Ta bort personuppgifter som är kopplade till din Xbox-profil och ditt Microsoft-konto

Ditt Xbox-profil är länkad till ett Microsoft-konto. Det är ett krav för att du ska kunna använda innehåll och tjänster på Xbox Live. Så här tar du bort personuppgifter som är kopplade till både din Xbox-profil och ditt Microsoft-konto.

Om du vill ta bort din Xbox-profil och avstå från din gamertag måste du avsluta ditt Microsoft-konto. Det går inte att avsluta ditt konto och samtidigt behålla din Xbox-profil eller gamertag. Instruktioner och de överväganden du behöver göra finns i Så här avslutar du ditt Microsoft-konto.

Ta bort dina personuppgifter

Om du vill ta bort information som är kopplad till din Xbox-profil och ditt Microsoft-kontot samtidigt som du behåller din gamertag och ditt Microsoft-konto gör du så här.

• Ta bort dina kompisar:
    1. Logga in på sidan Xbox-kompisar i en webbläsare.
    2. Välj den kompis du vill ta bort.
    3. Välj Ta bort.
    4. Välj Ja.
    5. Upprepa för alla kompisar.

Du kan också ta bort kompisar i din kompislista på din Xbox.

• Rensa din profilinformation:
    1. Logga in på din Xbox-profil.
    2. Välj Anpassa profil.
    3. Avmarkera de anpassade fälten och välj Spara.
  • Ändra namnet på dina kontaktuppgifter för fakturering:
    1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
    2. Välj Betalning och fakturering.
    3. Välj Faktureringsinformation och välj sedan Redigera profil.
    4. Gör dina ändringar och välj sedan Spara.
  • Ta bort dina betalningsalternativ:
    1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
    2. Välj Betalning och fakturering.
    3. Välj Betalningsalternativ.
    4. Välj ditt betalningsalternativ och välj sedan Ta bort.
  • Ange önskad kontaktinformation:
    1. Logga in på Profilcenter i en webbläsare.
    2. Välj Min profil > Min personliga information för att ange eller ta bort information.
    3. Välj Hantera kommunikation för att ange eller ta bort kontaktpreferenser.

Mer information om hur du hanterar din Xbox-profil och delar av ditt Microsoft-konto finns i Hantera konto.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Ta bort personuppgifter som är kopplade till din Xbox-profil och ditt Microsoft-konto" som du läste om eller ett annat problem?