Du har problem med att ge föräldramedgivande när du skapar ett barnkonto på Xbox

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera din personliga information

Om du uppmanas att ange ett kreditkort för att verifiera ditt medgivande och du inte bor i USA eller EU innebär det att landsfältet för ditt barns Microsoft-konto är tomt eller innehåller felaktig information.

Kontrollera barnets personliga information

1. Logga in på barnets Microsoft-konto.
  2. Välj Din information och kontrollera att följande stämmer:
    1. Födelsedatum
    2. Land/region
  3. Om du har ändrat något väljer du Spara.
  4. Välj Familj och kontrollera att ditt konto visas där.

Kontrollera förälderns personliga information

1. Logga in på förälderns Microsoft-konto för den familj barnet tillhör.
  2. Välj Din information och kontrollera att följande stämmer:
    1. Födelsedatum
    2. Land/region
  3. Om du har ändrat något väljer du Spara och sedan loggar du ut.

Lösning 2: Ge medgivandet på Xbox-konsolen i stället för Xbox.com

Om förälderns Microsoft-konto använder tvåstegsverifiering, eller om du nyligen har uppdaterat säkerhetsbevisen för förälderns Microsoft-konto (då finns det en 30-dagars väntetid för ytterligare ändringar), är det detta som hindrar dig från att ge föräldramedgivande på Xbox.com.

Du kan dock fortfarande ge det på Xbox-konsoler. Logga in på barnets konto på Xbox One eller Xbox 360 och följ instruktionerna för att ge medgivandet.

Om du inte har en Xbox tillhands kan du stänga av tvåstegsverifieringen tillfälligt. Då kan du ge medgivandet på Xbox.com. När du är klar ser du till att aktivera tvåstegsverifieringen igen. Se Inaktivera tvåstegsverifiering.

Lösning 3: Skicka oss ett åldersbevis

Om du inte har ett kreditkort går du till Åldersverifiering och föräldramedgivande och läser avsnitt 2, ”Skicka oss ett åldersbevis”.

Om ingen av dessa lösningar fungerar kontaktar du Xbox Support .

Läs mer om barnkonton på Xbox

• Läs artiklar om trygghet och onlinesäkerhet för din Xbox One-familj.
  • Läs artiklar om trygghet och föräldrakontroller för Xbox 360.