Säkerhetsinställningar för Xbox-meddelanden

Med vår meddelandefiltrering kan du bestämma vad du vill visa och inte visa. Valet är ditt.

Inställningarna för meddelandefilter fungerar olika beroende på vad som finns i ett meddelande. Här följer information om de olika möjligheterna.

Text

Detta gäller både meddelanden och meddelandeförfrågningar (d.v.s. meddelanden från personer som inte redan finns i din kompislista). Du har alltid kunnat rapportera stötande meddelanden. Nu har du möjlighet att filtrera bort dem helt och hållet.

Vänligt

På den här nivån identifierar och blockerar vårt filter så mycket stötande innehåll som möjligt utan att det påverkar diskussioner om teman som är vanliga i spel och tal de flesta personer tycker är normalt. Vi gör vårt bästa för att filtrera vanliga vulgära ord, mobbning, allting som är relaterade till sex och allt innehåll som är skadligt baserat på skyddade egenskaper som ras, kön och nationalitet.

Vi kan inte lova att fånga upp allt som kan vara skadligt, men inställningen Vänligt är det bästa alternativet för personer som vill blockera så mycket stötande innehåll som möjligt.

Medel

Textfiltret Medel siktar på en balans mellan Vänligt och Vuxet. Den här inställningen identifierar när personer ofta använder hårda ord, även när de inte avser att skada. Därför tillåter Medel att vissa vulgära ord så länge de inte används för att mobba någon, riktar sig mot skyddade egenskaper (t.ex. ras, kön och nationalitet) eller syftar på sexuella handlingar.

Vi förstår att alla har sina egna åsikter om vad som är "dåligt" eller "bra" språk. Under tiden som vi utvecklar fler personanpassade säkerhetsfunktioner erbjuder vi inställningen Medel som en bra utgångspunkt för personer som vill vara säkra på ett rimligt sätt utan att behöva filtrera sin upplevelse.

Vuxet

Textfiltret Vuxen är mildare när det gäller vulgärt språk, men blockerar innehåll som vi identifierar som grov mobbning, är explicit sexuellt eller siktar in sig på skyddade egenskaper som ras, kön och nationalitet.

Inställningen Vuxen är avsedd för personer som huvudsakligen har förtroende för den de pratar med och inte har något emot grovt språk från dessa spelare.

Ofiltrerat

Med Ofiltrerat är vårt textfilter i stort sett avstängt. Detta rekommenderar vi bara för privata konversationer med kompisar som du helt och hållet har förtroende för.

Media

Detta gäller bilder, videor och animerat innehåll i meddelanden och meddelandeförfrågningar (d.v.s. meddelanden från personer som inte redan finns i din kompislista).

Blockera allt

Detta filtrerar bort alla media i meddelanden, inklusive innehåll som inte är skadligt alls. Använd den här inställningen om du aldrig vill få stötande media i meddelanden.

Medel

Den här inställningen syftar till att blockera allt som kan vara stötande, bland annat nakenhet och innehåll som anspelar på sex eller är uttryckligen sexuellt.

Vuxet

Vuxet tillåter saker som vissa personer kan finna stötande, t.ex. sexuella anspelningar, samtidigt som det blockerar nakenhet och innehåll som våra filter har identifierat som uttryckligen sexuellt.

Ofiltrerat

Ofiltrerat stänger av vårt mediefilter helt. Vi blockerar bara innehåll som vi identifierar som olagligt. Denna inställning rekommenderar vi bara för privata konversationer med kompisar som du helt och hållet har förtroende för.

Webblänkar

Detta gäller såväl meddelanden som meddelandeförfrågningar (d.v.s. meddelanden från personer som inte finns i din kompislista).

Blockera allt

Detta förhindrar att webblänkar som skickas till dig kan öppnas. Det här är användbart när du vill blockera åtkomst till allt webbinnehåll som tas emot i Xbox-meddelanden. Det kan vara användbart för föräldrar som vill minimera vad deras barn har åtkomst till online.

Vuxet

Inställningen Vuxet blockerar webbplatser som våra filter anser innehåller sexuellt eller skadligt innehåll. Observera att Internet är en stor plats och att vi inte kan upptäcka allting som kan vara dåligt. Vi håller vårt filter så uppdaterat som möjligt, men kom ihåg: även för webbplatser som inte blockeras bör du bara öppna länkar som du har förtroende för.

Ofiltrerat

Med Ofiltrerat är vårt webbfilter i stort sett avstängt. Endast innehåll som våra filter identifierar som olagligt eller definitivt skadligt kommer att blockeras. Denna inställning rekommenderar vi bara för privata konversationer med kompisar som du helt och hållet har förtroende för. Kom ihåg: Välj endast länkar från onlinekällor som du har förtroende för, även när de skickats av betrodda kompisar.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Säkerhetsinställningar för Xbox-meddelanden" som du läste om eller ett annat problem?