Vanliga frågor om Minecraft: Wii U Edition

Den här sidan ger dig svar på vanliga frågor om Minecraft: Wii U Edition.

Obs! Om du vill köpa spelet går du till Nintendo eShop på Nintendo Wii U-konsolen.

På den här sidan

Kan jag överföra min Minecraft: Wii U Edition-värld/sparat material?

Ja, gå till Överföra Minecraft-världar från Wii U till Switch för mer information om hur du gör det.

Varför visas fyrkanter ("□") i mitt Mii-smeknamn i spelet?

Vid spel lokalt visas ditt Mii-smeknamn över din spelfigur. Men om ett tecken som inte stöds, till exempel en japansk hiragana-symbol, används i ett smeknamn visas "□" (fyrkanter) i stället för tecken som inte stöds.

Varför har inte min eManual samma språk som jag valt för spelet?

Det här ett känt uppförande och eManualer öppnas på det språk du har valt som ditt Wii U-systemspråk. Du kan dock hitta en omfattande spelguide inuti själva spelet. På huvudmenyn eller Paus-menyn väljer du Hjälp och alternativ och sedan väljer du Så här spelar du. Då hittar du en mängd information utan att behöva lämna spelet.

Varför kan jag inte se mina Mii-favoritfigurer i spelet?

Vid spel med flera spelare lokalt kan spelarna använda sin Mii i stället för att behöva ange namn eller inställningar. Om du vill att dina favoritkaraktärer från Mii ska dyka upp i spelet får de inte vara länkade till några befintliga användare eller något ID i Nintendo-nätverket. Om du vill att dina favoritkaraktärer från Mii ska dyka upp i spelet får de inte vara länkade till några befintliga användare eller något ID i Nintendo-nätverket.

Varför blev mina kompisar som spelade online med mig bortkopplade från mitt Minecraft-spel när jag gick och köpte nedladdningsbart innehåll (DLC) i eShop?

Det här är ett känt uppförande som vi känner till. För att undvika detta råder vi dig att köpa nytt DLC innan du börjar spela med dina kompisar online.

Vilken version av Minecraft är Minecraft: Wii U Edition?

När den släpps kommer den här versionen att vara mycket lik 1.6.4 i andra versioner av Minecraft. Som med alla nya versioner av Minecraft måste vi ur utvecklarsynpunkt utgå från en känd version av spelet och sedan uppdatera efter hand. Vi kommer att uppdatera spelet så länge du fortsätter att spela.

Hur kan jag starta ett spel för flera spelare med delad skärm?

Spel för flera spelare är bara tillgängligt när Wii U-konsolen använder HD-läge, vilket kräver anslutning med HDMI-kabel eller Wii Component-videokabel mellan Wii U-konsolen TV:n. Bara en Wii U-spelkontroll och en Wii U Pro-handkontroll eller en Wii U Classic-handkontroll kan användas vid spel för flera spelare.

Stegvisa anvisningar:

1. Starta Minecraft. På huvudmenyn väljer du Spela spel och tryck sedan på A-knappen.
  2. Välj Ladda eller Skapa för att spela.
  3. Under spelets gång och medan spelet spelas på TV:n trycker spelare två på +-knappen på Wii U Pro-handkontrollen (eller Wii Classic-handkontrollen) för att aktivera flerspelarläget.

Obs! För att det ska gå att aktivera flerspelarläget får spelet inte spelas enbart på spelkontrollen (utan TV). Om du spelar utan TV klickar du på ikonen för TV-läge nere till höger på spelkontrollskärmen. Om det görs rätt ska spelkontrollen visa ett Minecraft-block.

4. Spelare två väljer en karaktär och trycker på A-knappen.
  5. Spelskärmen ändras till delad skärm och flerspelarläget inleds

Hur kan jag starta ett spel för flera spelare online?

Minecraft är som standard ett spel för flera spelare. Om du skapar din värld som ett online-spel (det är ett av alternativen när du skapar världar) syns din värld hos personer i din kompislista på fliken Gå med när de väljer Spela spel.

När kompisar går med i spelet syns det också hos personer i deras kompislista om du har valt alternativet Tillåt kompisars kompisar i spelinställningarna.