Ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto

Ändra lösenordet Logga in på Microsoft-kontot om du vill ändra lösenordet.

Du kan ändra lösenordet till ditt Microsoft-konto från din Xbox 360-konsol eller online.

Obs! Den här sidan innehåller inte anvisningar för hur du återställer lösenordet för ditt Microsoft-konto. Om du vill återställa ditt lösenord går du till återställa lösenordet online.

Du kanske vill byta lösenord om:

• Du tror att någon annan använder ditt konto.
  • En onlinebutik du har gjort affärer med har haft säkerhetsproblem och du tror att du använde samma lösenord för ditt Microsoft-konto.
  • Det var länge sedan du ändrade ditt lösenord, eller du vill ta det säkra före det osäkra.

Viktigt Att ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto skiljer sig något från att återställa ett glömt lösenord. Läs informationen nedan innan du ändrar ditt lösenord.

Ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto i en webbläsare

Så här ändrar du lösenordet för ditt Microsoft-konto via en webbläsare.

Obs! Om du inte vet lösenordet till ditt Microsoft-konto kan du inte använda anvisningarna nedan.

1. Logga in med Microsoft-kontots e-postadress och lösenord.
  2. Startsidan under ditt profilfoto och din e-postadress väljer du Ändra lösenord.
  3. Du kan bli ombedd att verifiera att du är innehavaren av kontot genom att ta emot en säkerhetskod via SMS eller e-post och därefter ange den på webbsidan.
  4. Ange ditt nuvarande lösenord.
  5. Skapa ett nytt lösenord och bekräfta det.
  6. Välj Spara.

När du har gjort ändringen får du en avisering till den e-postadress eller det telefonnummer som är din befintliga "säkerhetsinformation". Detta är en försiktighetsåtgärd ifall ändringarna gjordes av någon annan. Om det har hänt kan du avbryta ändringen genom att följa anvisningarna i aviseringen.

Om du inte får någon avisering går du till en av följande sidor för mer information:

Om du inte har uppdaterat ditt Microsoft-konto med en alternativ e-postadress eller annan kontaktinformation som säkerhetsåtgärd, eller om du måste ändra din säkerhetsinformation eftersom den har förändrats, går du till någon av följande sidor för mer information:

Ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto på Xbox 360

Så här ändrar du ditt lösenord från din Xbox 360-konsol:

1. Logga in på din Xbox 360.
  2. Rulla åt höger till Inställningar och välj Konto.
  3. Rulla åt höger till Din information och välj Kontosäkerhet.
  4. Välj Ändra lösenord.
  5. Ange det nuvarande lösenordet, ange det nya lösenordet två gånger och välj sedan Ändra nu.
  6. Om du vill spara lösenordet så att du kan använda det för att logga in på andra Microsoft-tjänster väljer du Ja när du tillfrågas.