Skapa och hantera en gästnyckel på din Xbox One-konsol

När ingen är inloggad på din Xbox One-konsol kan du använda en 6-siffrig gästnyckel för att tillåta åtkomst till innehåll. Du kan till exempel ge en gästnyckel till en husvakt som ska bo i din bostad när du är på semester och inte har ett eget Xbox Live-konto.

Obs! En gästnyckel skiljer sig från ett gästkonto. En gästnyckel är en återanvändbar kod som gör att gäster kan använda din konsol utan att du måste vara inloggad. Ett tillfälligt gästkonto kan bara skapas när du har loggat in och tas bort så snart du eller dina gäst loggar ut.

Skapa en gästnyckel

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar > System > Begränsningar av innehåll i utloggat läge.
  3. Välj Skapa en gästnyckel.
  4. Skapa ett 6-siffrigt lösenord med handkontrollen. Se till att använda något du kommer ihåg, men som andra inte kan gissa.
  5. Ange nyckeln igen för att bekräfta den.

Ta bort en gästnyckel

Om du inte längre vill begränsa vad gäster kan se på din konsol när du inte är inloggad eller om du inte vill tillåta gäster att lägga till sin egen Xbox-profil kan du helt enkelt ta bort den gästnyckel du skapat.

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar > System > Begränsningar av innehåll i utloggat läge.
  3. Välj Ta bort gästnyckel.
  4. Ange gästnyckeln för att ta bort den.

Ändra en gästnyckel

Om du vill ändra gästnyckeln på din Xbox One-konsol måste du först ta bort den befintliga gästnyckeln. Alla innehållsbegränsningar du lagt in med den befintliga gästnyckeln kommer att raderas, så du måste ange dem igen när du skapar den nya nyckeln.

Följ anvisningarna för att ta bort en gästnyckel och sedan skapar du en ny gästnyckel.

Har du glömt ditt gästnyckel?

En glömd gästnyckel kan återställas av en vuxen så länge den personen känner till lösenordet för Microsoft-kontot och är inloggad på konsolen.

1. Följ instruktionerna för att ta bort en gästnyckel.
  2. När du ombeds ange gästnyckeln kan du ange en felaktig nyckel tre gånger och sedan ange lösenordet för ditt Microsoft-konto för att ta bort gästnyckeln.
  3. Välj Skapa en ny gästnyckel och följ instruktionerna om du vill skapa en ny gästnyckel.

Obs! Om du har glömt ditt lösenord väljer du Jag har glömt mitt lösenord och följer sedan instruktionerna.

Om du vill ange innehållsbegränsningar så att du kan styra vad gäster kan se och göra på din Xbox One-konsol läser du Använd innehållsbegränsningar på Xbox One när ingen är inloggad.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Skapa och hantera en gästnyckel på din Xbox One-konsol" som du läste om eller ett annat problem?