Felet ”Sorry, there was a problem requiring your password for sign-in” på Xbox 360

Du ser ett av de följande felmeddelandena när du försöker kräva att ett lösenord ska anges vid inloggning på din Xbox 360-konsol:

Sorry, there was a problem requiring your password for sign-in on other consoles. Your password is still remembered for other consoles. Try again later, or try requiring password on sign-in from www.xbox.com. Visit xbox.com/security if you think someone else is accessing your account.

Sorry, there was a problem requiring your password for sign-in on this console. Your password is still remembered on this console. Try again later, or try requiring password on sign-in from www.xbox.com. Visit xbox.com/security if you think someone else is accessing your account.

Det här problemet inträffar när du försöker begära ett lösenord för åtkomst till din profil på andra Xbox-konsoler.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och sedan försöker du igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2016-12-04T04:24:28.0053254+00:00

Lösning 2: Begär lösenord vid inloggning

Du måste inaktivera automatisk inloggning på konsolen med Microsoft-kontots lösenord. Du kan bara göra ändringen online på sidan Mitt konto. Följ de här anvisningarna för att ta bort Microsoft-kontots lösenord så att andra inte kan få åtkomst till din Xbox Live-profil utan det. Så här gör du:

1. Gå till Mitt konto.
  2. Logga in med det Microsoft-konto (e-postadress och lösenord) som är kopplat till ditt Xbox Live-konto. Om du har glömt lösenordet för ditt Microsoft-konto läser du Lösning för förlorat lösenord.
  3. Under Mitt konto väljer du Säkerhet, familjen och forum.
  4. I Säkerhet, familjen och forum väljer du Xbox 360-profilskydd på höger sida.

Då visas antalet konsoler där inget lösenord krävs för inloggning.

5. Välj Profilnedladdning krävs om du vill kräva att din profil ska laddas ned från Xbox Live med ditt Microsoft-konto och lösenord innan den kan användas på en konsol. Alla befintliga kopior av din profil slutar fungera och eventuella profiländringar och achievements som inte sparats på Xbox Live går förlorade.

Viktigt! Om du tror att någon har mixtrat med ditt lösenord bör du även ändra Microsoft-kontots lösenord. Så här gör du:

1. Gå till ditt Microsoft-konto och logga in med inloggningsuppgifterna för ditt Microsoft-konto.
  2. Välj Säkerhet och lösenord.
  3. Välj Ändra lösenordet under Lösenord.

Lösning 3: Ta bort profilen och ladda ned den igen

Du kan ta bort din profil från din Xbox 360-konsol, vilket tar bort gamla sparade lösenord från konsolen. Följ anvisningarna i Ta bort en Xbox Live-profil från en Xbox 360-konsol och ta bara bort din profil. Ladda sedan ned din profil igen:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Ladda ned profil.
    Obs! Visas inte Ladda ned profil? Detta innebär att du är inloggad med en annan profil. Tryck på X-knappen för att logga ut, bekräfta och välj sedan Ladda ned profil.
  3. Välj Ladda ned profil längst ned på skärmen Ladda ned profil.
  4. Ange e-postadressen för det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-profil. Om du har glömt bort den läser du Hitta e-postadressen till ditt Microsoft-konto.
  5. Ange Microsoft-kontots lösenord. Du måste återställa lösenordet om du har glömt det.
    Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sin Microsoft-kontoinformation för att det ska gå att ladda ned profilen.
  6. När du har laddat ned din profil får du en fråga om du vill spara lösenordet på konsolen.
    • Om du vill logga in utan att behöva ange lösenordet varje gång markerar du alternativet Kom ihåg lösenord.
    • Låt Kom ihåg lösenord vara avmarkerat om du vill att konsolen ska fråga efter ditt lösenord innan du loggas in på kontot. Det är en god idé om andra i ditt hem lätt kan komma åt konsolen eller om du har laddat ned din profil hemma hos en kompis.

Mer information

Du kan begränsa åtkomsten till din Xbox Live-profil på vilken konsol som helst genom att kräva att Microsoft-kontots lösenord anges innan det går att logga in på din profil. Mer information finns i Hantera dina inloggningsinställningar på Xbox 360-konsolen.

Relaterade problem