Skapa ett gästkonto på Xbox One

Om du har en gäst som vill spela sida vid sida i spel för flera spelare men inte har ett eget Xbox Live-konto eller en gamertag kan du skapa ett gästkonto på din Xbox One-konsol för engångsanvändning. Den här tillfälliga kontot skapas som en kopia av kontot för den person som för närvarande är inloggade på konsolen.

I slutet av sessionen, när den person vars konto använts för att skapa gästkontot loggar ut, loggas även gästkontot ut och tas bort från konsolen.

Obs! Ett gästkonto skiljer sig från en gästnyckel. En tillfälligt gästkonto kan bara skapas när du har loggat in och tas bort så snart du eller dina gäst loggar ut. En gästnyckel är en återanvändbar kod som gör att gäster kan använda din konsol utan att du måste vara inloggad.

Så här skapar du ett gästkonto på Xbox One

1. Logga in på din konsol.
  2. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  3. Välj Logga in.
  4. Välj Lägg till gäst.
  5. Om ni ska att använda Kinect för Xbox One följer du anvisningarna för att få Kinect-sensorn att känna igen din gäst. Om inte kan du hoppa över Kinect-stegen.
  6. Gästkontot visas som Värdnamn(1).

Om du har flera gäster som vill spela väljer du Lägg till gäst igen för att skapa flera gästkonton.

Så här tar du bort ett gästkonto från din Xbox One-konsol

När du eller din gäst loggar ut tas gästkontot bort:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan Startsidan.
  2. Markera spelarbilden för den person du vill logga ut.
  3. Välj kontot, tryck på A-knappen på handkontrollen och välj sedan Logga ut.

Vanliga frågor

Vilka inställningar för sekretess och onlinesäkerhet gäller för ett gästkonto?

Om bara en person är inloggad på konsolen har gästkontot samma sekretessinställningar som värden.

Om flera personer i hushållet är inloggade har gästkontot samma inställningar för sekretess och onlinesäkerhet som den familjemedlem som har de mest restriktiva inställningarna. Om till exempel ett barn är inloggat begränsas gästen av barnets inställningar.

Kan en gäst göra inköp med värdkontots betalningsmetod?

Nej, värdens betalningsalternativ och prenumerationer läggs inte till för gästkontot. Inga köp kan göras med ett gästkonto.

Kan jag spara det här gästkontot och använda det i framtiden?

Nej. Så snart antingen värden eller gästen loggar ut tas gästkontot bort från konsolen. Om din gäst kan komma att spela på den här konsolen i framtiden rekommenderar vi att du skapar ett Microsoft-konto och en gamertag på konsolen.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Skapa ett gästkonto på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?