Använda innehållsbegränsningar på Xbox One när ingen är inloggad

Om du har konfigurerat ett gästkonto eller använder en gästnyckel kan du begränsa vad gästen kan se och göra på din Xbox One-konsol när ingen är inloggad. Dessa inställningar kan ändras av vilken vuxen som helst som är inloggad på konsolen.

Du kan ställa in följande säkerhetsinställningar för att hantera de spel och appar som dina gäster kan använda när ingen är inloggad på Xbox Live-tjänsten:

• Förhindra åtkomst till olämpligt innehåll
  • Blockera stötande TV
  • Begränsa möjligheten att lägga till eller skapa konton på konsolen

Obs! Gäster kan inte använda spel och appar som kräver inloggning.

Gästnycklar

Xbox One tillåter användning av en gästnyckel för att åsidosätta gästkontobegränsningarna. Om en gäst försöker använda spel och appar som har striktare begränsningar än vad gästkontosinställningarna tillåter kommer konsolen att be om en gästnyckel som låter din gäst åsidosätta dessa begränsningar om du har gett gästen nyckeln.

Gästnycklar är användbara i dessa fall:

• Du vill inte att dina barn eller tonåringar ska logga ut och använda innehåll som ligger över den mognadsnivå du har godkänt.
  • Du vill vara säker på att barnvakten inte låter barnen spela spel olämpliga för deras ålder.
  • Du bor med rumskompisar som du inte vill ska logga in på din konsol när du inte är hemma.

För att hantera dessa begränsningar måste du skapa en gästnyckel. Gästnyckeln är en 6-siffrig kod du kan ställa in på din konsol. Bara de personer som har gästnyckeln kan göra ändringar.

Obs! Gästnycklar kan bara hanteras av en vuxen och bara på Xbox One-konsolen.

Tillåt åtkomst till innehåll och appar

När du har skapat en gästnyckel kan du ställa in parametrar för vilket innehåll som kan ses på din Xbox One när ingen är inloggad.

1. Välj System > Inställningar > System > Begränsningar av innehåll i utloggat läge.
  2. Välj Åtkomst till innehåll.
  3. Öppna den nedrullningsbara menyn Åtkomst till innehåll och appar och rulla nedåt för att välja den ålderslämpliga innehållsnivå du vill tillåta att gästerna använder. Åldersanpassningen avgörs av den plats du befinner dig på. En beskrivning av vad som är tillgängligt för respektive åldersnivå visas till höger på skärmen. Tryck på B-knappen  på handkontrollen när du är klar.

Som standard tillåter konsolen att nya konton laddas ned eller skapas när ingen är inloggad på konsolen. Så här blockerar du den här funktionen:

1. Välj System > Inställningar > System > Begränsningar av innehåll i utloggat läge.
  2. Välj Åtkomst till innehåll.
  3. Se till att alternativet Låt personer ladda ned och skapa nya konton inte är valt.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Använda innehållsbegränsningar på Xbox One när ingen är inloggad" som du läste om eller ett annat problem?