Xbox-appen på din dator. I navigeringsfönstret väljer du Anslutning, anger IP-adressen för Xbox One i rutan Står din Xbox One inte med i listan? Ange din konsols IP-adress och väljer sedan Anslut.

En textruta med

Om detta inte fungerar finns din Xbox One antagligen inte på samma nätverk som din Windows 10-dator. Kontrollera att båda finns i samma nätverk.

Viktigt Se till att du inte har samma SSID (nätverksnamn) på ditt 2,4 GHz-nätverk som på ditt 5 GHz-nätverk.

En del trådlösa routrar använder som standard ett enda namn (SSID) för såväl 2,4 GHz- som 5 GHz-nätverk medan andra som standard använder två separata namn som hjälper dig att identifiera frekvensbandet. Om din router använder samma nätverksnamn för båda nätverken kan du konfigurera routern så att den ger respektive nätverk olika namn. Genom att skapa separata namn för dem kan du konfigurera datorn och Xbox One så att de använder ett specifikt nätverk och frekvensband.

Till sist provar du att starta om både datorn och Xbox One-konsolen, då detta ibland kan åtgärda anslutningsproblem.

Det går inte att ansluta till Xbox One från min Xbox-app på Windows 10

Kontrollera att din Xbox One-konsol tillåter Xbox-appanslutningar. Du gör det genom att gå till Inställningar, välja Inställningar > Xbox-appanslutning och sedan Tillåt anslutningar från alla enheter.

På skärmen Inställningar är alternativet

Om du fortfarande inte kan ansluta testar du att starta om din Windows 10-dator och Xbox One-konsolen.

Det går inte att starta spelstreaming från min Windows 10-dator

Kontrollera att din Xbox One-konsol tillåter spelstreaming. Du gör det genom att gå till Inställningar, välja Inställningar > Xbox-appanslutning och sedan Tillåt streaming av spel till andra enheter.

På skärmen Inställningar är kryssrutan

Jag får felmeddelandet “To continue, sign in on your console using this account”

Du måste vara inloggad på Xbox-appen med samma gamertag som på Xbox One-konsolen. Din profil måste finnas på Xbox One. Testa att logga in direkt på konsolen. (Vanligtvis loggas du automatiskt in på din profil när du ansluter till konsolen.)

Jag har problem med att logga in på Xbox-appen på Windows 10

Om du har problem med att logga in läser du Åtgärda problem med att logga in på Xbox-appen.

Vid spelstreaming är det för lång fördröjning eller svarstid eller så glappar ljudet/bilden ofta

Det trådlösa nätverkets kvalitet inverkar på hur du upplever spelstreaming. Försök de här lösningarna i den här ordningen:

1. Anslut om möjligt både Xbox One-konsolen och datorn via en trådburen Ethernet-anslutning.
  2. Om en trådburen anslutning inte är möjlig provar du att sänka kvalitetsnivån. Information om hur du ändrar kvaliteten finns i Hur du använder spelstreaming i Xbox-appen på Windows 10.
  3. Om du vill försöka förbättra din spelstreamingupplevelse läser du Förbättra prestandan för spelstreaming i Xbox-appen för Windows 10.
  4. Slutligen provar du alternativet Testa streaming. Då får du ytterligare förslag för din specifika nätverksanslutning:
    • Välj Anslutning, välj din Xbox One-konsol och välj sedan Testa streaming. Xbox-appen testar då streaminganslutningen och meddelar resultatet.
Alternativet

Det går inte att titta på TV eller annat skyddat videoinnehåll

En del innehåll, t.ex. skyddad video eller skyddad HDMI-video, kan inte streamas till din dator. Du kan dock titta på sådant innehåll på konsolen.

Jag kan inte spela ett spel som kräver Kinect

Det går tyvärr inte att streama ett spel som kräver Kinect även om du har Kinect för en Windows-dator. Du kan fortfarande spela dessa spel på konsolen.

Flygstyrspaken/racingratten/arkadhandkontrollen/speltillbehöret fungerar inte

Vi stöder för närvarande inte andra handkontroller än officiella Xbox One- och Xbox 360-handkontroller.

Spelfältet visas på skärmen när jag trycker på Xbox-knappen på handkontrollen

I Windows-inställningarna kan du hindra spelfältet från att öppnas när du trycker på Xbox-knappen. Tryck på Start-knappen, välj Inställningar > Spel > Spelfältet och avmarkera sedan kryssrutan Öppna spelfältet med den här knappen på handkontrollen: .

På skärmen

Det går inte att spela in Spel-DVR på min Xbox One eller sända till Twitch vid spelstreaming

Vi stöder för närvarande inte att konsolen används för att sända till Twitch eller spela in Spel-DVR samtidigt som spelstreaming.

Handkontrollen slutade fungera

Prova att stoppa spelstreaming, koppla bort handkontrollen och ansluta den igen.

Om det fortfarande inte fungerar öppnar du Enhetshanteraren och kontrollerar att Windows känner av att din handkontroll är ansluten.

Min handkontroll fungerar inte direkt när jag startat spelstreaming eller på konsolen direkt efter att jag avslutat spelstreaming

Vissa spel kan inte hantera överföringen av handkontrollen mellan Windows 10-datorn och Xbox One-konsolen. Om så är fallet testar du att lösa problemet genom att starta om spelet.

Mitt spelchattljud fungerar inte

Se till att ljudenheten både för ingången (mikrofon) och utgången (högtalare) är rätt inställda på din dator. Under Kontrollpanelen väljer du Ljud. Du hittar dessa inställningar på flikarna Uppspelning och Inspelning.

Om du har problem med att höra ljud eller se video läser du Felsöka bild- eller ljudproblem i spel på Windows 10.

Bilden är mörkare/ljusare än den visas på min tv

Datorskärmar och TV-apparater visar bild med olika ljusstyrkenivåer. Spelen erbjuder oftast inställningarna “Ljusstyrka” eller “Gamma” som du kan använda för att justera spelets ljusstyrka. Din datorskärm kan behöva en annan inställning än din TV.

Ljud och bild låser sig hela tiden (var 30:e sekund, var 45:e sekund eller varje minut)

Om du har dålig nätverksanslutning eller en äldre kortdrivrutin för trådlösa nätverk kan sökningar efter trådlösa nätverk initieras i bakgrunden. En del, men inte alla, trådlösa kort kan ställas in för att inte skanna så ofta.

För Intel Wi-Fi-enheter:

1. Högerklicka på ikonen Start.
  2. Välj Enhetshanteraren.
  3. Expandera Nätverkskort.
  4. Högerklicka på Intel <namnet på det trådlösa kortet>.
  5. Välj Egenskaper på menyn.
  6. Välj fliken Avancerat.
  7. Välj Roaming-aggressivitet i listan med Egenskaper.
  8. Ändra värdet till 1. Lägsta i den nedrullningsbara listan.

Detta sätter Intel-drivrutinen i lägsta skanningsläget.

För Qualcomm (Atheros) Wi-Fi-enheter:

1. Högerklicka på ikonen Start.
  2. Välj Enhetshanteraren.
  3. Expandera Nätverkskort.
  4. Högerklicka på Wi-Fi-adapter.
  5. Välj Egenskaper på menyn.
  6. Välj fliken Avancerat.
  7. Ändra Skanna giltigt intervall till 120. (Standard är 60.)

Detta ökar roaming-intervallet för Wi-Fi-drivrutinen till 120 sekunder.