Så här gör du om din Xbox har stulits

Om din Xbox-konsol har kommit bort eller blivit stulen är det några saker du behöver göra för att skydda ditt konto och rapportera din förlorade konsol.

Step 1: Ändra lösenordet

Om din konsol har kommit bort eller stulits ska du omedelbart ändra ditt lösenord.

1. Logga in på https://account.microsoft.com med ditt Microsoft-konto.
  2. Gå till Säkerhet.
  3. Välj Ändra lösenord för att återställa lösenordet för ditt Microsoft-konto.
  4. Du kan bli ombedd att bekräfta att du är kontoinnehavaren genom att ta emot en säkerhetskod.
  5. Ange ditt nuvarande lösenord.
  6. Ange och bekräfta ditt nya lösenord.

Obs! För Xbox 360 väljer du ett lösenord med 16 tecken eller färre.

Steg 2: Anmäl konsolen som stulen

Vi rekommenderar att du kontaktar polisen och ditt försäkringsbolag och anmäler konsolen som stulen. Du måste kunna ange den saknade konsolens serienummer. Så här hittar du det:

1. Logga in på https://account.microsoft.com med Microsoft-konto och välj Enheter.
  2. Rulla nedåt till den konsol som stulits.
  3. Serienumret visas under enhetens namn.

Steg 3: Kontrollera ditt faktureringskonto

Det är bra att kontrollera kontoaktiviteten för att se om den person som har din konsol inte har gjort några icke godkända debiteringar.

1. account.microsoft.com går du till Betalning och fakturering > Orderhistorik.
  2. Om du ser någon debitering du inte känner igen ska du kontakta oss.
  3. Håll ett öga på ditt konto så att obehöriga debiteringar hinner visas på kontot.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Så här gör du om din Xbox har stulits" som du läste om eller ett annat problem?