Xbox Live-avstängningar och förbud av konsoler

Avstängningar av konton och konsoler

• Klagomål undersöks varje dag och åtgärder vidtas mot spelare först när ett dåligt uppförande har verifierats.
  • Straffet för att bryta mot våra användningsvillkor och regler för uppförande varierar beroende på förseelsen.
  • Straff för mindre överträdelser är bland annat tillfällig avstängning av kommunikation eller tjänster och att gamertag-namnet tvångsändras.
  • Straff för mer allvarliga överträdelser är bland annat nollställning av gamerscore, permanent avstängning av kontot och avstängning av konsolen.

Avstänging av kommunikation

Avstängning av kommunikation används till följd av olämpligt uppförande vid kommunikation med andra på Xbox Live. Avstängningen blockerar en gamertag från att få tillgång till kommunikationsfunktionerna på Xbox Live. De omfattar textmeddelanden, röstmeddelanden, videomeddelanden, spelchatt och gruppchatt.

Hur länge avstängningen varar beror på hur grov förseelsen var. Tillfälliga avstängningar upphör normalt vid samma klockslag som de började.

Hur du aviseras

Ett meddelande med avstängningens slutdatum visas när du loggar in på Xbox Live med din avstängda gamertag.

Ett meddelande skickas via e-post till den adress som har kopplats till det aktuella Xbox Live-kontot. Avstängningar upphör normalt vid samma klockslag som de började, inte vid midnatt på den aktuella dagen. Det innebär att en avstängning kanske inte upphör förrän senare under det datum som har angetts i avstängningsmeddelandet.

Tjänstavstängning

Tjänster kan stängas av på grund av olämpligt spelande eller missbruk av systemet. Bland annat räknas följande som olämpligt uppförande:

Olämpligt uppförande i spel (bluffande eller fusk).

Försök att manipulera Xbox Live-tjänster genom att störa nätverket, missbruka återkopplings- eller klagomålsfunktionerna eller andra former av systemmanipulation

Under en tjänstavstängning blockeras medlemmen helt från att kunna logga in på tjänsten Xbox Live. Hur länge avstängningen vara beror på hur ofta förseelsen inträffat eller hur grov den var. Tillfälliga avstängningar upphör normalt vid samma klockslag som de började.

Hur du aviseras

Ett meddelande med avstängningens slutdatum visas när du loggar in på Xbox Live med din avstängda gamertag.

Ett meddelande skickas via e-post till den adress som har kopplats till det aktuella Xbox Live-kontot.

Tvångsändring av gamertag

När en gamertag tvångsändras (namnändring) ombeds du att välja en ny gamertag nästa gång du försöker logga in på Xbox Live. Det går inte att hoppa över det här steget. Du måste välja en ny gamertag innan du kan logga in.

En framtvingad ändring av gamertag görs när Xbox Live Enforcement Team anser att en gamertag är olämplig. Exempel på olämpliga gamertags är namn som liknar, låter som, representerar, antyder eller utgör en förkortning av något av följande:

• Svordomar eller profana fraser
  • Ämnen eller innehåll av sexuell natur
  • Rasism (inklusive, men inte begränsat till, termer som är rasistiska eller etniskt eller religiöst nedsättande)
  • Illegala droger/läkemedel
  • Olagliga handlingar

Konsolavstängning

Xbox-konsoler kan permanent förhindras från att ansluta till Xbox Live på grund av ett eller flera brott mot användningsvillkoren för Xbox Live. Konsoler kan stängas av från Xbox Live av flera anledningar, bland annat, men inte begränsat till, följande orsaker:

• Manipulering av konsolen: Att öppna Xbox-konsolen och manipulera den för att kunna spela olagliga program.
  • Onlinebedrägeri: Försök att manipulera användare, ta över Xbox Live-konton eller utföra andra bedrägliga aktiviteter.
  • Upprepade allvarliga brott: Enforcement Team kan vidta flera olika åtgärder för konton på konsolen för att avbryta tjänsten eller påverka användare.

Kundsupport för Xbox Live kan inte upphäva en avstängning från Xbox Live för en konsol. Avstängning av Xbox Live-konsolen kan också innebära permanent avstängning av Xbox Live-konton.

Återställning av gamerscore

En gamerscore korrigeras på en spelares Xbox Live-konto när achievements har uppnåtts via olämpligt spel eller med hjälp av externa verktyg. Xbox Live arbetar kontinuerligt med att hålla borta den här typen av beteende, eftersom det strider mot användningsvillkoren för Xbox Live. När en onormal aktivitet upptäcks i achievements eller gamerscore, ändrar Xbox Live gamerscore för spelare som uppfyller särskilda och automatiserade villkor.

Om en Xbox Live-spelare får sin gamerscore på onormalt sätt:

• Spelarens gamerscore återställs till noll.
  • Spelaren kan inte återfå alla tidigare uppnådda achievements.
  • Spelaren betecknas som fuskare för communityn.

Även om spelare som uppfyller villkoren startar från en gamerscore på noll, kan de fortfarande uppnå achievements för framtida spel. Med andra ord ger vi dem en andra chans att uppnå framtida achievements genom rent spel. Den ursprungliga korrigeringen av gamerscore kvarstår emellertid, och går inte att överklaga.

Vad säger andra användare om dessa ämnen?

Om du vill se vad andra användare säger om dessa ämnen eller ställa egna frågor går du till våra Xbox Support-forum och tittar på följande konversationer:

Observera att innehållet på Xbox Support-forumen endast finns på engelska. Du kan översätta innehållet på Xbox Support-forumen till ett annat språk genom att klistra in webbadressen i ett översättningsverktyg online, till exempel Bing Translator.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Xbox Live-avstängningar och förbud av konsoler" som du läste om eller ett annat problem?