Så här uppdaterar du ditt Microsoft-konto om du flyttar till ett nytt land eller en ny region

Om du flyttar till en ny plats och planerar att ta med dig din Xbox kan du här ta reda på vad du behöver göra för att vara säker på att du kan använda din Xbox-konsol på din nya plats.

Obs! Om du försöker använda de här anvisningarna för att lösa problem med bakåtkompatibilitet eller regionfel kommer din kontoregion inte att lösa problemen. De här anvisningarna är bara till för när du flyttar till en ny plats. Läs mer här.

På den här sidan

Tillfällen när du måste ändra land/region på Xbox

Du måste ändra din region om:

• Du har flyttat till ett annat land.
  • Du redan är i en annan region än den som angetts för ditt konto och/eller din konsol. (Om du tillfälligt är någon annanstans, t.ex. en militär förflyttning, behöver du inte ändra din region.)

Vad du behöver veta innan du ändrar land/region

När du ändrar land/region för ditt Microsoft-konto kan dina tjänster och prenumerationer påverkas. Nedan finns all nödvändig information om hur du ändrar land/region.

• Din Xbox-profilinformation

Din gamertag, upplåsta achievements och övrig Xbox-profilinformation flyttar med dig.

• Pengarna på ditt Microsoft-konto

Pengarna på ditt Microsoft-konto kommer inte att flytta med dig. Se till att använda pengarna på ditt konto innan du byter kontoplats. Vi kan inte överföra pengar mellan regioner.

• Din Xbox Live Gold- eller Xbox Game Pass Ultimate-prenumeration

All återstående tid på din Xbox Live Gold- eller Xbox Game Pass-prenumeration flyttas med ditt konto till landet/regionen.

Om Xbox Live Gold- eller Xbox Game Pass-prenumerationer inte är tillgängliga i landet/regionen kommer din befintliga prenumeration att förbli aktiv men den kanske inte längre fungerar. Läs mer om länder där prenumerationer inte är tillgängliga.

Om din prenumeration inte längre fungerar avbryter du den för att undvika fortsatt debitering. Om du vill avbryta prenumerationen läser du Så här säger du upp din Xbox-prenumeration.

• Andra prenumerationer kanske inte är tillgängliga i landet/regionen

Om du har andra prenumerationer (t.ex. online-rollspel som kräver tredjepartsprenumeration) kommer de att förbli aktiva i landet/regionen men de kanske inte längre fungerar. Kontrollera tillgänglighetsinformationen hos prenumerationsutgivaren.

Om du har återkommande debitering kommer du att debiteras tills du avbryter prenumerationen. Om du vill göra det går du till Så här säger du upp din Xbox-prenumeration.

Ändra land/region: en process i tre steg

Steg 1: Ändra region för ditt Microsoft-konto

Om du vill ändra land för ditt konto följer du stegen nedan:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Välj Redigera land/region.
  3. Uppdatera fälten land/region, delstat, postnr och/eller tidszon som tillämpligt.
  4. Välj Spara.

Steg 2: Migrera din Xbox Live-kontoregion

Om du vill migrera din Xbox Live-kontoregion följer du stegen nedan:

1. Logga in på din Xbox-profil.
  2. Välj Nästa.
  3. Välj region i listrutan.
  4. Välj Jag accepterar.

Obs! Du kanske inte får någon bekräftelseavisering, men kontot migreras nu.

Steg 3: Ändra ditt land eller din region på konsolen

Ändra land/region på Xbox One

Följ de här anvisningarna om du vill uppdatera inställningarna för land/region och starta sedan om Xbox One-konsolen. När du gör ditt första inköp med dina nya nationella inställningar kommer du att ombes uppdatera din faktureringsinformation.

1. Logga in på din Xbox One-konsol.
  2. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  3. Välj System > Inställningar > System > Språk och plats.
  4. Välj den nya platsen på listan och välj sedan Starta om nu.

Ändra land/region på Xbox 360

Om du vill ändra land/region på Xbox 360 kan du inte bara uppdatera din plats, som på Xbox One. I stället måste du migrera din Xbox-profil, vilket kan påverka andra prenumerationer och tjänster.

Så här ändrar du land/region på Xbox 360-konsolen:

1. Ange Microsoft-kontots e-postadress och lösenord och klicka sedan på Logga in.
  2. Lägg till ett kontokort och ange faktureringsadressen för den nya regionen.
  3. Gå till Inställningar på konsolen och välj sedan System.
  4. Välj Konsolinställningar > Språk och nationella inställningar > Nationella inställningar.
  5. Välj de nationella inställningar du vill använda.

Omständigheter som kan hindra dig från att ändra land/region

Om du hindras från att ändra land/region för din Xbox kan det bero på någon av följande orsaker:

• Du har ändrat land/region de senaste tre månaderna.
  • Ditt konto är för närvarande avstängt (till exempel om kreditkortet för en av dina prenumerationer har upphört att gälla).
  • Du är minderårig (enligt gällande lag) i nuvarande land/region och kommer inte att vara minderårig i den region du flyttar till.
  • Du är inte minderårig (enligt gällande lag) i nuvarande land/region men kommer att anses vara minderårig i landet/regionen du flyttar till.
  • Faktureringsinformationen för kontot är ofullständig eller felaktig (t.ex. din adress eller ditt telefonnummer).
  • Du har en utestående skuld på ditt Microsoft-konto.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Så här uppdaterar du ditt Microsoft-konto om du flyttar till ett nytt land eller en ny region" som du läste om eller ett annat problem?