Så här ändrar du din Xbox-gamertag

Du kan enkelt ändra din Xbox-gamertag. Om du vill ändra den gamertag vi skapade åt dig när du registrerade dig för Xbox för första gången (dvs. du valde den inte själv), kan du ändra den en gång utan kostnad. Därefter kostar ändringar av din Xbox-gamertag extra.

Om du skapade din egen gamertag när du registrerade dig och vill ändra den kommer du att debiteras (avgiften varierar beroende på region och valuta).

Obs! Microsoft kan när som helst anse en gamertag skadlig eller olämplig (även om verktyget Ändra gamertag tillåter att den skapas) och vi kan ändra en sådan gamertag utan förvarning. Mer information om varför vi tar bort gamertaggar finns i Gamertag och riktigt namn på webbplatsen Xbox Safety.

Lösningar

Ändra din gamertag online

Så här gör du:

1. Logga in på account.xbox.com med det Microsoft-konto (e-postadress och lösenord) som är kopplat till din gamertag.
  2. Ange din egen gamertag eller välj ett av förslagen:
    • Om du skapar en egen skriver du din nya gamertag och trycker på Kontrollera tillgänglighet. Om du får ett meddelande om att en gamertag redan är upptagen måste du skapa en ny.
    • Om du vill använda en gamertag som Xbox tillhandahåller, men inte gillar någon av de föreslagna, väljer du Uppdatera för att få ytterligare gamertag-förslag.
  3. När du hittar en gamertag som är ledig väljer du Ta den.
    Obs! Om du ändrar den gamertag vi skapade åt dig vid registreringen (dvs. du valde den inte själv) debiteras du inte. För alla andra gamertag-ändringar debiteras du (avgiften varierar beroende på region och valuta).

Ändra din gamertag på Xbox One

Obs! Xbox One kanske inte finns i alla regioner.

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj din spelarbild i övre vänstra hörnet och tryck sedan på A-knappen på din handkontroll.
  3. Välj Min profil > Anpassa profil och välj sedan din nuvarande gamertag.
  4. Under Välj din nya gamertag skapar du en egen gamertag eller väljer ett av förslagen:
    • Om du vill skapa en egen skriver du in din nya gamertag och trycker sedan på A-knappen på handkontrollen. Om du får meddelandet "Det namnet är inte tillgängligt. Prova ett annat." innebär det att denna gamertag inte är tillgänglig och du måste skapa en annan.
    • Om du vill använda en gamertag som Xbox tillhandahåller, men inte gillar någon av de föreslagna, väljer du Fler förslag för att få ytterligare gamertag-förslag.
  5. Bekräfta att du vill ändra din gamertag.

När du har bekräftat din nya gamertag genomförs ändringen i hela Xbox, och om det kostar något debiteras betalningsalternativet som är kopplat till ditt Microsoft-konto. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag, eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.

Ändra din gamertag på Xbox 360

Så här gör du:

1. Gå till social på Xbox 360-konsolen och välj sedan Logga in eller ut.
  2. Välj din profil för att logga in.
  3. Rulla åt höger till inställningar och välj sedan Profil.
  4. Välj Redigera profil.
  5. Välj Gamertag.
  6. Välj Ange ny gamertag.
  7. Skriv in en ny gamertag (upp till 15 tecken) och välj sedan Klart.
    Om den gamertag du anger är upptagen, ombeds du pröva en annan.
  8. Välj Ja, använd denna gamertag när du har angett eller valt en ny gamertag.

När du har bekräftat din nya gamertag genomförs ändringen i hela Xbox, och om det kostar något debiteras betalningsalternativet som är kopplat till ditt Microsoft-konto. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag, eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.

Ändra din gamertag i Xbox Console Companion-appen på Windows 10

Om du vill ändra den gamertag vi skapade åt dig vid registreringen (dvs. du valde den inte själv) kan du ändra den en gång utan kostnad i Xbox Console Companion-appen på Windows 10. Så här gör du:

Obs! Om du har ändrat din gamertag tidigare går du till account.xbox.com om du vill ändra den igen. För att göra detta går du till avsnittet Ändra din gamertag online på den här sidan.

1. Logga in på Xbox Console Companion-appen på Windows 10 med e-postadressen och lösenordet för det Microsoft-konto som är associerat med din gamertag.
  2. Välj din spelarbild i det övre vänstra hörnet på appens startsida.
  3. Under ditt profilnamn väljer du Anpassa > Ändra gamertag.
  4. Skriv den gamertag du vill ha och välj sedan Kontrollera tillgänglighet.
  5. När du hittar en gamertag som är ledig väljer du Ta den.

När du bekräftar din nya gamertag visas ändringen i hela Xbox. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag, eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Så här ändrar du din Xbox-gamertag" som du läste om eller ett annat problem?