Skapa en Xbox One-nyckel

En nyckel ger dig ett lager av säkerhet som du kan använda snabbare än e-postadressen och lösenordet till ditt Microsoft-konto, och med mer sekretess än med röstkommandon.

När du skapar en personlig nyckel får du följande fördelar:

• En nyckel skyddar mot att ett barn loggar in som förälder och åsidosätter föräldrakontrollerna. En personlig nyckel förhindrar att ett barn kan klicka på en förälders bild, logga in som föräldern och ändra barnets annars föräldrakontrollerade inställningar.
  • En nyckel bidrar till att förhindra obehöriga debiteringar. Du kan välja att kräva en nyckel för att göra köp på Xbox Live. Om du anger en nyckel hindrar det barn från att göra köp som du inte har godkänt.
  • Med en nyckel kan föräldern medge innehållsundantag. Enda sättet för en förälder att åsidosätta en innehållsbegränsning är att ange hans eller hennes personliga nyckel, så det blir enklare att styra vilket innehåll dina barn kan se på din konsol.
  • Din nyckel följer med dig. Den nyckel du anger i din profil följer dig oavsett vilken Xbox One-konsol du använder. Så länge du loggar ut när du går kan du känna dig säker på att ditt konto är sparat på din kompis konsol och står redo för dig nästa gång du kommer dit för att spela.
  • En glömd nyckel återställs till lösenordet för ditt Microsoft-konto. Om du glömmer bort din nyckel återställs konsolen till lösenordet för ditt Microsoft-konto som en felsäker åtgärd.

Så här skapar du din nyckel

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Gå till System > Inställningar > Konto.
  3. Välj Välj Inloggning, säkerhet och nyckel.
  4. Välj Skapa nyckel.
  5. Ange en nyckel med sex siffror och bekräfta den genom att ange den en gång till.

Din nyckel är nu skapad.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Skapa en Xbox One-nyckel" som du läste om eller ett annat problem?