Skapa en gästnyckel och begränsningar på din Xbox One-konsol

När ingen är inloggad på din Xbox One-konsol kan du använda en gästnyckel för att ge åtkomst till innehåll och ställa in parametrar för vilket innehåll som kan ses på din Xbox One.

För att hantera dessa begränsningar måste du skapa en gästnyckel. Gästnyckeln är en 6-siffrig kod du kan ange på konsolen och bara de som har gästnyckeln kan göra ändringar.

Det kan finnas personer du vill ska kunna kringgå de här gränserna. Det kan till exempel vara någon som vaktar ditt hus medan du är på semester. Om de inte har ett eget Xbox Live-konto ger du dem gästnyckeln.

Skapa en gästnyckel

Det är enkelt att skapa en gästnyckel på Xbox One. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
Xbox One-startsida där Guiden visas
  1. Välj Inställningar.
Ikonen för Inställningar är vald i Guiden och menyn Inställningar visas.
  1. Välj Alla inställningar.
Guiden visas på Xbox One-startsidan, menyn Inställningar visas och alternativet ”Alla inställningar” är markerat.
  1. Välj System > Begränsningar av innehåll i utloggat läge.
Skärmen Alla inställningar på Xbox One, med alternativet ”Begränsningar av innehåll i utloggat läge” markerat
  1. Välj Skapa en gästnyckel.
Skärmen ”Begränsningar av innehåll i utloggat läge”, med alternativet ”Skapa en gästnyckel” markerat
  1. Skapa en sexsiffrig nyckel med handkontrollen. Se till att använda något du kommer ihåg, men som andra inte kan gissa.
Skärmen ”Ange din nyckel”, med ett numeriskt tangentbord

Tillåt åtkomst till innehåll och appar

När du har skapat en gästnyckel kan du ställa in parametrar för vilket innehåll som kan ses på din Xbox One när ingen är inloggad. Så här gör du:

1. Välj Åtkomst till innehåll och appar.
Skärmen ”Begränsningar av innehåll i utloggat läge”, med alternativet ”Åtkomst till innehåll” markerat.
  1. Bläddra nedåt för att välja den ålderanpassade innehållsnivå du vill att gästerna ska kunna använda. Åldersanpassningen avgörs av den plats du befinner dig på. En beskrivning av vad som är tillgängligt för respektive åldersnivå visas till höger på skärmen. Tryck på B-knappen  på handkontrollen när du är klar.
Inställningar för ålderskategori visas, med alternativet ”Lämpligt upp till 14 år” markerat.
  1. För alla andra inställningar än ”Obegränsat” kan du välja att dölja olämpliga listningar vid sökningar efter appar och innehåll i Microsoft Store. Tryck på B-knappen  på handkontrollen när du är klar.
Skärmen ”Gäståtkomst till innehåll och appar”, med alternativet ”Dölj listor för sökning, butiker och appar” markerat
  1. Stötande TV-program är blockerade som standard. Om du vill ändra den inställningen väljer du Avblockera stötande innehåll, och sedan trycker du på B-knappen  på handkontrollen när du är klar.
Bekräftelseskärmen ”Avblockera stötande innehåll?” med alternativ för ”Avblockera stötande innehåll” och ”Avbryt”, som är markerat.
  1. Som standard tillåter konsolen att nya konton laddas ned eller skapas när ingen är inloggad på konsolen. Om du vill blockera den funktionen ser du till att alternativet Låt personer ladda ned och skapa nya konton inte är valt.
Skärmen ”Begränsningar av innehåll i utloggat läge” med alternativet ”Låt personer ladda ned och skapa nya konton” markerat, men med kryssrutan avmarkerad